Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 takıma kupaları teslim edildi

2. Amatör Lig’de 3

2. Amatör Lig’de 3 Grup’ta mücadele eden ve ligin ilk iki sırasında yer alan takımlar Liglerin Tescili ile
birlikte 1. Amatör Lige terfi hakkı kazandı. 6 Takıma düzenlenen tören ile kupaları teslim edildi

 

2019-2020 sezonunda 2. Amatör Lig’de 3 grupta oynanan maçların ardından lig tatil edilmişti. Maçların kaldığı yerden devam etmemesi ve gruplarında ilk iki sırayı alan takımların üst lige çıkması kararı verilmişti. İl Tertip Kurulu ve takımlar arasında yapılan istişare sonrasında verilen karar Türkiye Futbol Federasyonu’nun onayına sunulmuş ve Federasyon da onay vermişti. Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da takımlara kupalarını teslim etmek için dün Grand Derya Düğün Salonu’nda Kupa Töreni düzenledi. Törene ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, 6 kulüpten birer temsilci ve 4 basın mensubu olmak üzere toplamda 17 kişi katıldı.
Gruplarında birinci Ayvalıspor, Adilspor, Sinanpaşa Belediyespor ve gruplarını ikinci olan Taşoluk Belediyespor, Beyyazı Belediyespor ve Balçıkhisar Belediyespor’a kupaları törenle teslim edildi.
Törende konuşan ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, 2019-2020 sezonunun koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğini ancak salgının tam anlamıyla geçmemesi nedeniyle sporcuların korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla liglerin sonlandırılması yönünde TFF kararını hatırlattı. Akgün, “Mevcut haliyle yapılan tescil sonrasında 6 takımımız gelecek sezon bir üst lig olan 1. Amatör Küme’de mücadele hakkı kazandı. Kendilerini tebrik ediyorum ve gelecek sezonda başarılar diliyorum” dedi.
Sporun insan sağlığını etkileyecek bir döneme geldiğini ifade eden Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Orhan Küçüksağrıcı; “Toplumumuzun en büyük sosyal aktivitelerinden bir tanesi spor ancak içinde bulunduğumuz salgın süreci sporun insan sağlığını etkileyebileceği bir dönem haline geldi. Bu nedenle liglerin sonlandırılması kararı verildi. Bu karar neticesinde gruplarında ilk 2 sırayı alarak 1. Amatör Küme’ye yükselme hakkı kazanan 6 kulübümüzü tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi