Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acı gerçek, Meclis’te 3 tane HDP’li bakan olacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Acı gerçek, Meclis'te 3 tane HDP'li bakan olacak

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, “CHP ile MHP’nin seçim hükümetinde yer almayacaklarını beyan etmeleri sonucu sırtını PKK’ya yaslamış kişiler hükümette yer alacak. Seçim hükümetinde 3 tanede HDP’li bakan olacak. Bu da acı bir gerçek” dedi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde seçim hükümetinin ilk defa olacağına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, “29 Ekim 1923’ten günümüze kadar, yani çok partili döneme geçtiğimiz 1946 yılından bugüne kadar 10 tane azınlık hükümeti olmuş. Ama hiç seçim hükümeti olmamıştır” dedi.
Toplantıda gündeme ilişkin konular ele alınırken, STK temsilcileri Milletvekillerine ve parti yöneticilerine sorularını ve önerilerini ilettiler. Yaptıkları çalışmalar hakkında Milletvekilleri ve parti yöneticilerine bilgiler veren STK temsilcileri istek ve önerilerini dile getirdiler.
SEÇİM KARARI VATANA
MİLLETE HAYIRLI OLSUN
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, daha önceden planladıkları bu toplantıyı bugün (dün) yapabildiklerini ifade etti. Yurdunuseven, “STK’larla bir toplantı yapmayı planlıyorduk. Toplantı bugüne nasipmiş. Milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimizin katılımıyla bugün ilimizde görev yapan STK’larla bir araya geldik. Bildiğiniz gibi seçim kararı da çıktı. Seçim kararının vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Seçim kararı çıkmadan önce böyle bir toplantı yapmayı planladık ve toplantımız bugüne nasipmiş. Bizim buradaki amacımız Afyon için ve Afyon’lu için sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ne yapabiliriz. Burada sizlerle istişare yapmak ve fikir alış verişinde bulunmak için geldik. Sorunlarınızı ve önerilerinizi bizlere iletmenizi istiyoruz” dedi.
SEÇİM HÜKÜMETİ KURULACAK
STK’larla bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunmanın önemine değinen AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, bu toplantıların her 3 ayda ve 6 ayda bir yapılacağını söyledi.
Özkaya, konuşmasına şöyle devam etti;
“Milletvekili aday adaylığı sürecinde sizlerle bir araya gelmiştik. Orada her 3 ayda veya 6 ayda bir araya gelerek toplantılar yapalım demiştik. Parti olarak ilk toplantıyı erkene alarak, fikir alış verişinde bulunalım istedik. AK Parti ile CHP arasındaki söylem ve seçim beyannamesi ve taahhütleri üst üste koyduğunuzda bir koalisyon kurmak çok zor. Dolayısıyla AK Parti ile MHP’nin koalisyon kurma ihtimali var. Son ana kadar olacak diye bekliyorduk. Ama geçen hafta hepimiz yaşayarak gördük. Sayın Devlet Bahçeli Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ‘hiçbir konuda anlaşamıyoruz. Bizden bu iş bitmiştir’ dedi. Bunun sonucu da Anayasamız ve siyasi partiler kanununu iç tüzüğü gereği de bir seçim hükümeti kurulacak.”
CUMHURİYET TARİHİNDE HİÇ
SEÇİM HÜKÜMETİ OLMAMIŞ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bugüne kadar hiç seçim hükümetinin kurulmadığına dikkat çeken Milletvekili Av. Ali Özkaya, seçim hükümetini yaşayarak görüleceğini ifade etti. Özkaya, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu 29 Ekim 1923’ten bu güne yani çok partili döneme geçtiğimiz 1946 yılından buGüne kadar 10 tane azınlık hükümeti olmuş. Ama hiç seçim hükümeti olmamış. Bu nesil bu kışa bu hafta çok olağan üstü bir durum olmaz ise böyle bir hükümeti yaşayarak göreceğiz” diyerek konuştu.
MECLİSTE 3 TANE HDP’Lİ BAKAN OLACAK
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte toplam 26 bakanlığın bulunduğunu belirten Özkaya, seçim hükümetinde bakanlık dağılımını anlattı. Özkaya açıklamasında şunlara yer verdi; “Bugün itibariyle Başbakanımızla birlikte 26 bakanımız var ise bugün 11 AK Parti, 6, 3, 3 ve 3 tanede mevcut bağımsız bakanımızla devam edecek ve hükümet kurulacak. CHP ile MHP ben hükümete girmeyeceğim dediğine göre meclisin içinden ve dışından kişiler atanacak. Mecliste de bir tane bağımsız milletvekili var. Bu da demektir ki 8 bakan dışarıdaki sivil insanlardan oluşacak. 3 tanede HDP’li bakan olacak. Bir taraftan Türkiye’nin çok büyük kısmında Cumhuriyet tarihinin en önemli terörle mücadele dönemini yaşıyoruz. Her gün şehitlerimiz oluyor. Devletimizde PKK ile mücadelede onları etkisiz hale getirerek gerekeni yapıyor. Aynı zamanda da sırtını PKK’ya yaslamış kişiler hükümette yer alacak. Bu da acı bir gerçek. Sayın Bahçeli’nin son merada topluma hediye ettiği yönetim şekli diyerek düşünüyorum.”
AK PARTİ PKK’YI ŞIMARTTI
İDDİALARI ASILSIZ
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, hükümetin PKK’yı şımarttığı iddialarının gerçekdışı olduğunu belirterek, “AK Parti PKK’yı şımartmadı. PKK’ya destek vermedi. Biz Kürtçü değiliz. Çok net söylüyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından STK temsilcileri, Milletvekilleri Halil Ürün ve Ali Özkaya’ya sorular yönelterek, önerilerde bulundular. Toplantıya Milletvekilleri Ürün ve Özkaya’nın yanı sıra İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti