Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Genç Ofis’in Etkinliğinde Azerbaycan Tanıtıldı

AFSÜ Genç Ofis tarafından bu ay kardeş ve komşu ülke Azerbaycan’ın tanıtımı yapıldı

AFSÜ Genç Ofis tarafından

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Genç Ofis tarafından bu ay Azerbaycan temasıyla düzenlenen Uluslararası Kültür Buluşmaları etkinliğine düzenlendi. Zafer Sağlık Külliyesi Merkez Kantininde, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın tanıtıldığı programa; AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, üniversitenin akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci izledi.

 

“İKİ ÜLKE ARASINDA Kİ BAĞLAR GÜÇLÜ KÖPRÜ OLUŞTURUYOR”

Programın açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki tarihi ve kültürel bağların önemine değinerek, bu bağların iki ülkenin halkları arasında güçlü bir köprü oluşturduğunu belirtti. Azerbaycan’ın tarihi kültürü ve halkın yaşantısına ait tanıtım filmi gösterildiği programda Azerbaycan kültürünü anlatan sunumlar yapıldı. Ardından Azerbaycan’a özgü geleneksel dans gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Azerbaycan tanıtım videosunun ardından Sedaye Aliyeva, Azerbaycan Cumhuriyeti hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Azerbaycanlı öğrenciler ise Afyonkarahisar ve üniversite hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

KONUKLARA ŞAH PİLAVI İKRAM EDİLDİ

Sakine Safarova, “Azerbaycan” adlı şiiri seslendirerek izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Etkinliğin dans gösterileri bölümünde “Naz Eyleme”, “Arşın Mal Alan”, “Lezginka”, “Şalaho” gibi geleneksel Azerbaycan dansları izleyicilerle buluştu. Gösteriler, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Dan gösterileri “Yaşa Azerbaycan” müziği eşliğinde gerçekleştirilen “Yallı” gösterisi ile sona erdi. Anı fotoğrafı çekiminin ardından misafirler, Azerbaycan tanıtım standında sunulan yöresel Şah Pilavı’nın tadına baktı.