Afyon'a 2 Milyon TL'lik Destek!
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şehirde anne ve bebek sağlığını korumaya yönelik çalışmalara ciddi anlamda ayrı bir önem atfettiklerini söyledi.
Afyonkarahisar Valiliğinin himayesinde 5 adet tranport kuvöz Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi hizmetine Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen törenle teslim edildi.
DR. ÇINAR: BU KUVÖZLER BEBEKLERİMİZİN YAŞAMASI İÇİN ELZEM
Tranport kuvöz teslim töreninin açış konuşmasını Afyonkarahisar İl Sağlık Müdür Vekili Dr. İlker Ahmet Çınar yaptı. Müdür Vekili Çınar, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın öncülüğünde, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper’in desteğiyle Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi hizmetlerine kazandırılan tranport kuvözlerin yeni doğan bebeklerin hayata tutunmaları için son derece önemli olduğunu söyledi.
Çınar, “Bu kuvözler yeni doğan bebeklerimizin transportunda çok büyük önem arz ediyor. Bunlar çok değerli cihazlardır. Afyon halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. ‘Halka hizmet Hakka hizmettir.’düsturuyla Sayın Valimizin liderliğinde elimizden gelen çalışmaların en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Beş adet tranport kuvöz alımı için ben çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bebeklerimiz için, halkımız için çok değerli bir hizmet oldu.” dedi.
BAŞKAN SİPER: YATIRIMLARIMIZ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TÖRENLERİMİZ SÜRECEK
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Siper, tranport kuvöz teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Afyonkarahisar İl Genel Meclisi olarak 2025 yılıyla ilgili 15 milyon liralık bir sağlıkla ilgili bütçe ayırmıştık. 2024 yılında da bir 5 milyon liralık sağlıkla ilgili bir harcamamız olmuştu. Geçtiğimiz ay içerisinde devlet hastanemize 10 milyon liralık sağlık ekipmanlarını kazandırmış bulunmaktayız. Sayın İl Sağlık Müdür Vekilimizin söylediği gibi 112 Acil sağlık hizmetlerinde kuvözle ilgili talepleri vardı. Biz de elbette ki bunu sorumluluk duygusu içerisinde yerine getirdik. Yeni doğanların sevk ve tedavilerinde zorunlu bir ihtiyaç olan kuvöz ihtiyacının karşılanması dolayısıyla başta Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, İGM üyelerimize, İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Beş adet transport kuvözlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Büyüklerimizin dedikleri gibi Allah muhtaçta eksikte etmesin inşallah. Bizler İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi olarak eksikliği yerine getirmiş olma gayreti içerisindeyiz. Hatırlanacağı üzere 10 Haziran Salı günü İl Özel İdaresi araç teslim töreninde söylediğim gibi önümüzdeki aylardan itibaren yatırım ve harcamalarımızla ilgili programlarımız olacağını bildirmiştim. İnşallah ilerleyen günlerde tekrar yatırım ve hizmetlerimizle ilgili bir araya geleceğiz.”
VALİ YİĞİTBAŞI: CİHAZLAR YÜKSEK DONANIMLI
Tranport kuvöz teslim töreninin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Kuvözlerin hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi:
“Biz ilimizde anne ve bebek sağlığını korumaya yönelik çalışmalara gerçekten ayrı bir önem atfediyoruz. İnşallah hep birlikte çok daha güçlü hizmetleri sağlık anlamında ilimize dâhil etmeye devam edeceğiz. İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Mehmet Siper, iki gün önceki araç teslim töreninde bugünkü törende de hep üstü örtülü konuşuyor. Sanıyorum biraz merak uyandıralım, biraz da bu hizmetlerin devamının geleceğini buradan müjdeleyelim diye düşünüyor. Ben de kendisine katılıyorum destekleri için de teşekkür ediyorum. Bu kapsamda yeni doğan bebeklerin güvenli ve hızlı bir şekilde sevkini sağlamak amacıyla Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Başhekimliği uhdesinde kullanılmak üzere 5 adet transport kuvöz Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla toplamda 2 milyon 7 bin 268 lira gibi bir bedelle temin edilmiştir. Temin edilen bu yüksek donanımlı, vantilatörlü ve kendi kuvöz ortamına oluşturulabilen cihazlar Dinar, Bolvadin, Emirdağ İlçelerimiz ve merkezimiz başta olmak üzere stratejik lokasyonlarda hizmete sunulmuştur. Böylece özellikle uç ilçelerimizde yaşanabilecek cihaz bekleme sürecinin de ortadan kaldırılması ve sevk süreçlerini de doğrudan ve hızlı biçimde planlayabilmeyi bizler amaçlamaktayız.”
“ÇITAYI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
“Söz konusu transport kuvözlerin her biri 112 ambulanslarımızın sedyeleriyle de tam bir şekilde uyumlu olarak alınmıştır.” diyen Vali Yiğitbaşı, sözlerine şöyle tamamladı:
“Ayrıca Sandıklı, Bolvadin, Dinar ve Emirdağ'da mevcut cihazlarımız da yenilenmiş veya bakım ve onarımdan da hepsi geçirilmiştir. Bu sayede ihtiyaç duyduğumuzda ikiz bebek sevkleri gibi bazı özel durumlarda da aynı anda müdahale edebilmemize uygun bir ortam ve mekân, aynı zamanda da araç sağlanmıştır. Bu yatırımın temel amacı ilimizde anne ve bebek ölüm oranlarını düşürmek, yeni doğan bebeklerimizin sağlıklı koşullarda, sağlık tesislerine ulaştırılmasını sağlamak ve bu alandaki başarı seviyemizi, çıtamızı da daha da ilerlere taşımaktadır. Ben bu sürecin hayata geçirilmesinde büyük katkı sağlayan Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'ne, başta Meclis Başkanı Sayın Mehmet Siper ve sizler tüm meclis üyelerine, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kurumlarımıza ayrı ayrı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabii bunlar bizim için yeterli değildir. Sağlık gerçekten insanın en kıymetli hazinesi, en temel ihtiyacımızdır. Dolayısıyla bizler bu adımları atmakla yetinmeyeceğiz ve inşallah hepsinin üzerine tekrar sağlık alanında daha yüksek hedeflerimize ulaşmak için sizlerle omuz omuza, el ele inşallah gayretle şehrimize, milletimize, vatandaşlarımıza daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz.”
Bakmadan Geçme





