Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon, her geldiğimde değişiyor – Kocatepe Gazetesi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün
Afyon, her geldiğimde değişiyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Budan Termal Otel’de düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’ne katıldı. Seminerde konuşan Ergün Atalay, Afyonkarahisar’ın geliştiğini kaydetti. Atalay, “Afyonkarahisar’a iki senede bir gelmeye gayret ediyorum. Her geldiğimde daha bir değiştiğini görüyorum. Her geldiğim zaman 5 yıldızlı otel görüyorum. Sayın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a sordum, kaç tane 5 yıldızlı otel oldu diye. 13 tane 5 yıldızlı otel var. 81 ile baktığımız zaman Afyon, 6’ncı sırada. Futbol takımı, televizyonu, gazetesi bir vilayet için o kadar önemli ki. Ben Sakaryalıyım. Hiçbir sosyal yönü yok Sakarya’nın. Afyon’un, Kütahya’nın, Uşak’ın kaderi de birbirine benzeyen bölgeler. Ounn için bu bölgelerimize bulunan siyasilerimiz, Belediye Başkanlarımız, bu gibi aktiviteleri geliştirmek mecburiyetinde. Güzellikler gördüğümü ifade etmek zorundayım. Altyapı çalışmaları var. Yukarıda harcadığın paranın 10 mislini aşağıya harcarsanız, kimse görmez. Halbuki yağmur suyu kanalları ne kadar önemli. Bunları anlatmamız lazım” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARI
Ülkenin geçirdiği zor dönemden birlikte çıkılacağını hatırlatan Atalay, “Önceliğimiz Türkiye, önceliğimiz Türkiye’nin çıkarları. Bütün siyasilerimiz, kitle örgütlerinin başkanları milli olmak mecburiyetinde. Herkes milli olacak. CHP’li olmuş, MHP’li olmuş, AK Partili… Hiç fark etmiyor. Milli olduğu zaman, CHP de bizim, MHP de bizim, AK Parti de bizim, Doğruyol da bizim. Hepsi bizim. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarından yana olsunlar. Terör örgütlerine ‘Bu PKK’dır, vatan hainidir, katildir’ desinler. Fetönya’ya ‘Bunlar zalimdir, bunlar katildir’ desinler. Onun dışında anlaşamayacağımız hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.
FETÖ, İŞÇİYE DE ZARAR VERDİ
15 Temmuz’daki FETÖ kalkışmasının ülkeye zarar verdiğini hatırlatan Ergün Atalay, şöyle devam etti:
“Taşeron işçilerin sayısı 20 bin civarında. Sayın Ahmet Davutoğlu, Başbakan iken söz verdi, taşeronların kadroya geçeceğini söyledi. Binali Yıldırım Başbakan oldu, O’nunla da Ramazan Bayramı’nın birinci günü İzmir’e gittik, O’na da söyledik, ‘Sayın Davutoğlu’nun sözü bizim sözümüzdür’ dedi ve kabul etti. Ardından 15 Temmuz olunca, ne taşeronu konuşuyoruz, ne 5 ay 29 günü konuşuyoruz. Hiçbir şey konuşmuyoruz. Bu vatan hainleri en büyük zararı bu ülkeye verdiler. 241 şehide verdiler, gaziye verdiler, emekliye verdiler, işçilere verdiler, dar ve sabit gelirlilere verdiler. Biz sendikalar, işçiler inadına demokrasiden yana olmak mecburiyetindeyiz, inadına özgürlüklerden yana olmak mecburiyetindeyiz.”
GÜÇSÜZ İNSANLARIN
SESİNİ İLETİYORUZ
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise sendikacılığın önemine dikkat çekti. Uslu, “Sendikacılık, çok farklı bir hadise. Güçsüz insanların gücünü birleştirip bir güç oluşturmak, bu güçsüz insanların sorunlarını karşı tarafa, yönetenlere izah etmek. Bizler emeğin temsilcisiyiz. Emeği yönetenler var. Yönetenlere karşı emeğin sorunlarını ilettiğimizi altını çizerek ifade ediyorum.Türk-İş’in yetkin ve gerçekçi eylemleri ve söylemleri Türkiye’nin değerleri ile içiçedir. Türk-İş sadece emeğe yönlendiği için zannederim tarihin en en önemli görevini yerine getirmiş durumda. Kıdem tazminatının alt seviyelere çekilmesine müsaade etmeyiz” diye konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti