Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFJET Güneş Enerji Santrali Kuruyor

Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş. (AFJET) yeni yatırımlarla şehrimize değer katmaya devam ediyor. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın büyük önem verdiği projelerden birisi olan GES Projesi, AFJET için de hayata geçiriliyor.

Afyon Jeotermal Turizm ve

Afyonkarahisar’ın jeotermal su enerjisiyle ısıtılması amacıyla kurulan ve termal turizme su temini ve ısıtmanın ardından termal sera ve elektrik üretimi ile faaliyetlerine devam eden AFJET, bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Maliyetler Azalacak

Jeotermal işletme faaliyetlerinin tamamının elektrikle çalışması, elektrik maliyetlerinin artmasıyla birlikte bu maliyeti en aza indirmek ve şirketin yapacağı diğer yatırımlara daha fazla kaynak aktarabilmek amacıyla AFJET A.Ş. tarafından Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması için çalışmalar hızlandırıldı.

Bakanlıktan Olumlu Sonuç Geldi

Bu kapsamda Bolvadin ilçesinde yeni kurulacak olan Trafo merkezine yakın yerlerde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması için mera ve hazine arazisi araştırması yapıldı. Belirlenen 4 adet parsel için gerekli başvurular yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yapılan ön izin onayından olumlu sonuç geldi. Proje çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte GES Projesi için çalışmalar başlamış olacak.

Ekonomimize Önemli Katkı Sağlayacak

Projeyi çok önemsediğini ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Güvenli, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynağı GES’leri şehrimizde daha çok yaygınlaştırmak, hem ekonomimize hem de üretime katkı sağlamak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. AFJET bünyesinde faaliyete geçirilecek olan bu projenin hem şirketimize hem de şirketimiz aracılığıyla şehrimize yapacağımız diğer çalışmaların artmasına vesile olacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti