Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFJET’e afaki zam yapılmayacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AFJET'e afaki zam yapılmayacak

Alt yapı ve teknik çalışmaların yeni ısınma sezonu öncesi bitmiş olacağını belirten AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, ısınma bedeline afaki bir zammın söz konusu olmayacağını bildirdi

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, jeotermal ısınma hizmetini veren şirket olarak teknik ve alt yapı hizmetleri ile turizm hattı üzerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
ÇALIŞMALAR 4 ANA BAŞLIKTA
AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, jeotermal ile ilgili olarak dört ana branşta çalışma yaptıklarını kaydetti. Bunlardan ilkinin bölgesel ısıtma olduğunu şehrin yüzde 25’e yakınını ısıttıklarını belirten Ulutürk; “İkinci olarak termal turizm hattı dediğimiz termal otellerimizin yanı sıra; Kocatepe Üniversitesi Hastanemizin hem ısıtmasını hem de fizik tedavi de kullanılması, turizm hattının yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması sözkonusu. Üçüncü olarak yaklaşık 200 dönümlük sera ısıtma çalışmamız var. Dördüncü olarak da elektrik üretimi ile ilgili çalışmalarımızı devam ediyor. Bu çalışma şu anda son safhada tüm ekip ve ekipmanları üretiliyor. İnşallah 2016 yılının ilk aylarında burada olacak. Bunun alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Tribün aksamı ve sistemin oturacağı diğer yerlerin çalışmaları yapılıyor” dedi.
ANS YERLEŞKE
ISITMASI KAPSAMLI İŞ
AFJEt A.Ş için Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı itibariyle ısıtma sezonunun başladığını hatırlatan Genel Müdür Yusuf Ulutürk, kış sezonunun uzun geçmesi nedeniyle sezonun 22 Mayıs tarihine kadar uzatıldığına değindi. Ekim ayı başına kadar tüm alt yapı çalışmalarını bitirmek istediklerini kaydeden Ulutürk; “Alt yapı çalışmalarının büyük bir kısmını bitirdik. Şu anda ekiplerimizin neredeyse yüzde 80’i Kocatepe Üniversitesi’nin ANS Yerleşkesi’nin ısıtılması projesinde çalışıyor. Orada ki proje de kuyuların toplama havuzlarına taşınması, yeni kuyu açılıp reenjeksiyon kuyularının çalışmaları devam ediyor. İnşallah yerleşke ısıtması işini Ekim ayı sonuna kadar tamamlamış olacağız. Bu ısıtma alan itibariyle 150 bin metrekarelik büyük bir alanı kapsıyor. Yaklaşık bin 500 konut kapasitesinde bir alanın ısıtması sözkonusu olacak” diye konuştu.
EYLÜL SONU ALT YAPI TAMAMLANMIŞ OLACAK
Şehir içerisinde özellikle Uydukent’te katı yakıt yakımının yasaklanması ile birlikte yoğun bir abonelik talebi olduğunu söyleyen Yusuf Ulutürk, bu noktada vatandaşların isteklerinin yüzde 99’nu karşılamaya çalıştıklarını kaydetti. Abone bağlantı çalışmalarını da Eylül ayı sonuna kadar tamamlayacaklarını açıklayan Ulutürk turizm hattı çalışmalarından söz etti. Uluturük, “Turizm hattı çalışma alanında Özdilek Kavşağı’na yapılacak olan üst geçit nedeniyle bizim borumuzun yaklaşık 1 kilometrelik kısmı üst geçidin altında kalıyordu. Bunun da depresesini daha uygun bir yere yaptık. So-nuç olarak bizim Eylül ayına ka-dar alt yapı ile ilgili bir eksiğimiz kalmayacak” şeklinde konuştu.
BELKİ MADEN SUYU ÇALIŞMASI YAPILACAK
Yeni bir bölge açarak abonelik alma gibi bir planlamanın söz konusu olmadığını belirten Ulutürk, AFJET A.Ş’nin daha çok elektrik üretimini artırmayı planladıklarını söyledi. Oteller için çamaşır yıkama ve kurutma işinin planlandığını kaydeden Ulutürk şu ifadeleri kullandı: “Piyasa şartlarının durumuna göre madensuyu ile ilgili bir çalışmamız olacak. Bilindiği üzere zaten Kızılay’ın maden suyu var. İscehisar’da işadamı Şuayip Demirel ve başka bir arkadaşın daha böyle bir yatırımı var. Ömer Gecek hattımızın belirli bir kapasitesi var. Bu kapasite yaklaşık olarak maksimum 20 bindir.”
HAVZA EN AZ 5 YIL GÖZLENECEK
Toplamda 23 bin 500 konut eşdeğerinde ısınma hizmeti verdiklerini dile getiren Yusuf Ulutürk, düzgün ve tasarruflu ısıtma için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Ek bir aboneliğin sözkonusu olmayacağını belirten Ulutürk şöyle konuştu: “Abonelik ve diğer şartlar doğal dengesinde süre gelmektedir. Bu durumu çok fazla zorlamanın mantığı yoktur. Biz havzayı en az 5 yıl gözlemleyeceğiz. Gözlem sonunda eğer havzayı sıkıntıya sokacak bir durum olmazsa belki yeni imara açılan yerler için özel bir abonelik çalışması olabilir.”
AFAKİ ARTIŞ DÜŞÜNÜLMÜYOR
AFJET abonelerinin ısınma bedeline yeni sezonda zam yapılıp yapılmayacağı sorusunu cevaplandıran Ulutürk şunları söyledi: “AFJET A.Ş’nin 9 kişilik bir yönetim kurulu var. Yusuf Ulutürk olarak bana sorarsanız biz dayanabildiğimiz kadar dayanacağız. Sadece Tefe Tüfe oranında rutin artışlar yapılır. Belki böyle bir artış olabilir. Ama bunun haricinde afaki bir artış planlanmıyor.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti