Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Tiyatro Günleri düzenlenecek – Kocatepe Gazetesi

Emekli Albay İsmail Özdilek,
Afyon Tiyatro Günleri düzenlenecek

Emekli Albay İsmail Özdilek, Afyonkarahisar ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özdilek, “2017 yılında Kitap Şenliği’ni ‘Her Zaman Hediyeniz Bir Kitap Olsun’ diyerek Kitap Fuarı olarak gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma gösterdim. Bürokrasi ve alt yapı yetersizliği nedeni ile bu sene de Kitap Şenliği olarak devam etmeye karar verdik ve Kitap Fuarı’nı önümüzdeki yıla bıraktık. 2016 yılındaki Kitap Şenliği’nde Afyon’un köylerine kadar ulaşarak çok başarılı çalışmalar yaptık. Afyonlu ressamların resimlerini ve el sanatlarını sergi alanımıza yerleştirmekte zorlandık” dedi.
ESKİ HASTANE EL SANATLARI MERKEZİ OLSUN
Afyonkarahisar’ın kültür ve sanat alanında öncü bir kent olabileceğine inandığını kaydeden Özdilek, “Afyonlu Orman ve Su İşleri Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Belediye Başkanımızdan halen boş olan Cirit Kayası yanındaki ve Belediyemizin başkanlığında eski Hastane’nin resim ve el sanatları merkezine dönüştürülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
2018 YILINDA
FAALİYETTE OLACAK
Özdilek, şöyle devam etti:
“Afyon Tiyatro Günleri içerisinde köylerimize kadar giderek cinayet konulu oyunlar başta olmak üzere halkımızı aydınlatmaya yönelik oyunlar ortaya koyarak Afyonumuzda suç oranını düşmesine katkıda bulunacağız. Böylece, hemşerilerimizin hayatını karartmanın önüne geçeceğiz. Afyonumuzdaki tiyatro guruplarının yanında, şehir dışındaki tiyatro guruplarını da şehrimize getireceğiz. Afyon Tiyatro Günleri’ni, Valilik, Belediye ve Afyonumuz’un değerli tiyatro yönetmen ve oyuncuları ile koordine ederek 2018 yılı içerisinde faaliyete geçireceğiz. Belki sahneyi Tır ile çekilen bir konteyner içerisinde taşıyacağız.”