Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon BİLSEM’ler Türkiye’de Ses Getirdi”

BİLSEM Yıl Sonu Sergisinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Afyonkarahisar BİLSEM’ler Türkiye’de ses getirdi. Biz üretmeye devam edeceğiz. Afyon’dan sadece destek bekliyoruz.” dedi

BİLSEM Yıl Sonu Sergisinde

Afyonkarahisar merkez, Bolvadin, Dinar, Sandıklı ve Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan projeler, resim eserleri ve müzik gösterilerinin sunulduğu “Bilsem Yıl Sonu Şenliği” bugün Zafer Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şenlikte; yıl boyunca hazırlanan projeler, resim eserleri ve müzik gösterileri sunuldu.

“SERGİLENEN HER ESER VE ÇALIŞMA DERECEYE GİRDİ”

Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladıkları çalışmalardan oluşan stantları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, il merkezinin yanı sıra Bolvadin, Dinar ve Sandıklı BİLSEM’de ki öğrencilerin yurt genelinde derece aldıkları çalışmaları Zafer Meydanı’nda düzenlenen BİLSEM Yıl Sonu Şenliği’nde sergilediklerini belirtti. Müdür Sünnetci, şunları kaydetti: “İl merkezimdeki BİLSEM’le birlikte Bolvadin, Dinar ve Sandıklı İlçelerinden gelen Bilsem’deki çocuklarımızın kendilerinin ürettikleri çalışmalar, teknoloji ürünleri, Türkiye genelinde derece yapan çalışmaların yanı sıra tarım şehri olan Afyonkarahisar’da çocuklarımızın tarımla ilgili çaba ve çalışmaları takdire şayandır. Biz BİLSEM Yıl Sonu Şenliğinde teknoloji ile tarımı bir arada üreten, başarılar elde eden çocuklarımızın eserlerini bakanlığımızın talimatıyla halka sunmak, halkın BİLSEM’e bakış açısını olumlu şeklide yönlendirmeyi amaçladık. Halkımızın bu vesile ile BİLSEM’ler ne yapar, ne üretir, çocuklarımız hangi alanlarda başarılı olur sorularının cevabını bizzat almalarını istedik. İlk başta alkışlanması gereken TÜBİTAK yarışmalarında dört tane birincilik derecesi elde etmiş çocuklarımızın çalışmaları vardır. BİLSEM Yıl Sonu Sergisi’nde görülen her eser, her çalışma ya bölge birincisi, ya bölge ikincisi ya da bölge üçüncüsüdür. Tüm bu çalışmalar bu yılsonu sergisi ile beğeniye sunuldu.”

“Afyon BİLSEM’ler Türkiye’de Ses Getirdi”

“TARIM ŞEHRİ AFYON İÇİN ÖNEMLİ PROJE”

Tarım şehri Afyonkarahisar’da Dumlupınar BİLSEM öğrencilerinin buğday üretimi ile ilgili olarak hazırladıkları başarılı çalışmaya değinen Müdür Sünnetci, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin hazırladıkları bu teknikle Afyon’da ki normal buğday üretiminin yüzde 75 daha fazla artacağını ifade etti. Bu teknik sayesinde buğday eken bir çiftçimiz yüzde 75 daha fazla bir ürün elde edecek. Neyin sayesinde? Çocuklarımızın çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir teknik sayesindedir.”

“PLASTİĞE ALTERNATİF DOĞA DOSTU ÇALIŞMA TÜRKİYE 4. OLDU”

Dumlupınar BİLSEM öğrencilerinin Türkiye dördüncüsü olan çalışmasından da övgüyle söz eden Müdür Sünnetci, şunları söyledi: “Plastik kullanımının önüne geçilmesi amacıyla çocuklarımız biyoller ürettiler. Bunlar toprağa ekildiğinde iki ay içerisinde çözünüyor. Biyollerin içerisinde de atık yumurta kartonu, solucan gübresi ve mısır nişastası var. Bu biyoller gübre görevi görüyor. Plastik biliyorsunuz doğada kolayca erimiyor. Toprağa zarar veriyor. Ama kendi ürettikleri bu nesneyi kullandığı zaman aynı zamanda gübre görevi görerek, bitkiyi besliyor ve yine ürünsel olarak da artış sağlanıyor. Çocuklarımız TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye dördüncüsü olarak ciddi başarılar elde ettiler. Afyonkarahisar genelinde merkezdeki Dumlupınar BİLSEM daha başarılı ama bu başarılar ilçelerimizde ki BİLSEM’lere da kısa zamanda yayılacak.”

“ÜRETECEĞİZ AFYON’DAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Müdür Sünnetci, sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar BİLSEM’ler, Türkiye’de ses getirdi. BİLSEM’ler sayesinde Afyon’da ciddi bir başarı elde ettik. Bu vesileyle çocuklarımıza, müdürlerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Ama artık Afyon’un biz çevresini biraz daha genişleteceğiz. Sadece Afyonkarahisar’da başarı değil, onu elde ettik. Türkiye’de bölge birincilikleri aldık, Türkiye birincilikleri, ikincilikleri, üçüncülükleri aldık, derece yaptık. Artık diyoruz ki Afyonkarahisar’da üretilen bu ürünler teknoloji alanında olsun, tarım alanında olsun artık dünyada da derece bekliyoruz. Bir öğrencimizi elde ettiği başarıdan dolayı Kutuplar’a bilimsel araştırma yapması için TÜBİTAK aracılığıyla göndermiştik. Artık Türkiye’den çıkacağız. Dünya üzerindeki bulunan kıtalarda da inşallah Afyonkarahisar’ımızı tanıtacağız. Yılsonu sergisinde çocuklarımızın ürettiği insansız hava araçları var. Su altındaki deniz araçları var. Her alanda teknoloji anlamında da çocuklarımız d sanatsal anlamda da resimde, müzikte başarılar elde ediyorlar. BİLSEM dediğimiz zaman sadece çocuklarımızın sayısal ve sözel zekâlarını geliştirmeye çalışmıyoruz. BİLSEM’ler aynı zamanda sanata da çok değer veriyor. Resimde, müzikte de başarılı çocuklarımızı yetiştirmeye devam ediyoruz. Biz de üretmeye devam edeceğiz. Afyon’dan sadece destek bekliyoruz.”

“Afyon BİLSEM’ler Türkiye’de Ses Getirdi”