Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği ile düzenlenen 7. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu etkinliği başladı

 

AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama Araştırma Merkezi tarafından çevrim içi olarak düzenlenen 7. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu’nun açış programına AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ve Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu katıldı.
“TEKNOLOJİ ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ
DEVAM EDİYOR”
Etkinliğin açış konuşmasını yapan 7. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu etkinliğinin aynı yıl içerisinde ilk defa ikincisini yaptıklarını söyledi. Etkinliğe bu yıl ilk defa diğer etkinliklerimizde ders vermemiş, aralarında TÜBA ödüllü akademisyenlerin de yer aldığı, 3 farklı üniversiteden alanında uzman 3 farklı akademisyenin katıldığını belirten Hocaoğlu, etkinlik içeriğinin zenginleşerek güncellendiğini ifade etti. AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği ile Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama Araştırma Merkezi çalışmalarından da bahseden Hocaoğlu, “Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak başta rüzgâr ve güneş enerjisi olmak üzere çeşitli enerji kaynakları ve teknoloji alanında çalışmalarımız devam ediyor. Bu teknolojilerin yanı sıra enerjinin genel anlamda üretilmesi, iletilmesi, dağıtılması ve güvenirliliği gibi konularla birlikte yenilikçi birtakım enerji sistemleri tasarımı ve optimizasyonu konularında da faaliyet gösteriyoruz. Bu kapsamda bölümümüzde 7 öğretim üyemiz var. 1’i doktoralı 2 öğretim görevlimiz var. Faaliyetlerimiz kapsamında birçok üniversite ile ortak çalışmalarımız gerçekleşiyor. Bu araştırma faaliyetlerimizin yanı sıra Yenilenebilir Enerji Okulu gibi etkinliklerimizle özellikle eğitim alanında topluma faydalı hizmetler vermeye devam ediyoruz.” diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise konuşmasında enerjinin gündelik hayatta çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
“AFYONKARAHİSAR’IN
İMKANLARI ÇOK İYİ”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ise Afyonkarahisar’ın yenilenebilir enerji kaynakları konusunda imkanlarının çok iyi olduğunu söyledi. Yalçın, “Afyonkarahisar’daki jeotermal kaynaklarının hepiniz farkındasınızdır. Bununla ilgili önemli çalışmalar var. Üniversitemiz dahil şehrin birçok kısmı jeotermal kaynakla ısıtılıyor. Onun haricinde seralar var. Tarım alanlarında kullanılıyor. Termal otellerimiz var. Sağlık turizmi açısından da çok önemli. Bunun haricinde güneş enerjisi tarlaları, rüzgar tribünü yaygın. Afyonkarahisar olarak bu konuda 6. sıradayız. Bunlar hep sevindirici gelişmeler. Bütün evsel atıklar toplanıp burada enerji üretiliyor. Hakikaten Afyonkarahisar bu açıdan önemli bir il” dedi.
7. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulunda 20 öğretim üyesi tarafından farklı konularda katılımcılara dersler aktarılacak. Araştırma görevlileri, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri arasında belirlenen 70 katılımcının yer aldığı 7. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Okulu, 19 Haziran 2021 tarihinde sona erecek.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti