Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Afyonkarahisar Protokol üyeleri, Kadınlar

Afyonkarahisar Protokol üyeleri, Kadınlar Günü için yayınladıkları mesajlarda kadın-erkek eşitliğinin önemine dikkat çekti

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda kadının toplumdaki yeri ve önemine değinildi.
“KADIN MİLLETİN
HEM GEÇMİŞİ HEM ANIDIR”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Çiçek, başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade etti. Kadının bir milletin geçmişi, içinde bulunduğu anı ve geleceği olduğunu belirten Vali Çiçek, “Kurtuluş savaşı tarihine adını yazdıran Kara Fatma, Nene Hatun, Halide Edip, Şerife Bacı ve daha saymakla bitmeyen adını dünya tarihine kahramanlığıyla, cesaretiyle, fedakârlığıyla yazdıran nice yiğit Anadolu kadınını bu anlamlı günde hürmetle anıyor, fedakâr ve güçlü kadınlarımız var oldukça her zorluğa göğüs gerebileceğimizi biliyorum. Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Kadınlarımızı girişimcilik kaynağından beslenen, cesaret nakışları ile nakşedilmiş bir ruha sahip kılarsak, sosyal yaşamın her alanını kadınlarımızla kuşatırsak o toplumun sırtı yere gelmez. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularla kutluyorum.” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygının, verilen hak ve sorumluluklarla ölçüldüğünü söyledi.
KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADILAR
Öte yandan AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Berna Tokman, Afyonkarahisar Baro Başkanlığı Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Tabip Odası Başkanı Dr. Alev Türe, MHP Afyonkarahisar İl Kadın Kollarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Çelikbilek, Afyon Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar, Afyonkarahisar Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu, yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti