Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afjet’de işler yolunda – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afjet'de işler yolunda

AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, şirket olarak verdikleri sözü yerine getirdikleri ve kısa sürede 32 kilometreye yakın çelik boru döşeme başarısını gösterdikleri için müsterih olduklarını belirtti.

Sistemde bir sorun olmadığını, yüzlerinin akıyla projelerini tamamladıklarını ifade eden Ulutürk, meyve veren ağacın taşlandığını, seneye yeni ısıtma sezonu öncesinde çürüyen boruları vatandaşla karşı karşıya gelmeden Ekim ayından önce değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. “Biz sözümüzü tuttuk”
Jeoterma ısıtma hizmetini sunan AFJET A.Ş’nin 15 Kasım 2010 tarihinden itibaren alt yapı çalışmalarını sona erdireceği açıklamalarının ardından genel durum değerlendirmesi yapan AFJET Genel Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk, sözlerine yerine getirdiklerini jeotermal ısınmada ve alt yapı hizmetlerinde işlerin yolunda olduğunu söyledi. Ana isale hattını tamamen jeoterma su ile doldurarak şirket ortaklarından İl Özel İdaresi adına İGM Başkanı Salih Sel ile birlikte söz verdikleri şekilde Kasım ayı itibariyle Karaman Mahallesini tamamen ısıttıklarını bildirdi. Kendisinin de aynı mahallede AFJET abonesi olarak ısındığını konforlu şekilde ısınmaktan son derece memnun olduğunun altını çizen Genel Müdür Ulutürk; “Allah olmayanlara da jeotermal enerji ile ısınmayı nasip etsin. Akşamları artık Karaman Mahallesi’nin pırıl pırıl bir havası var. Dumlupınar Caddesi’nde de suyu hattımıza doldurarak çalışmayı tamamladık. Hiçbir problem yok. Sadece kömür satışı yapılan köşe noktada bir bağlantı var kısa sürede onu tamamlamak zorundayız. Çünkü vana bağlantısı olmadan Ambaryolu Caddesi çalışmıyor. Vana yaptıktan sonra orayı da hizmete açmış olacağız. Bayram arifesine gelindiği için arkadaşlar o bölgede biraz heyecanlandılar. Asarız, keseriz, vururuz yaptırmayız gibi bazı tepkiler verildi. Maalesef bize çok eziyet çektirdiler. Hatta Kocatepe Gazetesi muhabiri de bu muameleye maruz kalan çalışanlarımıza şahit oldu. Hakaretler küfürler çok ayıp şeyler var. Maalesef bazıları yürütülen bu çalışmaların amme hizmeti niteliği taşıdığını idrak edemiyor.”dedi. Önemli olan hatta sıkıntı olmaması
AFJET A.Ş olarak şu anda sadece Ambaryolu yolu hattına sıcak su veremediklerinden söz eden Genel Müdür Dr. Yusuf Ulutürk, diğer kısımların hazır konumda olduğunu kaydetti. Karaman Mahallesi’nde konutlar ve kamu binalarından, Atatürk Lisesi’nin ısınmaya girdiğini aktaran Ulutürk, Ziraat Bankası’nın yukarıda bir bağlantısı nın yapıldığını söyledi. Karagözoğlu Caddesinin de 1-2 gün içinde komple ısıtmaya açacaklarını anlatan Yusuf Ulütürk; “Eşanjörler dışarda arkadaşlarımız bağlantılarını yapıyor. Yani su hazır eşanjöre bağlayarak sadece açıyorlar. Önemli olan şey hatta sıkıntının olmaması. Allah’a şükürler olsun hatta hiçbir sıkıntı yok. Allah bizim yüzümüzü kara çıkarmadı eşe dosta veya dosta düşmana. Hattımız güzel çalışıyor sıkıntı yok. Dumlupınar 2. Caddesine de 5-10 içerisinde eşanjör bağlantısı herkesin bittikten sonra Kasım ayı sonu itibariyle bize abone olan herkes ısıtma hizmetini çok kaliteli bir şekilde almış oluyor. Bayrama kadar özellikle Karaman Mahallesi’ne bir jest olması için bedava ısındılar yaklaşık 12 gün kadar. Ücret almıyoruz. Oradaki kalorimetreleri sıfırlayacağız ücretlendirme ondan sonra başlayacak. Ne taahhüt ettiysek zamanında hepsini yerine getirdik. Biz büyük bir projenin altını imza attık. Yapılan gezide görülen 3 kuyumuz daha hizmete açılacak onların çalışmaları devam ediyor. Toplam 7 kuyu olacak. Ben göreve geldiğimde toplam 3 kuyu faaliyetteydi. Onun dışındaki bütün kuyular atıl vaziyetteydi. Bir kuyu yeni sahada açıyoruz. Orada üniversite ile beraber yürüttüğümüz proje kapsamında 9 yüz bin metre civarında bu kuyuyu Saraydüzü köyüne doğru yapıyoruz. Yeni saha burada çalışma olumlu sonuçlandıktan sonra sahayı ilerideki projeler için genişleteceğiz.” diye konuştu.
Uydukent’te Akarçay sınır
Jetormal su ile ilgili bir sorun bulunmadığının altını çizen AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, 11 adet kuyudan yaklaşık 1000 metre/saniye suyun elde edildiğini kaydetti. İsale hattı ile ilgili olarak 610’luk çapta yaptıkları çalışmanın yaklaşık 12 bin konuta tekamül ettiğini ifade eden Yusuf Ulutürk, son teknoloji ürünü olan borular sayesinde su sıcaklığında bir derece bile kayıp olmadığını belirtti. Firma olarak düzenlenen basın toplantısına Afyon Gaz A.Ş firması İşletme Müdürü Bekir Gül’ün gözlemci olarak katıldığını hatırlatan Ulutürk; “AFJET olarak yayılacağımız alan ve projelerimiz hakkında doğal gaz yetkililerini bilgilendirdik. Tabi ki onlarda bizim gibi hizmet yapıyorlar. Bir rekabet söz konusu değil. Ama her yerde jeotermal enerji kullanımı önceliklidir. Çünkü bu doğal bir kaynaktır. Biz teknik insanlarız ütopik şeylere gerek yok. Biz AFJET olarak 12 bin konutu ısıtmayı hedefliyoruz. Ama örneğin bu rakam 10 bin 5 yüzde de kalabilir 11 binde de. Bazı vatandaşlar yok Akşehir’e de gelsin yok Harbiş’e de gelsin, Ataköy’e de gitsin gibi düşünceler içerisinde. Bizim hedefimiz hava kirliliğinin yoğun olduğu Dumlupınar Mahallesine, Dervişpaşa ve Karaman Mahallesi’ne sıcak suyu vermekti, verdik. Şu anda bizim hattımızın geçtiği Uydukent’te Selçuklu Camisinin olduğu hat üzerindeki Akarçay sınır olmak üzere bu projemiz bitecek. Birinci kısımda problemli olan borular var artık çürüyüp ömrünü tamamlamış. Onlar yenilenecek. Onları da seneye vatandaşı da fazla sıkmadan yapacağız. İnanın ben bu sene alt yapıdan usandım kazmaktan vatandaşla uğraşmaktan usandım. Ama insanlarımızın iyi hizmet alabilmeleri içinde alt yapının değişmesi gerekiyor. Buna katlanmak gerekiyor. Bizde istemeyiz keşke hiç kazmadan yapabilsek.” şeklinde konuştu.
“Oturmaya değil hizmet
etmeye geldik”
Kurban Bayramı’nda da çalışmaların kesintisiz devam ettiğini anlatan AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, tüm AFJET personelinin huzurlu olduğunu, ciddi sıkıntı çektiklerini ortaya çıkan iş itibariyle bunun karşılığını aldıklarını ifade etti. Yeni eklenen abone sayısı ile birlikte yaklaşık 7 bine yakın AFJET abonesinin jeotermal enerji ile ısınma hizmeti alacağına işaret eden Ulütürk şöyle konuştu: “On iki bin konut hedefini tamamlarken Kasımpaşa ve Uydukent Mahalleleri’nde bu hakkımız kullanacağız. Onlara da bu hizmeti verdikten sonra biz jeoterma ısınma işini kapatıyoruz. Artık oteller ve seracılık projelerine ağırlık vereceğiz. Otellerde de hem istihdam yaratılacak hem de bir girdi sağlanıyor. Onların da hem ısınmaları hem de jeotermal sularını hazır ederek yatırımın artacağını ümit ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz oteller tarafındaki kısmın proble-mini çözmek. Sera olarak büyük yatırım talepleri gelirse 250 dönüm civarında kapasitemiz var. Bunun 50-60 dönümü Bircan Tarım tarafından kullanılıyor Ömer-Gecek havzasında. Geriye kalanıda iyi yatırımcı gelirse kuyularımızdan bunun takviyesini yapacağız. Ben yine söylüyorum. Biz burda olur veya olmayız. Bir gazetede ifade etmiştim. Hakikaten biz gözden çıkarılan bir kurumu ayaklandırmaya çalışıyoruz demiştim. Bu sözümün yine arkasındayım. Hakikaten Afyon Jeotermali artık kapatalım başka şekilde sonlandırılsın gibi bir inanış olduğunu ben öyle hissediyordum. Ama şu anda herkes Afyon Jeotermalden memnun. Keşke imkan olsa da vatandaşla karşı karşıya gelmeden birşeyler yapılsa. Meyve veren ağaç taşlanıyor. Hiçbir şey yapmadan otursanız kimse ile karşı karşıya gelmesiniz. Ama biz buraya oturmaya gelmedik. Vatandaşa yeni hizmetler yapmaya geldik. Yürütüğümüz sürece burdayız devlet memuru olarak bizim için her yerde hizmet verilir.”
Ocak ayında açılış gündemde
Alt yapı çalışmalarında yaklaşık olarak 300 civarında personelin 3,5-4 ayda çalışarak projeyi tamamladıklarını belirten AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, 32 kilometreye yakın çelik boru döşemenin bu kadar sürede gerçekleştirilmesini başardıklarını yineledi. Çalışmalardan yüzlerinin akıyla çıktıklarını kaydeden Genel Müdür Ulutürk şunları söyledi: “2011 Yılı Ocak ayı sonlarına doğru belki Bakanımız ve Başkanımızın katılacakları bir açılış yapılacak. Tamamen ısıtmaya başladığımızda. Buna yönetim kurulumuz bir karar verecek. Tam otomasyon sağlanacak. Burada herşey görülecek. Modern bir tesis ortaya çıkarı-yoruz. Vatandaş alışmış elini kalorifer peteğine dokunduğunda sıcaklık hissetmek istiyor. Bizim bir sistemimiz var. Termostatik vanalar ayarlanıyor evin sıcaklığı 22 dereceyi geçtiğinde sistem otomatik olarak kendini kapatıyor. Bu surette biz bundan önceki eski sistem kullanılan sudan daha az suyla daha fazla konut ısıtacağız. Onun için biz otomasyona çok önem verdik ve çok para yatırdık. Biz o kadar suyu heder etmek yerine su verimli kullanılacak. Biz bu alışkanlığı da Afyonkarahisar’a yerleştirmeye çalışıyoruz. Bizim sadece alt yapısı sıkıntılı olan bölgelerdi yani çürüyen borular var. Seneye değiştirebildiğimiz kadar birinci kısım olmak üzere 5 bölgemizden kaçını yetiştirebilirsek yeni ısıtma sezonuna yetiştireceğiz. Ama ben kesinlikle bu sene ki gibi Ekim ayına kadar bekleyip de vatandaşla karşı karşıya gelmem. O riske de girmem. Ağustos ayı sonu en geç Eylül’ün 10-15’ne kadar kaç bölge yenileyebilirsek bunu yapacağız. Yeni isale hattı için minumum yapıtığımız ekonomik analiz hesabında bu boruların bizi 30 yıl götüreceğine inanıyorum. Biz buna kesin eminiz. Bütün emeğimizi buna verdik.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti