Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“8,5 milyon arkadaşımız işsiz”

AK Parti’nin 2002 yılında

AK Parti’nin 2002 yılında göreve geldiğinde çıkardığı yasanın ardından 150’ye yakın fabrikanın satıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, “Bugüne geldiğimizde 8,5 milyon arkadaşımız maalesef işsiz. Bunun yansıması Afyon’da da oldu. O tarihlerde biz yürüyüşler yaptık, mitingler yaptık fakat kimseye derdimizi anlatamadık” dedi

Afyonkarahisar’a sendikalarla görüşmek için gelen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Beko’ya Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, İl Başkanı Nevzat Ercan, partililer eşlik etti.
Toplantıda ilk önce konuşan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “DİSK eski genel başkanlarından her alanda büyük çalışmaları olan, dünya çapında gördüğümüz çok değerli sendikacı, İzmir Milletvekilimiz Kani Beko’yu Afyon’da ağırlamaktan çok gururu duyuyoruz. Kendisine hoş geldin diyorum. Buradaki sendikal faaliyetleri ve Afyon ile ilgili sorunları dinlemek için aramızda bulunuyor.”dedi.
“YILLARDIR HAYRANLIKLA TAKİP ETTİĞİM BEKO BURADA”
Beko’yu hayranlıkla takip ettiğini belirten Milletvekili Köksal, “Biz Afyonkarahisar yerel basınımızda sürekli söylemlerimizle, meclis konuşmalarımızla, basın açıklamalarımızla, verdiğimiz önergelerle, sıkça yer buluyoruz. Bunun için teşekkür ediyorum. Benim yıllardır hayranlıkla takip ettiğim, DİSK Genel Başkanı, aynı benim gibi, işçi, çiftçi, emekçi, esnaf dostu, kendi tabiri ile lastikçi Kani burada. Kendisine kırmayıp buraya geldiği için, bizlerle olduğu için katkı verdiği için çok teşekkür ediyorum.” ifadesine yer verdi.
“150’YE YAKIN FABRİKAYI ULUSLARARASI SERMAYEYE SATTILAR”
AK Parti’nin iktidara gelir gelmez çıkardığı kanunla 150’ye yakın fabrikayı sattıklarını belirten Beko, “Güzel Afyon’a bizi davet eden Başkanımıza, Milletvekilimiz Burcu Köksal’a, Afyon’un güzel insanlarına öncelikle teşekkür ederim. Bugünlerde biz hep sonuçları konuşuyoruz. Biraz gerilere gidecek olursak 2002 yılında Türkiye’de kırılma noktası yaşandı. Neydi bu kırılma noktası, AKP iktidara gelir gelmez, ilk yaptığı şey, kamu yönetimi temel kanununu çıkarmak oldu. Bu kanun; ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası, dedelerimizin, babalarımızın, kazmalarla küreklerle oluşturduğu, yoktan var ettiği, kara yolları, hava yolları, deniz yolları, tekel fabrikalarını, şeker fabrikalarını, Sümerbank Fabrikalarını, FİSKO Birlikleri yani kısaca ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası 150’ye yakın kurulmuş olan bu güzelim fabrikaları uluslararası sermayeye sattılar. Dolayısıyla bugüne geldiğimizde 8,5 milyon arkadaşımız maalesef işsiz. Bunun yansıması Afyon’da oldu. O tarihlerde biz yürüyüşler yaptık, mitingler yaptık fakat kimseye derdimizi anlatamadık.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti