Afyon'da Eğitimde Vefa Buluşması
Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Afyonkarahisar'da görev süreleri dolan şube müdürleri ile vefa buluşmasında bir araya geldi.
Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan programda yaptığı konuşmada, “İlimizde başarılı bir şekilde görev yapan şube müdürlerimize teşekkür ederim. Bundan sonra ki görev yerlerinde muvaffakiyetler dilerim. Bugüne kadar ilimize gelen şube müdürlerimizin Afyonkarahisar’dan güzel anılar ile ayrılmaları için üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalıştık ve bundan sonra da çalışacağız.
Şube müdürü ve şefler başta olmak üzere, yönetim hizmetleri kadro grubuna, görev, yetki ve sorumluluklarının genişliğiyle uyumlu olmayan, yetersiz özlük hakları verilmiştir.
Şube müdürleri ve şeflerin özlük hakları, sorumlulukları ekseninde iyileştirilmeli, rotasyondan kaynaklanan sorunlar çözülmelidir. Şube müdürlüğü, eğitim uzmanı, araştırmacı veya dengi kadrolara atananlara, fiilen öğretmen olarak görev yapmak dışında diğer şartları taşımaları kaydıyla uzman ve başöğretmenlik için başvuruda bulunma hakkı tanınmalıdır.
Şube müdürlüğü atamaları ilgili mevzuatındaki hükümlere göre gerçekleştirilmeli; 657 sayılı kanunun 76. maddesi çerçevesindeki şube müdürlüğü atamaları sadece istisnai hâllerde ve atama şartlarını taşıyan şube müdürlüğü adayları arasından gerçekleştirilmelidir. Şube müdürlüğü atamalarına ilişkin mahkeme kararlarının mağduriyet oluşturmasının önüne geçilmeli; mahkeme kararlarının uygulanmasında kazanılmış hakları koruyacak adımlar atılmalıdır.” dedi.
Arslan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Bu buluşma aynı zamanda yılsonu değerlendirme toplantısıdır, katılım ve katkıları ile toplantımızı kıymetlendiren; İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız Fatih Akçil ve Mevlüt Çınar, Eğitim Müfettişleri Başkanımız Yusuf Turhan, Şube Müdürlerimiz Hikmet Tuncer, İbrahim Erdem Gülcü, Hayati Duman, Abdullah Kaya, Medeni Buğra, Mustafa Günay, Ahmet Aksoy, Sami Çetinaktı, Hakan Yıldırım, Sezai Keklicek’e en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Tayin olan şube müdürlerimize yeni görev yerlerinde muvaffakiyetler diliyorum. Eğitim öğretim yılı içerisinde elde edilen kıymetli başarılar için tüm yönetici kadromuza, eğitim çalışanı tüm kardeşlerimize İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci’nin şahsında teşekkür ediyorum.”
Program sonunda tayin olan şube müdürlerine günün anısına “Mescid-i Aksa” temalı tablolar hediye edildi.
Bakmadan Geçme





