Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Akademisyenleri Yerli Ve Milli Ürün Üzerinde Çalışıyor

AFSÜ akademisyenlerinin araştırmacı olarak yer aldığı, Gazi Üniversitesi (GÜ) iş birliğinde Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) destekli yürütülecek proje ile endüstriyel eczacılığa yönelik yerli-milli bir ürünün ön çalışması yapılacak.

AFSÜ akademisyenlerinin araştırmacı olarak

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalından Prof. Dr. S. Handan Yıldız ile Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Nurnehir Baltacı Bozkurt ve Biyokimya Ana Bilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Tuba Taşkan’ın araştırmacısı olduğu proje, TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programına kabul edildi.

 

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Hasya Nazlı Gök’ün yürütücüsü olduğu “Endemik Stachys cretica subsp. anatolica Rech.f. bitkisinin fitokimyasal analizi ve antikanser, antiinflamatuvar, antifungal ve antioksidan aktivitelerinin in vitro araştırılması” projesinin endemik olduğu öğrenildi. Yalnızca Türkiye’de bulunabilen bir bitki türünün, disiplinler arası anlayışla yürütülecek çok yönlü araştırılması ile insan sağlığına katkı sunulması hedefleniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti