Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABYD’den saldırıya kınama: “Basın hürdür, sansür edilemez”

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği,

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in
Afyonkarahisar ziyaretinde bir basın mensubuna yapılan saldırıyı şidette kınadı

 

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nden yapılan açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyonkarahisar’daki esnaf ziyaretini takip eden Odak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kocaaslan’ın, bir partili tarafından önce birkaç kez dirseklendiği, sonra video ve fotoğraf çektiği makinanın elinden düşürtüldükten sonra ezilerek kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.
ÖNCE DİRSEKLENDİ,
SONRA FOTOĞRAF MAKİNASI EZİLDİ
Saldırıyı şiddetle kınayan ABYD Yönetim Kurulu’ndan yapılan açkılamada, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyonkarahisar ziyareti sırasında basın mensubu arkadaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Meral Akşener’in Afyonkarahisar’daki esnaf ziyaretini takip eden Odak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kocaaslan, bir partili tarafından önce birkaç kez dirseklendi, sonra video ve fotoğraf çektiği makina elinden düşürtüldükten sonra ezilerek kullanılamaz hale getirildi.” denildi.
SALDIRGAN DİĞER PARTİLİLER
TARAFINDAN KAÇIRILDI
Saldırganın diğer partililer tarafından olay mahallinden kaçırıldığı dile getirilen açıklamada, “Olaya tepki gösteren Gökhan Kocaaslan’a bazı partililerin ikinci saldırısını ise CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal’ın eşi, gazeteci Yasin Köksal engelledi. Bu sırada saldırganın olay mahallinden diğer partililer tarafından kaçırıldığı gözlendi. Afyonkarahisarlı basın mensupları olarak, bu menfur saldırıyı ve meslektaşımızın görevini yapmasının engellenmesini şiddetle ve esefle kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
MISIRLIOĞLU’NUN SÖZÜNÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Açıklamadının devamında şu ifadelere yer verildi:
“İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun Odak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Emin Güzbey’i telefonla arayarak, ‘Bu olayı yapanı mutlaka bularak gereğini yapacağımızdan emin olun’ demiş olması, öfkemizi azaltmamış olsa da, bu iyi niyet karşısında tepkimizin şiddetini sınırlı tutuyoruz.
İYİ Parti İl Başkanı Sayın Mısırlıoğlu’nun sözünün takipçisi olacağımızı belirtirken, hangi kişi ya da kurumdan gelirse gelsin meslektaşlarımıza yönelik saldırıların karşısında bir bütün olarak duracağımızı bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz. Basın hürdür, sansür edilemez.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti