Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Bu Fırsatı Kaçırmasın

Afyonkarahisar şehir merkezinin en büyük sorunu trafik ve otopark meselesi ile ilgili bir daha ele geçmeyecek bir fırsat kaçmak üzere

Afyonkarahisar şehir merkezinin en

Herkesin malumu olduğu üzere Afyonkarahisar şehir merkezinin en büyük sorunlarının başında artık işlemez hali gelen trafik meselesi yer alıyor. Şehir içi trafik sorunun en önemli konu başlığı ise; otopark meselesi.

Afyon Bu Fırsatı Kaçırmasın

BAŞKA KENTLER BAŞARDI, AFYON DA BAŞARABİLİR

Şehir merkezindeki sıkışık yapılaşma ve buna bağlı olarak otopark alanı bulunamaması nedeniyle trafik meselesinin çözümünde kalıcı adımlar atılamıyor. Pek çok şehirde katlı otoparklar aracılığı ile şehir içi trafik sorunlarında önemli aşamalar kat edilmişken Afyonkarahisar bunu gerçekleştiremiyor.

Afyon Bu Fırsatı Kaçırmasın

BU FIRSAT BİR DAHA ELE GEÇMEZ

İşte bu noktada bugünlerde Afyonkarahisar’ın önünde önemli bir fırsat bulunuyor. Trafiğin en sıkışık olduğu bölgelerden Ambaryolu caddesinde Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi’nin boşalttığı büyük alan satılmak üzere müşteri bekliyor.

Afyon Bu Fırsatı Kaçırmasın

BELEDİYE İLK FIRSATI KAÇIRMIŞTI

Ambaryolu caddesi üzerinde bulunan eski Şeker Fabrikası lojmanları ile Pancar Kooperatifi binası yaklaşık 4 yıl önce satışa çıkarılmıştı. O dönemde Afyonkarahisar Belediyesi bu iki alanı satın alarak katlı otoparka dönüştürmesi gündeme gelse de bu fırsat kaçırılmış, her iki alanı da Söz Marketler firması satın almıştı. Eski Pancar Kooperatifi binası Söz Marketler tarafından süpermarket olarak hizmete açıldı. Süpermarketin hemen yanında bulunan ve ticari imar vasıflı olduğu belirtilen Şeker Fabrikası eski lojmanlarının olduğu alanda ise binalar yıkılarak önemli bir boş alan elde edildi.

Afyon Bu Fırsatı Kaçırmasın

KATLI OTOPARK İÇİN TEK VE İDEAL ALAN

Bu günlerde bu alan firma sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. 3734 metrekare alana sahip olan arsanın Belediye tarafından satın alınıp katlı otoparka dönüştürülmesi halinde şehir içi trafikle ilgili önemli bir hizmet gerçekleştirilmiş olacak. Bu arsa eğer satılır ve başka bir binaya dönüşürse hem katlı otopark için başka bir arsa bulunamayacağı, hem de yeni yapılacak bir bina ile bölgenin trafik yükünün artacağını belirten hemşehrilerimiz konunun önemine dikkat çekiyorlar.

Afyon Bu Fırsatı Kaçırmasın

BAŞKANLAR İNİSİYATİF KULLANMALI, FEDAKARLIK YAPMALI

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine yeni seçilen Mehmet Siper ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar ortaklığındaki Söz Marketler’in bu noktada fedekarlıkta bulunması gerektiğine işaret eden Afyonkarahisarlılar, “Aynı şekilde Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal da bu konuda inisiyatif almalı. Şehir açısından çok önemli olan bu fırsat kaçırılırsa trafikteki keşmekeşle uğraşır dururuz. Buranın benzeri bir arsa bir daha bulunamaz. Afyonkarahisar bu fırsatı kaçırmamalı. Başta Mehmet Siper, Ali Rıza Gürakar ve Burcu Köksal olmak üzere müdahil olabilecek diğer tüm isimleri konuyla ilgili olarak göreve ve hassasiyete davet ediyoruz” diyerek görüşlerini dile getiriyorlar.