Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon kirazı Çin yolunda – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon kirazı Çin yolunda

Afyonkarahisar kirazının Çin’e ihracaatı için engeller aşıldı. İlk ihracaat önümüzdeki yıl yapılabilecek

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangya TOSYÖV Başkanı ihsan Beşer’in davetlisi olarak Afyonkarahisar’a geldi.
Bugünden itibaren Fuar Alanı’nda açılacak olan Mermercilik Fuarı’na katılmak üzere TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği’nin davetlisi olarak ilimize gelen Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangya dün bazı temas ve incelemelerde bulundu. TOSYÖV yöneticileri ile bir araya gelen Guangya Çin ile Afyonkarahisar arasında kurulacak olan ekonomik bağlar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Son bir kaç yıldır TOSYÖV Başkanı İhsan Beşer’in Çin Büyükelçiliği nezdinde sürdürdüğü Afyonkarahisar kirazının Çin’e ihraç edilmesiyle ilgili çalışmaların olumlu sonuç verdiğini kaydeden Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangya önümüzdeki yıl Afyonkarahisar’dan Çin’e ilk kiraz ihracaatının yapılabileceğini açıkladı.
Afyonkarahisar kirazının Çin’e ihraç edilebilmesi için Çin Büyükelçiliği ile birlikte bir süredir önemli çaba içerisinde olduklarını belirten TOSYÖV Başkanı ihsan Beşer şunları söyledi: “Mermercilik fuarına katılmak üzere davetlimiz olarak ilimize gelen Sayın müsteşar eli boş gelmeyerek bizleri son derece mutlu ettiler. Afyonkarahisar’dan Çin’e kiraz ihracaatı nihayet başlayacak. İki ülke Tarım Bakanlıklarının arasındaki anlaşmanın imzalanması ile birlikte kirazımızın Çin’e gönderilmesinin önündeki tüm engeller aşıldı. Önümüzdeki yıl Afyonkarahisar kirazının Çin’e ihracaatı başlayacak. Afyonlu firmalar ile Çinli firmalar arasındaki işbirliğini Çin Büyükelçiliği nezdinde bizler sağlayacağız. Ülkemizin son derece hassas günlerden geçtiği bu günlerde Türk-Çin dostluğu açısından önemli bir gelişmeye katkı sağlamanın, ayrıca Afyonkarahisar ekonomisine önemli bir kazanım sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem kiraz üreticimize, hem mermercilerimize destek sağlayan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangya şahsında tüm Çinli dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. >> Burak AYDIN’ın haberi