Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’de İleri Düzey Göz Tansiyonu Ameliyatları Yapılıyor

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde ilaç tedavisine cevapsız, ilerlemiş göz tansiyonlu (glokom) hastaların ameliyatları yapılıyor

AFSÜ Sağlık Uygulama ve

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde son olarak ileri düzey göz tansiyonu olan beş hastanın ameliyatı, AFSÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi ve Glokom Birim Sorumlusu Doç. Dr. Hamidu Hamisi Gobeka ve İstanbul’da görevli Doç. Dr. Serhat İmamoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Afsü’de İleri Düzey Göz Tansiyonu Ameliyatları Yapılıyor

Daha önce Afyonkarahisar’da gerçekleştirilemeyen bu ameliyatların AFSÜ’de uygulanmasından gurur duyduklarını söyleyen Doç. Dr. Gobeka, “AFSÜ’de, trabekülektomi, drenaj implant cerrahisi veya gonioskopi destekli transluminal trabekulotomi (GATT) ve Kahook dual blade (KDB) gibi dikişsiz mikroinvaziv glokom cerrahileri başta olmak üzere çeşitli glokom ameliyatları yapılabiliyor. Böylece ileri düzey göz tansiyonu olan hastalar başka illere gitmek zorunda kalmıyor.” dedi. Doç. Dr. Gobeka, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “AFSÜ’de halka daha iyi sağlık hizmeti sunmamız için bize her tür imkânı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Necip Becit’e, Başhekimimiz Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer’e ve Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Doğan’a teşekkür ederiz.”

Afsü’de İleri Düzey Göz Tansiyonu Ameliyatları Yapılıyor