Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon Birikim Okulları’nda Yetişenler Dünyaya Katma Değer Üretecekler”

Birikim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Necip Katırağ, Afyonkarahisar Kampüsü Lansmanında kentte ki yeni okul için 50 milyonluk yatırım yapıldığını halktan destek beklediklerini söyledi. Katırağ, “Kente gelince baktım Afyon’un suç istatistikleri zaten düşük. İnşallah Birikim Okulları ve çeşitli okulların açılmasıyla bu sıfır olacak ve Afyon’dan yetişen öğrenciler dünyaya katma değer üretecekler” dedi.

Birikim Okulları Yönetim Kurulu

Birikim Okulları Afyonkarahisar Kampüsü Lansman Toplantısı Akrones Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya; İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci,  ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, MHP Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler katıldı.

“BİRİKİM OKULLARI 29 YILDIR AHLAKLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYOR”

“Hayat Denge” modeliyle özgün ve milli bir bakış açısıyla eğitim faaliyetleri yürüttüğü belirtilen Birikim Okulları Afyonkarahisar Kampüsünün tanıtım programında açış konuşmasını Okulun Afyonkarahisar Kurucularından Ali Yavuz yaptı. Güçlü kadro nitelikli eğitim sloganıyla 2003 yılında çıktıkları yolda 21 yılı geride bıraktıklarını belirten Yavuz, “21 yıllık süreçte eğitim alanında üç ayrı şube ile hizmet vermeye devam ediyoruz. 2024-2025 eğitim yılından itibaren Birikim Okulları Afyonkarahisar Kampüsümüzü ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili öğrencilerimize, kıymetli öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Tarihin kara lekesi olarak kabul edilen 28 Şubat darbesinin 27’nci yıldönümünün ertesi günü toplandık. Merhum Başbakanımız, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın veciz sözünü hatırlatmakta büyük fayda görüyorum, ‘Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, imanlı, inançlı evlatlarıdır.’ Birikim Okulları işte bu şuurla 29 yıl önce yola çıkarak binlerce vatansever ve ahlaklı öğrenciler yetiştirmiştir.” dedi.

“Afyon Birikim Okulları’nda Yetişenler Dünyaya Katma Değer Üretecekler”

“EĞİTİM HEDEFLERİMİZİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

“Dünyadaki en karlı ve en hayırlı yatırımın yapılan insana yapılan yatırım olduğunun farkında olmamız gerekiyor.” diyen Ali Yavuz, “Bu bilinçle hazırlanmış olan ‘Hayat Denge’ modeli eğitim sistemimizle sadece akademik başarı değil, çok geniş bir çerçevede başarıyı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin; Bilimsel, sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetleri de içine alacak çalışmalarla her yönden yetişmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Uzun soluklu, meşakkatli bir süreç bizi bekliyor. Ortaya koyacağımız gayret asla zayi olmayacaktır. Bu vesile ile eğitim camiamıza olan güvenimi burada güçlü bir şekilde bir kez daha vurguluyorum. Albert Einstein, ‘Eğitim düşünmek için aklın eğitilmesidir.’ demiştir. İnanıyorum ki göstereceğimiz bu çaba ile düşünen, sorgulayan, araştıran, temel değeri insan olan, hikmet ile kuşanmış vatanına, bayrağına sadakatla bağlı maneviyatı güçlü ahlaklı nesiller yetiştirerek okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerde Türkiye Yüzyılı’nda eğitimdeki hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.

“BİZ EĞİTİMİ TİCARİ BİR YAPI OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Birikim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Necip Katırağ, Birikim Okuları Afyonkarahisar Kampüsünün Lansmanını yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Okulun kurucularına teşekkür eden Başan Katırağ, “Eğitim yatırımı önemli bir yatırım. Hele ki bu çağda riskli bir yatırım ticari açıdan. Ama değerli arkadaşlarım hem bu riski almayı hem de Afyon’daki eğitime katkı sunmayı kendilerine şiar edindiler. Kendilerini alkışlıyorum. Çok değerli arkadaşlarımız eğitime uzun yıllar emek veren isimlerdir. Bizimde ana misyonumuz eğitime gönül verip hayatını buna göre programlayan insanlarla birlikte yol yürümektir. Afyon’da da birlikte yol yürüyeceğim arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum. Birikim Eğitim Kurumlarımız 1996 yılında bir grup gönüllü eğitimci, dava insanının, bir grup ülkesine aşık, ülkesine değer katmak isteyen insanların kurmuş oldukları ülkemizin güzide kurumlarından biridir. Yaklaşık 30 yıllık bir süreç içerisinde bünyesinden birçok devlet adamı birçok girişimci, iş adamı, sivil toplum temsilcisi ve bürokrat yetiştirmiş bir eğitim kurumudur. Bu geçmişimizde ürettiğimiz değerlerle, Türk toplumuna katmış olduğumuz insani değerlerle önemli bir merhale kaydettik. 2001 yılında bir atılımda Birikim Okullarının Türkiye’ye açılması konusunda bir planlama yapmıştık. Daha sonra bu planlamayı bir süre erteledik. 2021 yılında yani 20 yıl sonra tekrar Türkiye’de atılım yapmak üzere yeni bir planlamaya girdik. Bu 3 yıllık süre içerisinde de Birikim Okulları şu an mevcutta 20 kampüs, 30 tane kurs, 10 tane de Birikim Okullarımızla Türk Milli Eğitim sistemine hizmet etmek üzere yoluna devam ediyor. Biz eğitimi ticari bir yatırım alanı olarak görmüyoruz. Eğitime değer katacak her şey bizim ana omurgamızı oluşturuyor. Merkezimizde de eğitim programımızın öğrenci ve onun yüksek yararı var. Türk Milli Eğitiminin kanunları ile belirlenmiş müfredatlarıyla, programlarıyla ülkesine hizmet etmek üzere kurgulanmış yapıyı biz daha iyiye taşımak üzere katkı sunmak amacıyla yaklaşık 30 yıldır 100 kişilik genel merkez ekibimizle yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Tamamı eğitimcilerden kurulmuş güçlü bir merkez kadromuz mevcuttur.” şeklinde konuştu.

“50 MİLYON TL’LİK CİDDİ EĞİTİM YATIRIMINA AFYON HALKINDAN DESTEK İSTİYORUZ”

Birikim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Necip Katırağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyon’da da kurucu arkadaşlarımız yaklaşık 50 milyon TL’lik Birikim Okulları değerine ayrıca bir değer katacaklar. ‘Hayat denge’ modelinin Afyon’da oluşması bizim için çok kıymetli. Çünkü öğrencilerimiz kendi medeniyetlerinin temellerinden aldıkları eğitimlerle geliştirecekleri karakterlerle hem şehirlerine hem ülkelerinde hem de dünyaya katkı sunacaklar. Biz medeniyetin değerlerini bilen dünya vatandaşları yetiştirme üzerine programımızı kurguladık ve bu da orta uzun vadede inşallah ciddi etkiler de oluşturacak. Güzel olan taraf programlarımızın bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından da deveçle karşılandı ve uygulamaya alındı. Bu Harezmî Eğitim modelimizdir. Bu programa 20 yıl ciddi bir emek verildi. Milli Eğitim nezdinde de hem ‘Sözlük Özgürlüktür’ programımızın hem ‘Kişilik Gelişim’ programımızın hem de ‘Harezmî’ programımızın uygulanması bizim için gurur vericidir. Dediğim gibi biz bunlara ciddi emek veriyor, ciddi içerik üretiyoruz. Okulu sadece bir sloganik durum üzerine kurgulamıyoruz. Eğitime slogan olarak bakmıyoruz, içeriye koyduğumuz her şeyin öğrencinin yararına ve kullanışına uygun olmasına çok dikkat ediyoruz. Bu yüzden de program geliştirmeye ve öğretim yöntemlerine ciddi emek veriyoruz. Bunun Afyon’la buluşması da bizim için kıymetli. İfade ettiğim üzere 50 milyon TL’lik bu ciddi yatırım için Afyon halkından biz destek istiyoruz. Çünkü bu yatırım Afyon’a ciddi bir mali katkı da sunacak. Doğrudan 100 kişilik bir istihdam alanı dolaylı olarak yaklaşık 500 kişilik bir istihdam alanı oluşturuyor. Eskilerin güzel bir sözü var. Ben öğretmenliğe ilk başladığımda bir öğretmen büyüğüm kullanmıştı. ‘Bir okul açılınca bir hapishane kapanırmış.’ Ben kente gelince baktım Afyon’un suç istatistikleri zaten düşük. İnşallah Birikim Okulları ve çeşitli okulların açılmasıyla bu sıfır olacak ve Afyon’dan yetişen öğrenciler dünyaya katma değer üretecekler.”

“AMACIMIZ AFYONLU ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARILI VE FAYDALI OLACAK İNSANLAR OLARAK YETİŞMELERİDİR”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, şöyle konuştu: “Birikim Okulları Afyon Kampüsü lansmanı için biraraya toplandığımız bu salonda Afyonkarahisar eğitimine emek ve gönül veren kişilerle biraradayız. Yaklaşık 1,5 yıldır Afyonkarahisar’da görev yapmaktayım. Çok açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim ki; En alt kademedeki çalışanımızdan tutun, Valimiz, Milletvekillerimiz, tüm belediyelerimizin Başkanları, sivil toplum kuruluşlarımız ve milli eğitime gönül vermiş tüm paydaşlarımızla kenetlenerek onların ciddi desteklerini aldık. Sayın Valimiz başta olmak üzere Afyon’un eğitim grafiğinin kısa sürede yükselişinde emek veren herkese, tüm paydaşlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bilhassa üç saç ayağından ikisi öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz olarak bizleriz. İlçelerde ki müdürlerimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler açık yüreklilikle şunu ifade ettik; Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 vilayetinde nerede olursa olsun görev yapacağımızı, her görev yaptığımız toprakta da orada ki evlatlarımızın başarısı için ter dökeceğimize yemin ettik ve bunu yapıyoruz. Birikim Okulları bizlere kapılarını açtı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ‘Biz sizin yükünüzü paylaşmak istiyoruz.’ dediler. Bu da eğitime bir destetir. Yaptığımız toplatılarda eğitim kurumlarımız, okullarımız için özel ve resmi cümlesini kullanmamız gerektiğini söyledim. Çünkü eğitim bir bütündür ve bunun özeli, resmisi yoktur. Afyon’da tüm eğitim öğretim kurumlarıyla yakın temaslar, güçlü işbirliği halindeyiz. Amacımız Afyon’lu çocuklarımızın iyi yetiştirilerek başarılı, faydalı olacak insanlar olarak yetişmeleridir.”  Müdür Sünnetci konuşmasının sonunda başarının sahibi öğretmenleri ve yöneticileri kutladığını belirterek emek sahiplerini salondaki katılımcılarla beraber ayakta alkışladı. Birikim Okulları Afyon Kampusü Lansmanı okulun “Hayat Denge” tasarımı hakkında Birikim Okulları Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salih Eren’in sunumunun ardından toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.