Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon Ve İlçelerinde Sürpriz Olacak”

Basın Odası programında bir araya gelen gazeteciler yerel seçim propaganda dönemini yorumladılar. Gazeteci İsmail Akar, “Bu seçimde Afyon merkez ve ilçelerde önemli sürprizler olacağını bekliyorum.” dedi.

Basın Odası programında bir

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında gazeteciler 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimine sayılı günler kala son durumu değerlendirdi.

“ADAY ENFLASYONU VAR”

Afyonkarahisar’da 21 Belediye Başkan adayının bulunduğunu kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Aday enflasyonu var dersek sanırım yanılmış olmayız. İl merkezinde İGM’den 7 aday çıkacak. Belediye Meclisi ise 4’ü kontenjan olmak üzere 37 kişiden oluşuyor. Partilerin Belediye Meclisi ve İGM adayları belli oldu. Böylece kimlerin listeye gireceği tartışmaları sonuçlandı. Listeler açıklandığında belli insan ve guruplar beklentileri karşılamadı. Listelerdeki bazı isimlere de itirazlar geldi. Burada listelerin aday ve siyasi partilere katkısına bakmak lazımdır. Özellikle CHP listesinde adayın ağırlığını görüyoruz. Bunun sonucunu da seçim sonrasını görmek lazım. Bu seçimde merkez ve ilçelerde önemli sürprizler olacağını bekliyorum.” dedi.

“BELEDİYE HASTANEYİ NASIL YAPACAK?”

“Listelerin açıklanmasıyla birlikte seçim şimdi başladı.” diyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Yani seçim ete kemiğe büründü. Şimdi sahaya ilk 11 çıkıyor. Afyon için tüm partilerin listelerine baktığımızda kamuoyunun yakından tanıdığı isimler var. AK Parti’de siyasetin yakından tanıdığı isimlere rastlıyoruz. CHP listesinde sürpriz isimler var. Geçen seçimde İYİ Parti’den aday olan Münir Pehlivanoğlu bu seçimde MHP listesinde. Artık başkan adaylarının yanı sıra Belediye Meclisi ve İGM adaylarının performanslarını göreceğiz. Bu arada projeler açıklanmaya devam ediyor. Hastane yapacağız diyenler var. Hastaneyi belediye nasıl yapacak? Belediye bütçesi kadar bütçe lazımdır. Bunu Sağlık Bakanlığı yapar. Adayların projelerinde asıl belediyecilik faaliyetlerine yer verilmeli. Hayal projeleri bırakalım.” diye konuştu.

 “KÜÇÜK BEYLİKLERDEN İMPARATORLUK DOĞMAZ”

Küçük partilerin bazılarının başkan adaylarının Afyon’da oturmadığını ve daha önce hiç ilimize gelmediğini söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Bazı küçük partiler aday çıkarmayı faaliyet olarak görüyor. Aday göstermek başarı değildir. 0.25 oy alan küçük partilerin liderleri sanki çok büyük oy alıyormuş gibi hava estiriyorlar. Küçük beyliklerden büyük imparatorluklar doğmaz. Bana göre bu partilerin büyüme dertleri yok. Kendi dar alanlarında siyaset yapıyorlar. Başkan adaylarının projelerinin ayaklarının yere sağlam basması lazım. Belediye hastane yapmaz. Sadece Ankara’daki gücünü kullanarak bu projenin yapılmasını sağlar. Meselelerin ortaya doğru konması lazımdır.” şeklinde konuştu. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afyonkarahisar mitingi ile son seçim anketleri de yorumlandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti