Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Şeker için büyük atak

Afyon Şeker için büyük atak
Afyon Şeker için büyük atak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, elektrik sistemi için tasarlanan yeni trafo merkezleri kurulumu ve Afyonkarahisar Şeker Fabrikası’na yönelik tasarruflar hakkında Gazeteniz Kocatepe’ye bilgi verdi.
“3. TRAFOYU BİZ TALEP ETTİK”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar’ın bir numaralı trafo merkezi olduğunu belirtti. İkinci olarak Sinanpaşa ilçesinin Boyalı Köyü’ne bir trafo merkezi yapıldığını aktaran Özkaya; “Bu ikinci trafo merkezi daha çok turizm bölgelerinin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Bir de biz üçüncü trafo merkezi yapımını talep ettik. Şehrin doğu kısmında Karaaslan Çayırı’nın olduğu bölge de üçüncüsü yapılmalı ki o bölge de elektrik kesintilerinin de önlenmesi açısından ihtiyacın giderilmesini amaçlıyoruz” dedi.
KONU TAKİP EDİLİYOR
Üçüncü Trafo Merkezi için TEİAŞ Baş Mühendisliği ile ilgili birimlerle birebir irtibatta olduklarını belirten Milletvekili Ali Özkaya, konunun takipçisi olduklarını ve hayata geçirileceğini söyledi. Özakaya, uzun vadede Afyonkarahisar elektrik sistemi ile ilgili ihtiyaç ve sorunu çözmeyi hedeflediklerini kaydetti.
SORUN BÜTÜNLÜK
İÇİNDE ÇÖZÜLECEK
Dazkırı ve Evciler ilçe ziyaretlerinde akşam saatlerinde süt sağım makinelerinin faaliyete girmesiyle ciddi anlamda elektrik sistemine yönelik benzer sorunları gözlemlediklerini aktaran Özkaya; “Benzer sorunlar oralarda da baş gösteriyor. TEDAŞ Müdürümüzle görüştük. İnşallah onlar orada ki ihtiyaçları da çözecekler. İlin değişik yerlerinde mesela mera vasfı nedeniyle 50 ile 100 yıl süredir durdukları eve elektrik alamayan insanlarımız var. İnşallah tüm bunları bir bütünlük için süreçte çözeceğiz” diye konuştu.
ŞEKER
FABRİKASINA BÜYÜK ATAK
Afyonkarahisar Şeker Fabrikası’nın Türkiye’de kar oranı en iyi fabrikalardan biri olduğunu hatırlatan Özkaya makine imalatına yönelik proje hakkında şöyle konuştu: “Afyon Şeker Fabrikası geçen yıl 12 milyon TL kar etti. İnşallah bu karlılık aynen bu yıl da devam edecek. Biz buna inanıyoruz. Eski Fabrika Müdürümüz Hasan bey şimdi Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bugün Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal ilimize gelecek. İnşallah Sayın Bakanımız ilimize geldiğinde bu konuyu tekrar gündeme getireceğiz. Daha önce bu bölgede şeker fabrikalarının kullanacağı makinelerin fabrikamızda üretilmesiyle ilgili bir düşünce vardı. Bu düşünce belli bir olgunluğa ulaştı. İnşallah bunu yatırım programına aldırıp daha büyük üretimler yapabilecek bir sistemi kurdurmak niyetindeyiz.”
DESTEK VE GÜVEN
AK PARTİ’NİN ESERİ
16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum  için saha çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Milletvekili Ali Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız AK Parti’ye güvenmeye devam etsinler. AK Parti istikrarın, istiklalin ve istikbalin merkezidir. İscehisar ilçemizdeki mermer fabrikalarını gezdik. Türkiye’nin en büyük en güzel fabrikalarını burada bulduk. Bunu da AK Parti’nin sektöre verdiği destek, ülkede sağladığı istikrar, yatırım ortamı ve yatırımcıya verdiği güvene borçluyuz. Bu güven nedeniyle bu hizmetler, bu istihdam, bu yatırımlar yürüyor. Bunu inşallah 16 Nisan itibariyle daha fazla büyütmek daha da geliştirmek arzusundayız. Milletimizin de bizim bu arzumuza yüksek oranda bir evetle karşılık vereceğine inanıyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi