Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’a 80 milyon liralık katkı

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'a 80 milyon liralık katkı

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Koordinasyon Toplantısı ve Yönetici Eğitimi Programı başladı. Programda konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, TKDK’nın Afyonkarahisar’a 80 milyon liralık katkıda bulunduğunu söyledi

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından organize edilen koordinasyon ve eğitim toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla başladı.
Güral Termal Otel’de 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak olan koordinasyon ve eğitim programının başlangıcına Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra TKDK Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, Genel Koordinatörler, Merkez ve 42 il koordinatörü katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan TKDK Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, kurumun faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, Afyonkarahisar’da yapacakları eğitim programının çok verimli geçeceğine inandıklarını belirtirken Vali Güner’e vermiş olduğu desteklerden dolayı şahsı ve kurumu adına teşekkürlerini arz etti. IPARD birinciyi tamamladıklarını belirten Nazlı, “Eylül-Ekim IPARD 2’yi başlatacağız. 10200 projenin yanı sıra 600 girişimciye de 5,5 – 6 milyarlık destekte bulunduk. Yaptığımız bu başarılı çalışmalar doğrultusunda tüm Afyonkarahisar’lı yatırımcıları IPARD 2’ye davet ediyorum. Afyonkarahisar’un, Sayın Valimiz sayesinde büyük bir ilerlemede bulunmuş olup Türkiye’de hatırı sayılır ve öncü bir başarısı vardır. Projelerimiz sayesinde Afyonkarahisar adeta et üretim merkezi olacaktır. Ayrıca IPARD 2’de yenilenebilir enerji alanına da girdik ve artık yenilenebilir enerji alanında da ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz”dedi.
368 PROJENİN SÖZLEŞMESİ VAR
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de TKDK’nın Afyonkarahisar’a önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Güner, “Afyonkarahisar için yapılan çalışmaları inceledim. Ciddi destekler sağlanmış. Şu ana kadar 14. Çağrı geçekleşmiş 258 gerçekleşen ve biten proje realize edilmiş, toplam olarak da sözleşmeye bağlanan 368 proje oluşmuştur. Bu gerçekleşen 258 projenin ilimize yaklaşık 80 milyon civarında reel olarak ödemesi yapılmıştır. Dolayısıyla TKDK olarak ilimize reel olarak 80 milyon TL değerinde destekleme yapılmaktadır. Bu eski ifadeyle 80 trilyon TL demektir. Bu çok büyük bir rakamdır. Bu yönüyle hayatta da çok güzel örneklerini görmekteyim. TKDK olarak çok yönlü kazanımlar elde ediliyor. Bu yönüyle önümüzde de IPARD 2 söylendiği kapsamda Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin de fayda sağlaması amacıyla özellikle et işleme tesisleri bağlamında ve güneş enerjisi bağlamında bu kurumun kaynaklarından istifade etmesini, köylümüzün şehirlimizin bunu takip etmesini ve kurumlarla sürekli irtibat halinde olmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü Afyonkarahisar’da gerçekten et sektöründe bölgenin cazibe merkezi ve et merkezi olmuş durumdadır. Afyonkarahisar güneş enerjisi boyutuyla da ortalama olarak şu anda seracılık faaliyetlerinde, jeotermal faaliyetlerde ve güneş enerjisinde istifade etme boyutuyla ortalaması en yüksek olan güneş ışığı ve ısısı bakımından önemli illerden birisidir” dedi.
BÜROKRASİDE
HİZMETKÂR DEVLET ANLAYIŞI
Bürokrasinin tek elden yönetildiğine dikkat çeken Güner; “Afyonkarahisar’da biz bürokratik mekanizmanın her birinin ayrı bir Cumhuriyet gibi değil hepsinin tek bir Cumhuriyet mantığıyla ve devlet mantığıyla hareket etmelerini kurum müdürlerinize ciddi bir şekilde tavsiye ve tazyikte bulunduk. Bununla beraber şehrimizde yer alan özellikle orta ve küçük ölçekli ve size proje sunabilecek düzeydeki müteşebbislerin bunlardan haberdar olmasının ve bunların etkili bir şekilde, yani müteşebbislerin kurumların ayağına gelmesi şeklinde değil de, kurumun temsilcisinin kapı kapı gezerek müteşebbislere bu konuları, hatırlatmasını ilan etmesini, hatta formlarını gerekiyorsa imza hariç onun beyanına göre doldurmalarına bizzat yardımcı olarak, destek olmasını çalıştık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti