Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afiş Ve Hikaye Yarışmalarında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Dilimizin Zenginlikleri” isimli proje çerçevesinde düzenlenen yarışmaların ödül töreni düzenlendi.

Kütahya İl Milli Eğitim

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan kelimelerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini öngören “Dilimizin Zenginlikleri” isimli proje çerçevesinde “En İyi Afiş” ve “Dede Korkut Tarzı Hikaye” yarışmalarından gelen eserler İl Değerlendirme Komisyonu üyelerince değerlendirilmeye alınarak derecelendirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü Mustafa Topuz, dereceye giren öğrenciler, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit tarafından verildi. Ödül töreninde yaptığı konuşmada, bir milleti ayakta tutan en önemli unsurlardan birinin dil olduğunu ifade eden Müdür Hasan Başyiğit, bundan dolayı Türkçeye sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
Başyiğit, “Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi dilimize sahip çıkma, dilimizin koruma noktasında atılmış önemli bir adımdır. Öğrencilerimiz arasında bu projenin önemsendiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Sosyal medyanın ve yabancı dillerin etkisiyle dilimizin yaşadığı erozyona hep birlikte engel olmamız gerekiyor. Öğrencilerimizin bu bilinçle yetişmesi geleceğe yönelik umutlarımızı artırıyor. Yarışmalara katılım sağlayan öğrencilerimize, yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti