Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon mutfağı dünyaya açılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon mutfağı dünyaya açılacak – Kocatepe Gazetesi
Afyon mutfağı dünyaya açılacak

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD)’nin düzenlediği ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından desteklenen festivalin büyük ses getirmesi hedefleniyor. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki ünlü şefleri bir araya getirecek festival, Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ürünleri olan lokum, kaymak, sucuk, ekmek ve keşkek ile birlikte kentin yöresel mutfağı da dünyaya tanıtacak.
YERLİ YABANCI
MİSAFİRLER GELECEK
Hem Afyonkarahisar’ın önemli bir gastronomi kenti olduğunun ortaya koyulması hem de kentin marka bilinirliğini artırma noktasında önemli olan festival, diğer turizm alanlarını da etkileyecek. Festival, çok sayıda yerli ve yabancı misafiri de ağırlayacak. 2 gün sürecek olan festivale katılım sağlayacak konukların, konaklama, yeme ve alışveriş gibi hizmetlerle kent ekonomisine de katkı sağlaması bekleniyor.
“LEZZETLER YETERİNCE BİLİNMİYOR”
TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Afyonkarahisar mutfağının geleneksel lezzetleriyle zengin bir çeşitliliğe sahip olmasına rağmen yeterince bilinmediğine dikkat çekti. 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali ile Afyonkarahisar mutfağına yönelik bir farkındalık oluşturulacağını kaydeden Açıköz, aynı zamanda festival kapsamında kentin yöresel lezzetlerinin dünyaya açılacağını söyledi.
“OSMANLI MUTFAĞINDAN
İZLER TAŞIYORUZ”
Festivalin Afyonkarahisar’ın Türk gastronomisinde öncü bir şehir olduğunu kanıtlamak adına da önem taşıdığını belirten Açıköz, kentin Osmanlı mutfağından izler taşıyan bir gastronomiye sahip olduğunu da ortaya koyacaklarını anlattı. Gastronomi fuarlarının kentlerin ekonomisine katkısının büyük olduğunu belirten Açıköz, bu fuarların aynı zamanda kentin marka bilinirliliğine de katkı sağladığını ifade etti. Türk mutfağını dünyada daha çok tanıtmak için bu tür fuarların giderek yaygınlaşması gerektiğine inandıklarını kaydeden Açıköz, vatandaşları 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali’ne davet etti.