Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 binin üzerinde engelli memur alımı yapıldı

7 binin üzerinde engelli memur alımı yapıldı
7 binin üzerinde engelli memur alımı yapıldı

Afyonkarahisar Engelliler Meclisini ziyaret eden Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, sivil toplum kuruluşlarının temel görevinin engelli insanların hayata kazandırılması olduğunu dile getirdi

Meclis ziyaretinde Afyonkarahisar’da Engelliler Meclisi’nin aktif olarak görev yaptığını, engelli vatandaşların başarılı olmaları için yapılması gerekenlerin fazlasıyla yerine getirildiğini ifade eden Şener, hayatın temel kurallarından bir tanesinin insanların daha büyük bir kısmının potansiyel kalkınma oyununa kazandırmak olduğunu söyledi.
Dünyanın neresinde olursa olsun, daha büyük bir kalkınma yarışının içine girilirse ülkenin daha fazla mesafe aldığını belirten Şener, “Devlete ve sivil toplum kuruluşlarına düşen temel görev daha fazla insanı, daha fazla üretim sürecinin, çalışma hayatının içerisine çekmektir. İnsanımızın enerjisini verimli hale dönüştürmektir. Siyasette bu ortama katkı sağlayacak, bu ortamı geliştirecek projeler üretmek, kararlar almak, ortamı buna göre düzenlemekle yükümlüdür. Biz de kendimizi bir siyasi parti olarak bu yükümlülükle görev ve sahiplenme noktasında görüyoruz” dedi.
“Hükümet tarafından 7 bin 500’e yakın engelli memur alımı yapıldı”

Engelliler Meclisi faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkanı Mesut Yurt, “Burada bütün engelli grupları derneklerinden temsilcilerimiz mevcut. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ilimizde de var. Kamu kuruluşlarından temsilcilerimiz var. 3-4 yıldır Engelliler Meclisi olarak çalışmalar yapıyoruz. Kurslar veriyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik kurslarımız devam ediyor. Yabancı dil kurslarımız devam ediyor. 2010 yılında engelli memur alımı gerçekleştirildi. Hükümet tarafından 7 bin 500 e yakın engelli memur alımı yapıldı. Bu memur alımı öncesi bir sınav gerçekleştirilmişti. Bu sınav öncesi biz burada yetiştirme kursları açtık. Arkadaşlarımızdan 15 kişi katıldı. 12 kişi şu an kamu da işe yerleştirildi” diye konuştu.