Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFJET sorunsuz hizmet sunuyor – Kocatepe Gazetesi

AFJET sorunsuz hizmet sunuyor – Kocatepe Gazetesi
AFJET sorunsuz hizmet sunuyor

AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, yeni ısınma sezonuna yönelik merak edilenleri Kocatepe Gazetesi’ne anlattı.
SİSTEM DEVREYE OTURDU
AFJET’te yeni dönemin başladığını söyleyen Genel Müdür Yusuf Ulutürk, 6 Ekim 2017 gecesi itibariyle öncelikli olarak sistemin hazır olduğu Karaman, Dumlupınar, Uydukent civarına ısı verildiğini kaydetti. Turizm hattının hali hazırda çalıştığını belirten Ulutürk, “6 Ekim gecesi itibariyle buralarda ısıtmayı başlattık. Tabii yaz mevsiminde bazı yerlerde çalışmalardan dolayı hatlarımızın içerisindeki kapalı devre su boşaltılmak zorunda kalıyor. Bunu da tekrar doldururken hava blokları, hava kabarcıkları sistem içerisinde kalabiliyor. Bizim bunu atmamız ve sistemi dengeye oturtmak bizim birkaç günümüzü aldı. Allah’a şükür şu anda sistem devreye oturdu. Dervişpaşa tarafındaki vatandaşlarımıza üç gün sonra ısıyı ancak verebildik. Burada bilindiği üzere burada bir alt yapı çalışması var. Bu alt yapı çalışması ile beraber koordineli olarak çalıştık. Ama buradaki abonelerimize de birkaç gün içinde ısınmayı verdik. Isı verilen binaya ait sorunlar gibi çok münferit sorunlar var” dedi.
DOĞALGAZ ÇALIŞMASINDAN
14 AFJET BORUSUNA ZARAR
İzolasyon ve ısıtılan mekânın petekleriyle ilgili bazı binalarda tadilat çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Yusuf Ulutürk, münferit olarak ifade ettiği durumlar dışında ısınmada sorun yaşanmadığını kaydetti. Tüm AFJET abonelerine düzgün ve kesintisiz bir ısınma hizmeti verdiklerinin altını çizen Ulutürk, “Abonelerimizden bizi anlayışla karşılamalarını istiyoruz. Çünkü Dervişpaşa, Dumlupınar tarafından doğal gaz çalışması var. Doğal gaz çalışmasının olduğu yerde doğal gaz müteahhidi maalesef şu ana kadar 14’e yakın borumuza yakın hasar verdi. Biz bunu belli bir zamanda hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ama yine de bir zaman alıyor. Mesela geçen gün Ambaryolu tarafına akşam saat 20.00’ye doğru ısı verebildik. Çünkü doğalgaz çalışması oradaki çalışmadan dolayı bizim boruya hasar verip koparmışlar. Yaklaşık 10 günlük sürede doğal gaz çalışması bitene kadar burada arızalar oldu. Ondan sonra normalleşti. Sistem dengede şu anda bir problemimiz yok” diye konuştu.
ZAM KARARINI
YÖNETİM KURULU ALIR
AFJET ısınma tarifesine yeni yılda zam öngörülüp görülmediğini açıklayan Genel Müdür Yusuf Ulutürk, “Zam direk benim verebileceğim bir karar değil. Bu kararı yönetim kurulumuz alır. Yönetim Kurulu Başkanımız olan Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığı’nda toplanıp yılbaşından önce buna karar verilecek. Bilindiği üzere ülkemizde bizim hizmet ettiğimiz yerlerde alt yapı çalışmaları ve diğer kuyularımızda kullandığımız yurt dışından ithal edilen kimyasallar, işçilik ücretleri var. Bunlar artış gösteriyor. Biz şu anda kalorimetri sistemiyle fiyatlandırdığımız vatandaşlarımızın yıllık ödedikleri faturalara bakarsanız çok cüzi miktarlarla ısıtma sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
AFJET
KONFORLU
 ISITIYOR
“Geçtiğimiz günlerde bir istatistik yaptırdım. En pahalı kalorimetri ölçümlendirme de 800-1000 TL arasında bir fiyat ödemişler” diyen Ulutürk, “Apartmanı dengesiz olan abonelerimiz ise 1200, 1300 lira ödemişler. Yüz metrekare bir evi ısıtmak için bir ton kömür alınsa bir tonu yaklaşık 800-850 TL civarındadır. Bunun yanında özellikle üst mahallelerimizde yüz metrekarelik bir yeri ısıtmak için yaklaşık 3-4 ton kömür harcandığını rahatça gözlemlemek mümkün. Kaldı ki çekilen zahmet ve çevre kirliliği bu hesabın dışındadır. Vatandaş ortalama 3 ton kömür yaksak 2 bin 500 TL gibi bir para ödemek durumunda. AFJET olarak 800 ile bin TL arasında konforlu bir ısınma hizmeti veriyoruz. Zam kararını yönetim kurulumuz alacak. Tahminen yönetim kurulumuz vatandaşı üzmeyecek şekilde belli ölçüde ülkenin ekonomik gerçekliğine göre cüzi artış yapılacaktır. Şu anda benim net bir rakam vermem doğru değil. Ufak miktarda bizim girdilerimizi tolere edecek artışlar yılbaşında belli olur ” ifadelerini kullandı. >> Burcu Aydın’ın Özel haberi.

 

AFJET ürettiği elektriği
bu ay faturalayacak

 

AFJET Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, bu ay elektrik üretiminden sağlanan ilk faturanın kesileceğini açıkladı

 

Elektrik üretiminde AFJET A.Ş olarak 25 gündür çalıştıklarını söyleyen Yusuf Ulutürk, çalışma kapasitesinin yüzde yüz olmadığını kaydetti.
Piyasa şartlarında SEPAŞ yani Sakarya, Adapazarı hattında dağıtım yapan Bartın firması ile anlaştıklarını aktaran Ulutürk şöyle konuştu: “Yaklaşık 17 kuruşa bir kilowat elektrik satıyoruz. İnşallah bu ay elektrik üretiminden sağladığımız ilk faturamızı keseceğiz. Ama yılbaşından sonra özellikle tam kapasite ile teşvik alarak 40-45 kuruş gibi fiyatla bir kilowat elektriği satmaya başlayacağız. Yüzde yüz kapasiteye çıkacağız. Ama şunu söyleyebilirim ki yaklaşık olarak bir aydır Allah’a şükür santralimiz çalışıyor” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi