Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Tıp Dünyası Kurultayına katıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, VI. Türk Tıp Dünyası Kurultayına katıldı

 

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, bilim insanlarını, sağlık bakanlarını, akademisyenleri ve sağlık sektörü paydaşlarını buluşturan VI. Türk Tıp Dünyası Kurultayına katıldı. Bu yılki ana teması “Sağlıkta Biyoteknoloji Uygulamaları” olarak belirlenen kurultayın açılışı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığının himayesinde ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının desteğiyle gerçekleştirilen VI. Türk Tıp Dünyası Kurultayına, dünyanın dört bir yanından katılım oldu. Kurultay, sağlık alanında küresel ve ulusal düzeyde başarılı çalışmalarda yer almış, patent ve ödül sahibi, üniversite, hastane ve teknoparklarda araştırmacı olarak çalışan katılımcılar ile bilim insanları, sağlık bakanları, akademisyenler ve sağlık sektörü paydaşlarını bir araya getirdi.
Kurultayda, biyoteknoloji alanında dünyaca ünlü bilim insanı ve Nobel ödüllerini veren İsveç Kraliyet Bilimler Akademi Üyesi Prof. Dr. Mathias Uhlen, diyabet alanında ünlü bilim insanları Prof. Dr. Ulf Smith, Prof. Dr. Matthias Blüher ve lipid metabolizması alanında ünlü bilim insanı Prof. Dr. Jan Boren de konuşmacı olarak yer aldı. Kurultay kapsamında “Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri”nin üçüncüsü de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.