Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Şeker’i Doğuş Çay aldı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye
Afyon Şeker’i Doğuş Çay aldı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türk-Şeker) ait Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 725 milyon lirayla Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi.
İHALEYE 9 FİRMA KATILDI
Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır Başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye 9 firma katıldı. İhaleye; Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ-MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu, Özbey Holding AŞ Ortak Girişim Grubu, Alkon Yapı Sanayi Tekstil Ticaret AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş teklif verdi.  
İHALE 400 MİLYON LİRADAN AÇILDI
En yüksek kotaya sahip fabrikalardan biri olan Afyon Şeker Fabrikası ihalesi 400 milyon liraya açıldı. İlk elemeli turda Torunlar Gıda elendi. Fiyat 635 milyon liraya çıktı. İkinci turda Özbey Holding elendi fiyat 680 milyon liraya çıktı. Son elemeli turda ise Mutlucan-NDM Ortak Girişim Grubu elendi.
DOĞUŞ, ÜÇÜNCÜ İHALEYİ KAZANDI
Açık artırma ihalesine geçildi. Fiyat 702 milyon lira seviyesinde. İhaleyi açık artırma teklifleri sürecinde, 725 milyon liralık teklifle Doğuş Gıda (Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ) kazandı. Doğuş Gıda, Yozgat Şeker Fabrikası ihalesini ise 275 milyon lira ile, Bor Şeker Fabrikası ihalesini ise 336 milyon lira ile kazanmıştı.
DOĞUŞ GIDA RİZE MERKEZLİ
Doğuş Gıda, 1985 yılında Rizeli iki kardeş olan Süleyman ve Alpaslan Karakan tarafından çayın kalbi Rize’de kuruldu. Türkiye’de özel kuruluşlara çay üretim izni verilmesi ile sektörün ilk özel çay şirketlerinden biri olarak kurulan Doğuş Gıda, yaklaşık 30 yıldır sektörde edindiği bilgi birikimi ve uzmanlığını yeni iş kollarına aktarıyor. İlk olarak dökme çay ile üretime başlayan Doğuş Gıda, “En güzel çay Doğuş Çay” sloganı ile özdeşleşti. İlerleyen yıllarda poşet çay, yeşil çay ve bitki meyve çayları ile ürün portföyünü genişletti. Doğuş Gıda’nın gıda sektöründeki yatay büyüme hedefleri doğrultusunda çay grubuna ek olarak şeker, domates salçası ve cips kategorilerinde yapılan yatırımlar artarak devam ediyor.
Doğuş Gıda; Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin en modern cips fabrikalarından birini kurarak cips sektörüne yönelik alt yapı ve istihdam çalışmalarını hayata geçirirken, büyük bir atılımla Patos, Cipso, Çerezos markalarının sahibi Kraft Gıda’nın hisselerinin %100’ünü satın aldı. Satın alma sonrasında cips üretimini Doğuş Yiyecek ve İçecek adı ile devam ediyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti