Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

57’nci Alay, dualarla yâd edildi

Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri tarafından
57'nci Alay, dualarla yâd edildi

Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen etkinlikle, 101 yıl önce Çanakkale Muharebeleri’nde tamamı şehit olan 57’nci Alay yâd edildi. İmaret Camii’nde kılınan namazın ardından Kur’an tilaveti ile başlayan etkinlik, cami avlusunda 57’nci Alay’ın yemeği olan yarma çorbasının ikram edilmesiyle devam etti. Etkinlik çerçevesinde İmaret Camii’nden Anıtpark’a kadar yürüyüş düzenlendi. Tekbirlerin getirildiği, “Bir ölüp bin doğarız”, “Gençlik, ecdanının izinde” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonunda Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk bir konuşma yaptı.
57’NCİ ALAY’IN
 TAMAMI ŞEHİT OLDU
Ertürk, “Bundan 101 yıl önce 57’nci Alay, sabah namazını kıldıktan sonra yarma çorbasıyla birlikte Conkbayırı’na doğru yürür. 1000’e yakın bir sayıları vardır. Karşılarında ise 20 bin kişilik bir düşman kuvveti vardır. 101 yıl önce bu vakitlerde çarpışma başlar. Kurşunları biter ve süngülerini takarlar. 20 bin kişilik düşman askeri püskürtülür. Çanakkale Savaşı’nda 57’nci Alay’ın tamamı şehit olmuştur. 57’nci Alay’ın nişanı, 57’nci Alay’ın sancağına takılmıştır” dedi.
KAHRAMANLIK
 DESTANI
İngiliz, Anzak ve Fransız birliklerine mensup 25 bin kişilik büyük bir kuvvet, 25 Nisan 1915 sabahı, harp gemilerinin yoğun ateş desteğiyle Arıburnu’nda karaya çıktı. Çanakkale’de kara savaşları fiilen başlamış oldu ve (bu kuvvet) hiçbir engelle karşılaşmadan siperlere yerleşerek Conkbayırı tepesine doğru hızla ilerledi. 19’uncu Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, 628 kişilik 57’nci Alay ile düşmanı Kanlısırt’ta karşıladı. Mustafa Kemal, Alay Komutanı Hüseyin Avni Bey alayın önünde siperlerde çarpışıyordu. Bir siper alınıyor, diğer sipere geçiliyor, tarihin en muhteşem kahramanlık destanı burada yazılıyordu. Türk siperlerinde alay imamı Hasan Fehmi Efendi’nin muhteşem sesiyle okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua çok uzaklara yayılıyordu. Bütün subaylar ve erler siperlerde kucaklaşarak bayramlaştı ve helalleştiler ve şafakla birlikte bu önemli savaş başladı. >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti