Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon, kongre turizminin merkezi olmalı

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon, kongre turizminin merkezi olmalı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki işadamları, daire müdürleri, sendikacılar, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile Afyonkarahisar Vizyon Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın kongre turizmin başkenti olması için çalışılması gerektiğini söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Vizyon Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Güral Termal Otel’de düzenlenen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Halil Ürün, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalletin Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü, ilçe, belde belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri katıldı.
AFYON, 3’ÜNCÜ SIRADA
Toplantıda Afyonkarahisar ve Türkiye’ye yapılan yatırımları anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın hükümetin çıkardığı teşvik paketinden en çok yararlanan iller arasına girdiğini belirtti. Özellikle termal turizm konusunda yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyduğunu kaydeden Eroğlu, “Afyonkarahisar’a son yıllarda yapılan otelleri görüyorsunuz. Afyonkarahisar, 4 ve 5 yıldızlı otel sayısı bakamından, yatak kapasitesi bakımından İstanbul ve Antalya’dan sonra 3’üncü sıraya yükseldi” dedi. Bu gelişmeyle Afyonkarahisar’ın bir termal başkent hâline geldiğini ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Eroğlu, “Afyonkarahisar, kongre turizminin de merkezi yapılmalı. Bir kampanya başlattık. Bundan sonra bütün seminer, toplantı ve konferanslar artık buradaki otellerimizde yapılacak” dedi.
YOLLAR, SESSİZ OLACAK
Afyonkarahisar’ın ekonomik olarak da geliştiğini hatırlatan Eroğlu, yolların da Afyon’da kesiştiğini söyledi. Eroğlu, şöyle devam etti:
“Sessiz Yollar Projesi’ni ilk kez Afyonkarahisar’da hayata geçireceğiz. Projenin hayata geçilmesiyle yol yapımı sırasında oluşan tahribatlar giderilerek yolu kullananların emniyetli sürüş ve konforu sağlanacak. Oluşturulan yeşil kuşak, gürültü perdesi özelliği göstererek pek çok kişinin şikayetçi olduğu şehir gürültüsünü de önemli miktarda azaltacak. Bu projeyle yol kenarlarındaki yapraklı bitki ve ağaçlar sayesinde gürültü emilecek. Bu konuda orman teşkilatına talimat verdim ve çalışmalara başladı. Araziler 49 yıllığına köylülere verildi. Tıbbi aromatik bitkiler merkezinin de ihalesi yapılacak. Endemik bitkiler yetiştirilip ileride yurt dışına ihracat yapılacak.”
BİRÇOK YATIRIM GERÇEKLEŞTİ
2003-2011 yılları arasında DSİ tarafından Afyonkarahisar’a 364 milyon 600 bin TL yatırım yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, “Bu yatırımla, 19 adet sulama, 7 adet içme suyu, 87 adet taşkın koruma tesisi (16 adeti taşkın ve rusubat kontrolü olmak üzere), 4 adet rekreasyon çalışması tamamlanmıştır. Tamamlanan tesislerle; 92.570 dekar arazi sulanmış, 16.325.000 m3 içme suyu temin edilmiştir. Ayrıca; 4 ilçe ve 11 beldenin Arsenik Arıtma Tesisleri tamamlanarak içme suları kaliteli hale getirilmiştir. Afyonkarahisar il merkezi, 15 ilçe, 2 mahalle, 25 kasaba, 48 köy, 2 tesis ile 35 bin 700 dekar arazi taşkından korunmuştur” dedi.
100 MİLYON LİRALIK ÖDENEK
Afyonkarahisar’ın modern sulama sistemlerine geçildiğini belirten Eroğlu, “Afyonkarahisar’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bütün yer altı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Bu tesisler için her ilçeye önemli miktarda yer altı sulama sistemleri yapılmaktadır. Özel idaremiz tarafından yağmurlama sistemlerinde %50, damlama sisteminde yüzde 60’ı hibe olarak verilmektedir. Tamamlanan tesislerle Afyonkarahisar il merkezi ile muhtelif ilçe ve beldelere yılda toplam 16.325.000 m3 içmesuyu temin edildi. Mevcut ödeneklerle ve başlandığı hızla devam etseydi 42 yılda tamamlanacak olan Düzağaç Akdeğirmen Barajı, Afyonkarahisar il merkezinde yaşanan su sıkıntısı üzerine, 2 yılda tamamlandı. İçmesuyu Projesinin daha sonraki safhasında ise 80 cm çapında ve 37 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile 42. bin 500 metreküp/gün kapasiteli modern içmesuyu arıtma tesisi devreye alınmış ve Afyonkarahisar’a AB standartlarında içmesuyu verilmiştir” diye konuştu.
AKARÇAY, KISA SÜREDE BİTİRİLDİ
“Afyonkarahisar’ın hayal projesi Akarçay ıslah çalışmalarını 8 ay gibi kısa sürede tamamladık” diyen Bakan Eroğlu şunları kaydetti:
“Akarçay Havzası Koruma Eylem Planı Projesi tamamlanmış, 2. Etap (2012 – 2016) çalışmalarına başlanmıştır. Akşehir–Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planı olmak üzere eş zamanlı ve birbirini tamamlayan iki çalışma yürütülmektedir. Akarçay Havzası Koruma Eylem Planı; Akarçay Nehir Havzasında tespit edilen kirlilik kaynaklarının daha detaylı incelenmesi, özellikle mevcut durumda meydana gelen kirliliğin önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, kısa, orta ve uzun vadede kirliliğin azaltılmasına yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla hazırlanmıştır. 2003-2011 yılları arasında 65.373 hektar alan ağaçlandırılmış ve 30 milyon 650 bin adet fidan dikilmiştir. 2011 yılında 141 bin 162 hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve iyileştirme çalışması yapılmıştır. 16 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuştur.” (Kocatepe)

Baraj mı, gölet mi?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki yatırımları anlatırken “Buraya her gelişimde bir barajın temelini atacağız” diye konuştu. Eroğlu, yatırım programında gölet olarak gözüken projelerin, kamuoyuna baraj olarak açıklandığını hatırlatarak şöyle devam etti:
“Biz yapımı daha çabuk olsun diye projeleri yatırım programına gölet olarak yazıyoruz. Gölet yapımı doğrudan Bakanlık’a bağlı. Ama baraj öyle değil. Bir baraj yaparken, birçok inceleme gerekiyor. Bu nedenle baraj yapımı uzun sürüyor.”

“Alkol” sorusuna yanıt yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplantının sonunda basın mensuplarının şehirdeki alkol tüketimi ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. Eroğlu, “Afyonkarahisar ile ilgili bir toplantı yaptık. Konunun dışına çıkmayalım. Bugün bizim bayram günümüz. Afyonkarahisar’da yaptığımız yatırımları anlattık. Zaten Valimiz gereken açıklamayı yaptı” dedi.

İstikrar vurgusu

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’da olduğu kadar Türkiye’de de gurur duyulacak işlere imza attığını söyledi. Balkanlıoğlu, son dönemde ülkede istikrarın yakalandığını belirterek bu istikrar sayesinde yatırımların hızla geliştiğine dikkat çekti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti