Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon BİLSEM ‘Zeka Gücü’ 2018’e damga vurdu

Afyon BİLSEM ‘Zeka Gücü’ 2018’e damga vurdu
Afyon BİLSEM ‘Zeka Gücü’ 2018’e damga vurdu

Turkcell Zeka Gücü projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açıklanan Eğitim 2023 Vizyonu’nun yol haritasına desteğini sürdürüyor. Çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak, ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Zeka Gücü, açılışlarla geçen 2018 yılını Trabzon’da hayata geçirdiği yeni teknoloji laboratuvarı ile tamamladı. Zeka Gücü böylece Türkiye’nin 27 ilinde 33 teknoloji laboratuvarıyla 15 bin öğrenciye ulaştı. Çocuklar Zeka Gücü laboratuvarında aldıkları eğitimlerle 2018 yılında 200’den fazla proje geliştirdi, çoğu ulusal ve uluslararası yarışmalardan dereceyle döndü. Turkcell, özel yetenekli öğrencilere desteğini 2019’da yaklaşık 30 BİLSEM’e 1000’den fazla eğitim ve robotik kit dağıtımı ile sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.
DRONE VE İNSANSIZ HAVA ARACI YAPIYORLAR
Afyon Dumlupınar BİLSEM’in Zeka Gücü öğrencileri de 2018’i ödüllerle tamamladı. Çocuklar 12’inci Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kodlama alanında bölge 1. ve 3’üncülüğünü elde etti. Çocuklar ayrıca, Samsung Genç Mucitler Yarışması’nda ilk 10 ekip arasında yer alma başarısı gösterdi. Yine 2018 yılında gerçekleşen Bilrotek Ortaokul 3’üncülüğü, Bilrotek lise 3’üncülüğünü kazanan çocuklar, TEKNOFEST için DRONE ve İHA yapım çalışmalarını sürüyorlar.
2020’YE KADAR 50 BİN ÇOCUĞA DESTEK
Projenin en önemli duraklarından biri olan Trabzon’daki Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Teknoloji Laboratuvarı açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Hilmi Güler, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Trabzon Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili katıldı.
Açılışta konuşan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye’deki dezavantajlı kitlelere ulaşmak ve eğitimde fırsat eşitliği sunmaya devam ettiklerini belirterek, “Anadolu’da fırsat eşitliği bekleyen ve Türkiye’nin geleceğine şekil verecek yüz binlerce cevher olduğunu biliyoruz. Bu cevherleri ortaya çıkarmayı hedefleyen Zeka Gücü ile 3 yılda 30 bin çocuğumuza ulaştık. 2018’de ise kurulan Zeka Gücü Laboratuvarları ile İzmir, İstanbul, Van, Balıkesir, Bilecik, Trabzon, Karaman, Antalya ve Burdur’daki üstün zekalı çocuklarımızın teknoloji eğitimlerine katkı sağladık. Elazığ İçme Ortaokulu ve Ordu Kökenli Ortaokulu öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla ulaştıkları gurur veren başarıları duyar duymaz, bu okulları da Zeka Gücü kapsamında aldık. Milli Eğitim Bakanlığı ile yenilediğimiz protokol çerçevesinde 2020’ye kadar 50 bin çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin geleceğine yatırım anlamına gelen bu değerli proje, ülkemizi Endüstri 4.0’da bir üst lige çıkaracak, ‘Yerli ve Milli Yapay Zeka’yı üretme yolunda yeterli donanıma sahip insan kaynağının yetişmesine katkı sağlayacak.” dedi.
“TEKNOLOJİDE ÜRETEN ÜLKE”
Turkcell tarafından Anadolu’nun yeni Aziz Sancar’larının yetiştirmek için hayata geçirilen Zeka Gücü Projesi’nin en önemli destekçilerinden biri olan Milli Eğitim Bakan Yardımcıs�� İbrahim Er de okulda eğitim gören öğrencileri Zeka Gücü Bilim Sınıfı’nda ziyaret etti. İbrahim Er, “Zeka Gücü sınıflarımız Türkiye’nin tüketen değil üreten gücünü yetiştiriyor. 2023 hedeflerine ulaşmak için bu sınıflarda eğitim gören özel yetenekli çocuklarımızın bu imkanı bulması çok önemli. Bizim gibi sorumluluk sahibi yöneticiler için bu çocuklara bu imkanı sunmak bizim için çok büyük bir görevdir. Ülke genelinde 136 BİLSEM’de 43 bin çocuğa eğitim veriyoruz. Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyan bu projeye destek verdikleri için Turkcell’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.