Afyon'da Kamu İşçilerinden Eylem: Geçinemiyoruz!
Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, 8. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü önünde toplanarak, kamu işçilerine yönelik Toplu İş Sözleşmesi sürecindeki teklifleri protesto etti.
“KABUL EDİLEMEZ TEKLİFİ REDDETTİK”
Türk Harb-İş Sendikası İç Batı Anadolu Bölge Temsilcisi Yasin Öztürk, Türk-İş Konfederasyonu tarafından alınan eylem kararları doğrultusunda fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Öztürk, hükümetin sunduğu teklifi kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Bugün burada kamuda çalışan işçiler olarak, 2025-2026 yılını kapsayan Toplu İş Sözleşme sürecimizde hükümet tarafından sunulan kabul edilemez teklife karşı tepkimizi dile getirmek için toplandık. Hükümete açık ve net çağrımızdır: Kamu Toplu İş Sözleşme sürecinde sosyal diyaloğa dayalı, şeffaf ve çözüm odaklı bir yaklaşım görmek istedik. Ama ne yazık ki siz işçinin sabrını sınadınız. Üç ay boyunca masaya hiçbir teklif getirmediniz." diye konuştu.
“BİR HAFTAYI BİLE ÇIKARAMIYORUZ”
Geçim şartlarının her geçen gün zorlaştığını ifade eden Öztürk, kamu işçilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, "Maaşlarımızla bir ayı değil, bir haftayı bile çıkaramıyoruz. Kiralar uçmuş, faturalar gelirken ellerimiz titriyor. Uykularımız kaçıyor. Çocuklarımızın beslenme ve eğitim masraflarını karşılayamıyoruz. Geçim sıkıntısı bugün kamu işçisinin en yakıcı sorunu haline gelmiştir. Zordayız, geçinemiyoruz." dedi.
“ÜRETİM GÜCÜYÜZ, GÖRMEZDEN GELMEYİN”
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na da seslenen Öztürk, kamu işçilerinin taleplerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti:
"Hazine ve Maliye Bakanı kulaklarını tıkamış, halktan ve emekçiden kopmuş, bildiğini okuyor. Biz bu ülkenin üretim gücüyüz, binlerce çalışan kamu işçisiyiz. Görmezden geldiğiniz, alın teriyle çalışan işçiler, kamu hizmetlerinin temel taşlarıdır. Gece gündüz demeden her koşulda çalışan biz emekçiler sayesinde kamu düzeni aksatılmadan sürmektedir."
Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.
Bakmadan Geçme





