Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ-TTO’dan iddialı başlangıç

AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi

AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi (AFSÜ-TTO) Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Canbaz, AFSÜ’nün akademik birikimini teknoloji alanına transfer ederek bilginin ticarileşme potansiyelini harekete geçireceklerini açıkladı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, Yerli Üretim ve Girişimcilik faaliyetlerinde hız kazandıracak.
ŞİRKET 7 AĞUSTOS 2019’DA TESCİLLENDİ
Yerli sağlık teknolojisi ve ilaç üretimine katkıda bulunmayı misyon edinen AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (AFSÜ-TTO), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) tescillenerek 7 Ağustos 2019 tarihli ve 9885 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilerek faaliyetlerine başladı. Şirketin temel işlevini; Afyonkarahisar ve bölgesinde yerli ilaç üretimi, tıbbi aromatik bitkiler, medikal cihaz teknolojileri ve sağlık turizmi konusunda araştırma, teknoloji geliştirme, inovasyon ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerine ivme kazandırma oluşturuyor. AFSÜ-TTO, AFSÜ’nün teknoloji transfer ve bilgiyi ticarileştirme potansiyelini bölge, ülke ve dünya yararına en iyi şekilde kullanılmasını sağlamayı da hedefliyor.
ODAKLANMA TANINIR ÜRÜNLERE OLACAK
AFSÜ-TTO misyonunu, üniversite sanayi işbirliğini, proaktif bir yaklaşımla ve sonuç odaklı faaliyetlerle birebir hizmet sunarak hayata geçirmek olarak belirledi. Şirket vizyonu ise üniversite sanayi işbirliği kapsamında gelecek beş yıl sonunda ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan ürünlerin ticarileşmesini sağlamak ve paydaşları ile etkili iletişim kurmuş, kurumsallaşmasını tamamlamış, sürdürülebilir bir yapıya sahip olmak şeklinde belirlendi.
HİZMET YELPAZESİ GENİŞ
AFSÜ-TTO temel amacı doğrultusunda çeşitli alanlarda hizmet verecek. Hizmet alanlarını; Doğal ve teknolojik altyapının kullanılabilirliğini arttırma, Ar-Ge odaklı bilgi ve üretim ihtiyacına katkı sağlamak, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, fikri sınaî mülkiyet haklarının tescili ve korunması, pazarlanması, ticarileştirilmesini sağlama kapsıyor. Aynı zamanda, girişimcilik kültürünün oluşturulması, geliştirilmesi, girişim sermayesi desteği, kuluçka merkezi kurma, iş rehberliği, danışmanlık ve eğitim alanları da hizmet alanlarını kapsıyor.
“BİLGİNİN TİCARİLEŞMESİ SAĞLANACAK”
19-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı (AFSÜ-TAB) ile ilk faaliyetini gerçekleştiren AFSÜ-TTO hakkında, Şirket Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Canbaz bilgi verdi. Canbaz şöyle konuştu:
“AFSÜ-TTO’nun amacı, Afyonkarahisar ve bölgesinde yerli ilaç üretimi, tıbbi ve aromatik bitkiler, medikal cihaz teknolojileri ve sağlık turizmi konularında inovasyon ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerine ivme kazandırmaktır. AFSÜ’nün akademik birikimini teknoloji alanına transfer ederek bilginin ticarileşme potansiyelini harekete geçirmeyi istiyoruz.” dedi.
“PEK ÇOK ALANA KATKI SAĞLANACAK”
Dr. Mustafa Canbaz, AFSÜ-TTO’nun, gerek akademik camiadan ve gerekse de dış paydaşlardan kişisel ve kurumsal anlamda ilgili herkesin fikrinin ya da projesinin rasyonel zeminde ticarileşmesine destek olmak amacıyla kurulduğunu dile getirerek, “Ar-Ge faaliyetlerinin projelendirilmesi, finansman sağlanması gibi teknik destekler yanında kişilerin buluşlarına ait fikri mülkiyet hakları, tescil işlemleri, ürünlerin ticarileşmesi ve pazara sunulması, şirketleşme gibi temel faaliyetlere de katkı sağlamayı istiyoruz.” diye konuştu.
“İLK FAALİYET TIBBI AROMATİK BİTKİ ÇALIŞTAYI”
İlk faaliyetlerini AFSÜ-TAB’ı düzenleyerek gerçekleştirdiklerini söyleyen Canbaz, bu bilimsel etkinliğin, AFSÜ-TTO’nun, amacı doğrultusunda bölgenin doğal aromatik bitki zenginliğinin sağlık sektörüne kazandırılması için imkan ve modellerin ilgili kurumsal paydaşlarla istişare edilmesi bakımından başarıyla sonuçlandırıldığını belirtti. Canbaz, “Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un ev sahipliğinde Korel Termal Otel’de 19-20 Eylül 2019 tarihlerinde icra edilen çalıştayımızın açılış törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milletvekili Ali Özkaya, Antalya Milletvekili ve Meclis Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Karakuş, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Baro Başkanı Turgay Şahin, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Âdem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar, protokol üyeleri, farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen, bakanlık, daire ve şube temsilcileri ile öğrenciler katıldı.” şeklinde konuştu.
“AR-GE FAALİYETLERİ BİR MERKEZDE YÜRÜTÜLECEK”
Ar-Ge faaliyetlerini yürütecek bir merkez için çalışmalara başladıklarını belirten Dr. Canbaz şunları söyledi:
“AFSÜ-TTO üniversite-sanayi işbirliğini proaktif bir yaklaşımla ve sonuç odaklı faaliyetlerle birebir hizmet sunarak hayata geçirecek. Beş yıllık süreçte ulusal ve ulusalararası tanınırlığı olan ürünlerin ticarileşmesini sağlayarak paydaşları ile etkili iletişim kuran, kurumsallaşmasını tamamlamış, sürdürülebilir bir yapıya sahip olmasını hedefliyoruz. Bölgemizin doğal kaynaklarının yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi için altyapı sağlayacağız. AFSÜ’de tıbbi alanda kullanılan bitkilerin yurt içinde üretiminin yanı sıra aromatik bitkilerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesine de odaklanmış durumdayız. Bu doğrultuda üniversite bünyesinde bulunan araştırmacılar ile özel kesim girişimcileri tarafından Ar-Ge faaliyetleri yürütülecek bir merkez için çalışmalara başladık.”
“SAĞLIK ENDÜSTRİYEL BÖLGESİ KURULACAK”
AFSÜ-TAB’da ulaşılan sonuçların gelecek faaliyet dönemleri için hem ülke ve bölge hem de üniversite ve araştırmacılara rehber olacağını kaydeden Canbaz şöyle konuştu:
“Öte yandan, bölgemizin bir başka doğal zenginliği olan termal suların sağlık alanında kullanılması yanında turizmle birlikte ulusal pazardan uluslararası düzeye çıkarılmasına yönelik teşebbüslerimiz var. Bu konuda yürütülen Afyonkarahisar’da bir sağlık endüstri bölgesi kurulması çalışmalarının da yakından takipçisiyiz.”
“DESTEK VE ÇAĞRI FAALİYETİ SÜRÜYOR”
Uluslararası Teknoloji Transfer Ofisleri Kongresine katıldıklarını söyleyen Canbaz sözlerine şöyle devam etti:
“Ofisimiz 26-28 Eylül 2019 tarihileri arasında Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Teknoloji Transfer Ofisleri Kongresine katıldı. Teknoloji Transfer Ofislerinin çalışmaları ve gelişimleri ile ilgili ikili görüşmeler yapıldı. Kongrede çeşitli konular ele alındı. Bunlar; TTO Politikaları, Yenilik Yönetimi ve İnovasyon Pazarlaması, Teknoloji Transfer Ofislerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Kamu Kuruluşlarının Rolü, Girişimcilik Ekosistemi, Sanayici Gözüyle TTO’lar, Yeni Nesil TTO Yaklaşımları ve Sürdürülebilirlik, AR-GE İnovasyon Desteklerinin Verimliliği, Ulusal ve Uluslararası Teknoloji Transfer Ağları, TTO’larda İnsan Kaynağı Yönetimi, FSMH Değerleme Yöntemleri ve Araştırma Çıktılarının Ticarileşmesi, TTO’ların Üniversite Yönetimine Etkileri ve Üniversitelerin İnovasyon Yönetimi ve Öncelikli Alanlarda Stratejik Yönetimidir. AFSÜ-TTO internet sitesi, tto.afsu.edu.tr alan adı ile yayına başlamış olup girişimcilik, destek ve çağrılar konusunda faaliyetini sürdürmeye devam etmektedir. Ülkemizdeki 200’e yakın Teknoloji Transfer Ofisinden çoğunun 7 Aralık 2017 tarihli Yönetmelik gereğince önümüzdeki bir yıl içinde anonim şirket olarak faaliyetlerine devam etmeleri gereklidir. AFSÜ-TTO’nun bu zorunluluğu yerine getiren ilk şirketlerden biridir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti