Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFYON PAB Çanakkale’de şehitler için pedal çevirdi

AFYON PAB Çanakkale’de şehitler için pedal çevirdi
AFYON PAB Çanakkale’de şehitler için pedal çevirdi

“Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu” etkinliği ile Çanakkale’de Troy Park AVM’de gerçekleştirilen törenle başladı. Törenin açılış konuşmasında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir “Bu etkinliğin Çanakkale için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çanakkale için yapılacak bu ve bunun gibi birçok etkinliğe Alan Başkanlığı olarak her zaman destek olacağız” dedi.
İki etaptan oluşan bisiklet turunun birinci etabı Çanakkale Şehir Merkezi’nden Troia Antik Kenti’ne pedal çevrilmesiyle başladı. Troia Milli Parkı parkurunda bisiklet severler sırasıyla Kepez Sahili, Kepez Limanı, Aqua Park, Dardanos Sahili, Güzelyalı ve Karanlık Liman bölgesini takip ederek İntepe Yokuşu üzerinden İzmir yoluna, Kumkale ve Tevfikiye Köyü’nden geçerek Troia Ören yerine ulaştı. Katılımcılar daha sonra aynı güzergahtan geri döndü.
Bisiklet turunun ikinci etabında ise Gelibolu Yarımadası’nda “Şehitler Abidesi Turu” etkinliğiyle gerçekleştirildi. Tura katılan bisiklet severler Eceabat İskele Meydanı’ndan başlayan etkinlikte bisikletleri ile sırasıyla Simülasyon Merkezi, Kum Motel, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Şahindere, Behramlı, Seyit Onbaşı Anıtı güzergahını takip ederek Kilitbahir’de etkinliği tamamladı. “Çanakkale’deki Okullarımızla Birlikte Bisiklet Sürüyoruz” adlı bir etkinlik daha yapıldı. Öğrencilerin katıldığı bu etkinlikte Güzergah olarak Troy Park AVM – Atatürk Caddesi – Yılbaşı Sokağı Kepez Sahilini takiben Aqua Land’da tamamlandı.
“Bu sefer 26 kişilik bir ekiple gittik”
Tura katılan ekip arkadaşlarına teşekkür eden Afyon PAB Lideri Osman Çoban, “Kuruluştan Kurtuluşa, Söğüt’ten-Çanakkale’ye isimli bisiklet turuna 5 yıldır katılıyoruz. Her yıl 5 ila 10 arkadaşımızla birlikte katılıyorduk fakat bu yıl 26 kişilik bir ekiple katılım sağladık. Çanakkale gibi tarihimizin yazıldığı topraklarda toprağının her karışında şehitlerimizin kanı ile sulanan bu beldede pedal çevirmek tarifi mümkün olmayan bir duygu vermiştir bizlere. Ben bu anlamlı tura katılan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür eder, daha nice turlarda birlikte pedal çevirmeyi dilerim” dedi.