Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon sucuğu, Seferihisar’da tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon sucuğu, Seferihisar’da tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi
Afyon sucuğu, Seferihisar'da tanıtılacak

Türkiye’yi oluşturan farklı kültürler Seferihisar’da ilk kez düzenlenen “Seferihisarlılar Fuarı’nda “kaynaşıyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolular, Karadenizlilerle birlikte horon teperken, Yozgatlılar, Tokatlılar, Afyonlular ve Ahıska Türkleri, Güneydoğu’ya özgü “Mırra” kahvesinin tadına bakıyor. Fuarda, Seferihisar’dan Türkiye’ye “farklılıklarımız bizim en büyük zenginliğimiz” mesajı veriliyor

Seferihisar Pazaryerinde düzenlenen ve 6 gün sürecek Seferihisarlılar Fuarı’na, ilçede dernekleri bulunan 6 farklı kültür kendine özgü yemek, kıyafet, yöresel ürünlerle katılıyor. Fuar gün ziyarete açık kalırken, her gece bir dernek tarafından kendi kültürlerini tanıtan ve anlatan program düzenleniyor.
23 Ekim Cumartesi akşamı düzenlenen açılış töreniyle başlayan fuarda, ilk gecenin sahibi Karadenizliler, Hamsi- Ekmek ziyafeti çekerken, Afyonlular meşhur sucuğunu ziyaretçilere tattırdı. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Birliği stantlarında “sıra gecesi” düzenlerken, diğer stantları tek tek gezerek “kırmızı-beyaz” güller hediye etti. Tokat yöresinin meşhur çayı Seferihisar’ın kaynak suyu Belen Suyu’yla buluşturularak ziyaretçilere ikram edildi.
İlk gece kutlama programı hazırlayan Karadenizliler Derneğiyle kemençe ve tulum eşliğinde tüm katılımcılara horon teptirdi. Seferihisarlılar Fuarı’nda 24 Ekim Pazar akşamı Tokatlılar Gecesi’nde Tokat Yöresi Halk Oyunları Ekibi, Selahattin Bölük ve Serhat Bölük konseri programı yer alacak. Sırasıyla Ahıska Türkleri Gecesi, Afyonkarahisarlılar Gecesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Birliği Gecesi düzenlenecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gecesi’nde Yetenek Sizsiniz programında ikinci olan görme engelli Bilal sahneye çıkacak. Fuarın son gününde tüm derneklerle birlikte “Hepimiz Seferihisarlıyız” gecesi düzenlenecek.
Tüm dernek başkanlarıyla birlikte sahneye çıkan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer günlerdir büyük bir heyecanla organizasyonu beklediğini belirterek; “Bugün Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ndeki konuşmam için sabah 05.30’da yola çıktım. Tam 900 kilometre yol yaptım. Aklım hep buradaydı. Geldim tüm derneklerin el ele vererek muhteşem bir ortam oluşturduklarını gördüm. Dünyada herkes rekabet içerisinde. Seferihisar’ın çok büyük zenginliği var. Nereye gitsem Seferihisar’ın insanı ne kadar güler yüzlü diye konuşuluyor. İşte bu zenginliği siz yaratıyorsunuz. Farklı kültür ve geleneklerinin aslında bizim aslında en büyük hazinemiz. Biz bir bütünüz ve tüm farklı kültürler burada Seferihisar’ı oluşturuyoruz. Seferihisarlı olmaktan, sizlerle birlikte yaşamaktan gurur duyuyorum. Yaşasın Seferihisar” dedi.