Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon mermerciliğin mihenk taşı – Kocatepe Gazetesi

Ege Maden İhracatçıları Birliği
Afyon mermerciliğin mihenk taşı

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Kocatepe Gazetesi muhabirine Afyonkara-hisar’ın ev sahipliği yaptığı Madencilik Çalıştayını değerlendirdi.
ÇALIŞTAY KATILIMCILARI MEMNUN
Birlik Başkanı Mevlüt Kaya, 33 yıldır bu sektörde bulunduğunu, ilk defa 9 tane sivil toplum kuruluşunun güç birliği yaparak birlikte Afyonkarahisar’da bir çalıştay yaptığını vurguladı. Madencilik Çalıştayı’nın son derece ciddi ve verimli bir organizasyon olduğunu dile getiren Kaya; “Madencilik sektörünün neredeyse yüzde 97’ni bir çatı altında toplandığı bir çalıştay gerçekleştirildi. Katılımcı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yönetimleri adına tabi Ege Maden İhracatçıları Birliği için hepimizi mutlu eden bir başarı. Birincil hedefte bile elde edilen bu başarı başlı başına bir güzellik oluşturdu” dedi.
MUHATAPLARA
TEK KALEMDE ULAŞILDI
Birlik Başkanı Mevlüt Kaya, ikincil olarak 9 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelmeleriyle oluşan sinerji sonucu paydaşlardan Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve (MİGEM) Orman Genel Müdürlüğü bürokratlarının önemli söylemlerde bulunduğunu söyledi. Uzun yıllar farklı toplantılara pek çok sivil toplum kuruluşları ile birlikte katıldık. Ama Afyonkarahisar’da son olarak yapılan bu birliktelik gerçek anlamda bizleri mutlu etti. Çünkü muhataplarımızla tek tek görüşmek yerine bir kerede herkese hitap etmenin memnuniyetini yaşadık” diye konuştu.
KAYGILAR ORTAK AKILLA
DEĞERLENDİRİLDİ
Yapacakları işin paydaşları tarafından da olumlu algılandığını dile getiren Mevlüt Kaya, bir sinerjinin ortaya çıktığını belirtti. Gösteriş ya da şov amaçlı bir organizasyon yapılmadığının altını çizen Kaya; “Sektörün var olan sıkıntılarını hele hele var olan küresel terör belası, küresel krizde sektörün sıkıntılarında birlikte ne yapabilirizi paydaşlarımızla konuşarak bir sinerji oluşturduk. Çünkü ciddi sıkıntılarımız var. Başbakanlık genelgesinden başlayıp devam ede gelen çok ciddi sıkıntılar ve kaygılar var. Bunların tümünü birlikte paylaşıp ortak akıl çerçevesinde değerlendirdik” şeklinde konuştu.
ORTAK PAYDA ÜLKE YARARI
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu olarak toplantıdan sonra bir ritüel edindiklerini söyleyen Kaya şöyle konuştu: “Dedik ki, asla ben demeyeceğiz biz diyeceğiz. Beni öteleyeceğiz. Hatta bu kendi bünyemizde ki bizi çoklaştırıp diğer bizlerle büyüteceğiz. Bunu da başardık. Biz paydaşlarımzı sadece sivil toplum kuruluşları olarak bize değil bu sefer kamuda ki bizleri de içimize alarak durun biz burada birşeyleri kotarma adına buradayız dedik. Size ne kadar az veririz modundan çıkınız. Eminim hiç kimse bunu tartışmaz. Ortak paydamız ülke yararı. Bu koyduktan sonra herkes aklındakini, birikimini, yaşanmışlıklarını ortaya koyduğumuz da keşkesi çok az bilgilerle biz yola devam ederiz. Amacımız budur. Buradan paydaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve her iki kamu kurumu ile birlikte bizi çoğaltıp bu bizle birlikte neler yaparız noktasında da Sayın Bakan Yardımcımız, Müşteşarımızla birlikteydik. Bize bir sonuç bildirgesi çıkarıp imza altına almamızı söylediler.”
TOPLANTI SONUÇLARI İYİ OLACAK
Madencilik Çalıştayı sonuç bildirgesinde sorunların madde madde kaleme alınacağını ifade eden Kaya şunları söyledi: “Sorunları nasıl çözeceğimizle ilgili bir yol haritası hazırlayacağız. Böylece sektörün önünü görmesi, dişe dokunur birşeyler yapılması noktasında bir veri ortaya koyacağız. Bizler ise makamlara giderek, ‘Efendim bu sizinde imzanız olan bir metin. Bunların takipçisi olacağız. Dolayısıyla buradaki toplantının sonuçlarının iyi olacağını düşünüyoruz. Bizi en çok sevindiren çalıştaya üst düzey katılımın gerçekleşmesidir. Tek kelime ile durumu özetlersem; Yorgunuz ama çok mutluyuz. Gerçekten yorulduk. Çünkü 250 kişilik konaklamalı bir organizasyona imza attık. Birlik olarak bu yükün altından kalktık.”
AFYON DAHA GÜZELİNİ HAKKEDİYOR
Bir daha ki organizasyon için yine Afyonkarahisar’ı tercih edeceklerini belirten Mevlüt Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Afyon özellikle doğal taşın başkenti. Afyon sadece il olarak değil. Afyon’da ki üyelerimizin bir çoğu Denizli’den, Burdur’dan Türkiye’nin her tarafında ocaklara ulaşıyorlar. Mermer sektörünün aslında ili yok. Bizler Türkiyeyiz. Çünkü benim fabrikam İzmir’de ocaklarım Antalya’da. Ama Afyon neden önemli? Afyon bu işin yola çıkmasında ki lokomotif. Böylesi tarihi bir misyonu var. Bunu önemsiyor ve değer veriyoruz. Afyon mermerciliğin neredeyse başlamasında mihenk taşlarından. Mermerciliğin duayenleri burada. Sağ olsunlar Alimoğlu, Reisoğlu bu işin öncüleri. Dolayısıyla Afyon’da buna benzer daha güzel çalıştaylar olacaktır. Bunu da hak ediyor.” >> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti