Afyon'da Atıl Bina Engelsiz Spor ve Yaşam Alanına Dönüştürülüyor
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, özel gereksinimli bireylerin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini parti binasında ağırladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, MHP KAÇEP Başkanı Nesrin Çelikbilek ve MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı, özel gereksinimli bireylerin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya; Ulusal Otizm Konfederasyonu Genel Başkanı Fatma Kavas, Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Mesut Yurt, Gönül Dostları Derneği Başkanı Yıldız Değer, Afyonkarahisar Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Afyon Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Mine Olacak, Beyazay Derneği Başkan Yardımcısı Gülşen Akyel, Afyon Otizm Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Müslüm Kartal, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Faruk Özkara, Engelsiz Manevi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Aydın ve AKÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Betül Şenol katıldı.
VALİLİK VE MİLLİ EĞİTİM İLE İŞ BİRLİĞİ
Engelli bireylerin sosyal, kültürel ve sportif yaşamlarını kolaylaştırmak için bir çalışma başlattıklarını belirten Milletvekili Taytak, “İlimizde özel gereksinimli bireylerimizin için Engelsiz Yaşam ve Spor Alanları oluşturmak için önemli bir çalışmanın içerisindeyiz. Geçtiğimiz aylarda başlatılan bu çalışmamızda önemli bir yol kat ettik. Bu çalışmalar esnasında sizlerin fikirlerini aldık ve bu süreci sizlerle de paylaştık. Afyonkarahisar Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Atıl durumda olan bir binanın tahsisi için çalışmalarımıza başladık. Bu projeyle görme engellilerimiz, fiziksel engellilerimiz ve otizmli çocuklarımız için özel spor alanları inşa etmeyi planlıyoruz.” dedi.
“SICAK VE NEŞELİ BİR YUVA HEDEFLİYORUZ”
Taytak, “Sadece çocuklarımız için değil, derneklerimizin de aktif yer alabileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Böylece derneklerimizin kendi engel gruplarına yönelik spor ve sosyal etkinliklerini doğrudan organize edebilmelerini sağlayacağız. Amacımız, engelli bireylerimizin sosyal, kültürel ve sportif yaşamlarını kolaylaştırmak, ailelerimizle birlikte güçlü bir koordinasyon oluşturmak. Burayı, ailelerimizin, engelli çocuklarımızın ve derneklerimizin bir araya geleceği, güvenli, sıcak ve neşeli bir yuva haline getirmeyi hedefliyoruz. Her adımımızla, Afyonkarahisar’da engellilerimiz için daha erişilebilir, daha kapsayıcı ve umut dolu bir gelecek inşa etmek istiyoruz.” diye konuştu.
“ENGELSİZ YAŞAM İÇİN EL ELE”
MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci ise, “Özel gereksinimli bireylerimizin toplumsal hayatta daha aktif ve eşit koşullarda yer alabilmesi için ilimizde kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Milletvekilimiz Mehmet Taytak bu konuda önemli girişimlerde bulunmaktadır. Sadece projeler üretmekle kalmıyor, uygulamaya geçmek için de tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Özel spor ve yaşam alanlarının inşasıyla, engelli kardeşlerimizin sosyal ve kültürel yaşamlarını destekleyecek, aileleriyle birlikte güçlü bir koordinasyon oluşturacağız. Hedefimiz, Afyonkarahisar’ı engellilerimiz için daha erişilebilir, kapsayıcı ve umut dolu bir şehir haline getirmek. Bu süreçte sivil toplum kuruluşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Onların önerileri ve deneyimleri, projelerimizin başarısı için bizim en büyük rehberimiz olacak.” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





