Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’a kadın eli değmeli”

“Afyon’a kadın eli değmeli”

CHP Milletvekili Burcu Köksal, öncelikli siyasi hedefinin genel seçimlerde partisinin iktidarında milletvekili seçilmek olduğunu belirtti. Köksal, “Öncelikle CHP iktidarında milletvekili olarak çalışmak istiyorum. Ben dava adamıyım, partimin adayımım. Daha sonra eğer benle kazanılacaksa Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı da olurum. Net söylüyorum Afyon’a kadın eli değmeli.” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, gazeteniz Kocatepe’nin sosyal medyadan gerçekleşen canlı röportajında Sezer Küçükkurt ve Kocatepe takipçilerinin sorularını cevaplandırdı

 

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM CHP’NİN AFYON’DAN EN AZ 2 VEKİL ÇIKARACAĞINA KALBEN İNANIYORUM”
(Dünden Haberin Devamı)
CHP’nin Afyonkarahisar’da gelecek dönemde en az 2 milletvekili çıkaracağına olan inancını dile getiren Köksal şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde CHP olarak Afyonkarahisar’da en az iki milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Buna kalben inanıyorum ki yapılan anket çalışmaları bunu gösteriyor ve önümüzdeki dönem Afyon Belediyesini de CHP olarak alacağız. Geçmişe bakıp ders aldık, oradan tecrübe edindik. Ama önümüzde iyi bir gelecek var. Çocuklarımıza miras bırakmak istediğimiz güzel bir gelecek var. Yanımızda bir Eskişehir var. Dünya kenti haline geldi. Bir CHP’li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen sayesinde. Hemen yanımızdaki bir örnek. Neden Afyon böyle olmasın? Neyimiz eksik? Hatta fazlamız bile var. Allah bu memleket termali, mermeri, gıdayı, birçok verimli toprağı vermiş. Afyonkarahisar bölgeleri birbirine bağlayan stratejik bir il konumundadır. Neden dünya kenti olmasın? Vizyonumuz niye bu olmasın, neyimiz eksik? İstedikten sonra yapılamayacak hiçbir şey yok. Bizim tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak. Bunu yapacağız ve inşallah Afyon’u da, Eskişehir gibi bir dünya kentine dönüştüreceğiz. Bunu bir kenara yazın, CHP’li Belediye, CHP iktidarında bunu gerçekleştirecek.”
“NET SÖYLÜYORUM; AFYON’A
BİR KADIN ELİ DEĞMELİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için isminin gündeme gelmesi ve partisinin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da buna onay verdiği durumunu yorumlayan Köksal şöyle konuştu: “Tabi önümüzde öncelikle bir genel seçim var. İnşallah vatandaşlarımızın takdiriyle iktidar olacağız. Ben iktidar patisinin milletvekilleri olarak Afyon’un tüm sorunlarını çözeceğim. Kocatepe TV’deki yayın aracılığıyla bunun sözünü bir kez daha veriyorum. Sonrasında bir yerel seçim geçireceğiz. Yerel seçimde hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız isterse ben parti adamıyım, dava adayımıyım, genel başkanımızın bu yönde bir takdiri ve teveccühü vardır. O dönem benimle kazanılacaksa seve seve bu yolda yürürüm. Afyonkarahisar sevdalısı olarak Afyonkarahisar’ı en iyi noktaya taşımak için elimden geleni yaparım. Şunu net söyleyeyim; Afyonkarahisar’a bir kadın eli değmelidir. Ben önce milletvekili adayıyım. Bu noktada daha önce partimizde örnekleri var; Bolu’da Tanju Özcan milletvekili olarak çıktı. Belediye Başkanı oldu. Kocaeli merkez ilçede Fatma Kaplan Hürriyet arkadaşımız milletvekili iken Belediye Başkanı seçildi ve başkan olarak devam etti. Bizde de aynı şey neden olmasın. Genel Başkanımızın bu yönde bir takdiri olduğunu biliyorum. İnşalah Afyon’dan önümüzdeki dönem en az iki milletvekili çıkartacağız. Sonrasında da Afyon Belediyesini alacağız.”
“EROĞLU 12 YIL BAKANLIK YAPTI
SUYUN BAŞINDAYDI, HALA İÇME SUYU SIKINTISI ÇEKEN YERLER VAR”
Geçen yıl yaşanan kuraklığın büyük sıkıntıya neden olduğunu belirten Köksal şunları kaydetti: “Çay bölgesinde bir yandan insanlar sulama ücretlerini öderken sudan yararlanamadılar. Ben bunu TBMM’de gündeme taşımıştım. Hem Çay Selevir Sulama Birliğini hem Emirdağ Sulama Birliği’nde yaşanılan sıkıntıyı gündeme taşımıştım. Önümüzdeki günlerde yine meclis gündemine taşırız. Su önemli, maalesef Afyon’da ki barajların büyük kısmında su tutulumu yok denilecek kadar azdır. Yeterli değil bir çoğunda çatlaklar var. Bazı barajlar halen söz verildiği halde tamamlanmamıştır. Mesela Sandıklı Menteş barajı yıllardır her seçim döneminde söz verildiği halde halen yapılmamıştır. Yıprak barajı berbat halde, işlevini yapamaz halde yanlış bir yer seçilmiştir. Afyonkarahisar’da bunun gibi bir çok örnek vardır. İşin en acı tarafı Veysel Eroğlu suyun başındaydı. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 12 yıl bakanlık yaptı. Afyonkarahisar’ın köyünde kentinde halen daha su sıkıntısı yaşanması beni üzüyor. Hem iktidar partisisiniz hem de yıllarca bakanlık yapıyorsunuz. Ama bırakın sulama suyunu içme suyu sıkıntısı çeken köyleri gittiğimde yerinde görüyorum. Bunlara rağmen iktidar partisi çıkıp biz şunu yaptık, bunu yaptık diyebiliyor. Su en temel ihtiyaçtır öncelikli olarak vatandaşın su sıkıntısı çözülmelidir. Büyük Menderes nehri Afyon’un Dinar ilçesinde doğuyor. Ama o bölgede bile ciddi sulama suyu sıkıntısı var. Dombay Ovası Kapalı Sulama Sistemi şimdi Karakuyu olarak adı değiştirdiler. Çünkü Dombay köyü yararlanamayacak. 15 yıldır söz verilip bu dönem yapılacak diye müjdeler verildi. Ama hala birşey yoktur. Biz Büyük Menderes nehrinin doğduğu topraklarda bile su sıkıntısı çekiyoruz. Artık Afyonkarahisar’ı düşünün. Şuhut ilçesi köylerinde bile içme suyu sıkıntısı var. Sayın Bakan Şuhutlu’dur. Hodri meydan buyurun birlikte köyleri dolaşalım. Kendi partilerinin İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, su kaynaklarında çekilme nedenli azalma yaşandığını tedbir alınması gerektiğini açıkladı. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. İnşallah iktidar olduğumuzda bu sıkıntıyıda çözeceğiz.”
“TBMM’DE AFYONSPOR’U
DÜŞÜNEREK ÖNERGE VERDİK, HAKEME KIZGINIZ HAKKIMIZ YENDİ”
TBMM’de çıkan Spor Yasası’nda 37 maddenin değişikliği için CHP olarak katkı verdiklerini belirten Köksal şu ifadeleri kullandı: “Yanlışların düzeltilmesi için büyük bir uzlaşı ile çıkartılmasına uğraş verdik. Bunu yaparken, TBMM’de önerge verirken hep Afyonspor’u düşündüm. Bir Afyonkarahisar sevdalısı olarak önce memleketim geliyor. Afyonspor’un ne kadar yararlanabileceğini düşünerek hareket ettim. Hakem noktasında haklılar bizde çok kızdık. Hakkımızın yendiğini düşünüyoruz. İnşallah CHP iktidarında Afyonspor’un da yüzünü güldüreceğiz. Bu konuda da ne gerekiyorsa yapacağız.”
“EROĞLU İLE GÖLETLERİ BİRLİKTE GEZELİM”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’na göletler birlikte gezmeyi öneren Köksal, “Halen daha 15 yıldır söz verilen Menteş barajı yapılmadı. Yıprak göleti var su tutulumu doğru dürüst değil. Başmakçı Yaka göleti var. Su tutulumu doğru dürüst değil. Kaçak var bunun gibi bir çok yer var. Kayabelen, Güneytepe, Atlıhisar, Balçıkhisar’ın belli bölümleri sudan yararlanamıyor. Yayına mesaj gönderen Selevir Sulama Birliği’nden Çay ilçesi köyleri su alamıyor demektedir. Haklıdır iki yıldır bunu gündeme taşıyoruz. Emirdağ Çıldır Sulama Birliği’nden ilçenin köyleri doğru dürüst sulamadan yararlanamıyor. Yaptığınız gölet işe yaramıyorsa gölet yapmak marifet değildir. Bundan dört yıl önce yaptıkları göletin kanallarını yapmayı unutmuşlardır. Kanal olmadığından sulama veremediler. Biz bunu meclise de taşımıştık. Yapmak önemli değildir doğru yer seçimi ve yapılacak göletten ne kadar fazla kişinin, ne kadar fazla alanı yararlanabileceği önemlidir. Doğru su tutulumu önemlidir. Afyon’da bunlar yoktur. Bir çok hile, yanlış yapılmış, malzemeden çalınmış. Su tutulumu yok, kaçak var, yanlış yer seçimi var. Fazla alan yararlanamamış. Yapmak değil doğruyu yapmak önemli. Yaptım oldu diye birşey yok. Milletin parası çar çur oluyor.” ifadelerini kullandı.
“AKP’NİN YAPTIĞI BİR TANE
FABRİKAYI GÖSTERİN”
CHP’nin bugüne kadar ne yaptığı sorusunu yanıtlayan Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP Ecevit ve Erbakan hoca ile birlikte iki rahmetli Afyon Şeker Fabrikasını açtılar. Bolvadin Alkaloid Fabrikasını açtılar. Cumhuriyet tarihinde bugün AKP’nin satarak biteremediği fabrikaları açan biziz. Şeker Fabrikasını açan biziz. Satan AKP’dir. Alkaloid Fabrikası yine Erbakan hoca ile Ecevit’in eseridir. Bunlar ilk aklıma gelenlerdir. Sevilir ya da sevilmez ama benim için bir Türk büyüğüdür, hemşehrimizdir, her zaman saygı ve rahmetle anarım. Türkiye’de Ali Çetinkaya kadar demiryolu ağı döşeyen bir başka bakan gelmedi bu ülkeye. Kurtuluş Savaşı’nda Ayvalık’ta düşmana ilk kurşunu atan, Yunan’a ilk kurşunu sıkan kişidir. AKP’nin yaptığı bir tane fabrikayı gösterin. Çaktığı bir çiviyi gösterin. Bizim yaptıklarımızı satmış ama kendisi yoktur. Afyon’da çok büyük bir işsizlik vardır. Hemşehrilerimiz göç ediyor. İnsanlar doğdukları toprakları işsizlik yüzünden terk etmek zorunda kalıyorlar. En fazla göç Denizli’ye veriyoruz. Daha sonra; Antalya, İzmir, İstanbul sırasıyla geliyor. İnsanlar sırf sigortaları yatsın diye boğaz tokluğuna başka şehirlere giderek çalışmak zorunda kalıyorlar. Analarından, babalarından doğdukları topraklardan ayrılmak zorunda kalıyorlar. Burada niye istihdam alanı yaratılmıyor? AKP bu kadar yüksek oy oranı almış. Hemşehrilerimiz bu kadar çok destek vermişler. Niye komşu il Eskişehir’de bu kadar göç verilmiyor? Göç alan bir şehir CHP’li bir Belediye var. Niye orası göç alan bir şehir? Orada istihdama ulaşım daha kolayken Afyon’da niye istihdam az?”
“AFYON’UN HER KARIŞ TOPRAĞI
ALTINDAN DAHA DEĞERLİDİR”
Emirdağ yaylalarında altın aranmasını önleme noktasında çok ciddi mücadele verdiklerini dile getiren Köksal, “Emirdağ yaylalarında önce altın aranıp daha sonra siyanür havuzunda ayrıştırma yapılacaktı. Siyanürün tehlikesi herkesçe bilinmektedir. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açılıyor. Ölümcül bir takım riskler ortaya çıkıyor. Altın aranacak ve siyanür havuzu kurulacak olan yerlerin doğası çok güzel ve birçok endemik bitki türünü barındırdığı yerlerdi. Oralarda Emirdağ köylüleri hayvanlarını otlatıyor. Yörüklerin yayla olarak kullandıkları yerlerdir. Yılkı atları başta olmak üzere birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapan doğal olarak harika bir yer. Siyanürün havaya, suya, toprağa karışması oradaki yaşamı, canlı varlıklarını tehdit edecekti. Orada bulunan yörükleri, köylüleri, hayvancılıkla geçimini sağlayanları, Emirdağ halkını, Afyon’u tehdit edecekti. CHP olarak gerekli mücadeleyi verdik. Hukuksal olarak da dava açıldı. Hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz. Doğayı Koruma Platformunun düzenlediği protestoya katılacağız. Afyonkarahisar’ın her karış toprağı altından daha değerlidir. Aksi durumda altın çıkarıldıktan sonra siyanür havuzlarının sıkı denetimini AKP iktidarının yapabileceğine ne biz her şeyden önce oradaki vatandaş inanmıyor. Onun için biz diyoruz ki siyanüre hayır. Siyanürsüz altın çıkarmakta çok maliyetli imiş. Doğaya zarar vermeyecek herşeyi destekleriz. İnsan sağlığı ve doğa altın, inci ve elmastan önce gelir.” ifadelerine yer verdi.
“GÖNLÜMÜN CUMHURBAŞKANI
ADAYI KILIÇDAROĞLU”
Altılı masa olarak adlandırılan siyasi çalışmaları yorumlayan Köksal, “İYİ Parti’nin 2018 yılı seçimlerine sokulmaması nedeniyle o gün partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Partinin seçime girebilmesi için TBMM’de grup kurması adına 15 milletvekilinden biri olarak İYİ Parti’ye geçtim. 15 Milletvekili olarak grup kurduk. Bu sayede İYİ Parti’nin seçime girmesini sağladık. Aslında Millet İttifakı aslında orada başladı. İlk adımı CHP olarak attık o gün Millet İttifakı kuruldu. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı meyvelerini verdi. Büyükşehirler başta olmak üzere birçok yerde belediyeleri kazandık. Birileri gülüyor, imkansız görülüyordu. Büyükşehirleri aldık. CHP’li Belediyeler adeta destan yazıyorlar. Sosyal yardımlar kesilmedi gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılıyor. Mansur Yavaş’a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dünya başkanları arasında ödül verildi. Yaptıkları tüm kara propagandalar. 2019 yerel seçimlerinden sonra Millet İttifakı biraz daha genişledi. İçeride DP ve SP vardı. Ama DEVA ve Gelecek Partisi de katıldı. Altılı masa Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geri dönüş noktasında temel ilkelerde anlaştı. Ortak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartılacak. İster erken ister zamanında olsun yapılacak genel seçimlerde iktidar olacağız. Her türlü iftiraya ve kara propagandaya karşı Millet İttifakı, altılı masa dimdik ayakta durmaktadır. Durmaya da devam edecek. Ben bir CHP’li olarak ve Sayın Kılıçdaroğlu ile siyaset yapan bir milletvekili olarak elbette gönlümden genel başkanım geçer. Ama o gün geldiğinde konuşulacak, görüşülecek. Altı lider, altı parti ve en önemlisi vatandaşında görüşüyle aday belirlenecek. Biz 2018 genel seçimlerinde vatandaşa sorduk. O gün Sayın Genel Başkanımızın en yakın rakibi olan Muharrem İnce’yi biz aday olarak çıkarmıştık. Altılı masa olarak vatandaş olarak Millet İttifakı kimi gösterirse biz çalışacağız. Bu tek adamlık sisteminden bir an önce kurtulup güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmemiz gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
“TEK BAŞINA BİR CUMHURBAŞKANI,
ÜST DÜZEY MEMUR KONUMUNDA
ATANMIŞ BAKANLAR VAR”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden alevlenen tartışmaları yorumlayan Köksal, “Birçok isim ortaya atılıyor. Ama bir tane CHP’li yok. Benim partimi tartışma programlarında partili olmayanlar değerlendiriyor. Esamesi okunmayan hiç duymadığımız yalan, yanlış iftiralar atılarak algı oluşturulmaya çalışılıyor. Kişiler üzerinden değil sistem üzerinden tartışmayı yürütmek gerekiyor. Şu anda tek adam sisteminde bir kişi karar veriyor tüm ülke bunun bedelini ödüyor. Tarihimize baktığımızda da böyle bir sistemlede Türkiye yönetilmemiş. Padişahlık sisteminde bile padişahın bir ayak divanı, vezirleri, sadrazamı vardı. Onlara danışıp bir ortak akıl çıkartmaya çalışılırdı. Şu anda bir kişi karar veriyor. Onun iki dudağının arasından çıkanla bu ülke yönetiliyor. Bir kişi herşeyi bilemez. Sorunlar ortak akıllar konuşularak aşılabilir. Şu anda ülkemizde bu yok. Tek başına bir Cumhurbaşkanı var, yüksek düzeyde memur olarak gördüğüm atanmış bakanlar var. Mecliste hesap vermiyorlar, vatandaşa hesap vermiyorlar. AKP’nin kendi milletvekilleri bile bakanlara ulaşamıyor. Eski sistemde bakan meclise gelirdi. Bizler soru sorardık. Bakanı terletir gen soru verebilirdik. Gen soru ile TBMM’de bakan düşürüldü. Bugün hesap verebilen bir bakan yok. Tek bir kişiye hesap verebiliyor. O da Cumhurbaşkanı. Vatandaşa hesap verilmiyor.” diye konuştu.
“KİŞİLERİ DEĞİL SİSTEMİ TARTIŞMAK GEREKİYOR”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı söylentilerine yönelik düşüncelerini açıklayan Köksal, “Gültekin bey altılı masada bulunan DP Genel Başkanı hemşehrimiz aynı zamanda Afyonkarahisar Milletvekilidir. Cumhurbaşkanı adayına altılı masa vatandaşın görüşleri doğrultusunda karar verecek. O gün kim aday çıkarılırsa Millet İttifakı olarak o ismin arkasında destek vereceğiz. Burada kişileri değil burada sistemi tartışmak gerekiyor. Bu sistemi değiştirmek gerekiyor. En önemli şey cumhurbaşkanı seçilen kişi Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geri dönülmelidir. Güvenilir, şeffaf, ahlaklı insanlar olmalıdır. Şu an diploması bile sorgulanan bir Cumhurbaşkanı var. Bir CHP’li olarak Genel Başkanımın adaylığından şeref duyarım, onur duyarım. Parti terbiyesi olan birisi olarak altılı masada kim aday gösterilirse kanımın son damlasına kadar çalışırım.” şeklinde konuştu.
“HDP KONUSUNDA KİM KİMİNLE YAN YANA?”
Altılı masa ile HDP konumuna yönelik eleştirileri değerlendiren Köksal şöyle konuştu: “İkinci kez yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde TRT kanalına kırmızı bültenle aranan geçtiğimiz günlerde öldürülen terörist Osman Öcalan çıkartıldı. O terörist AKP Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a oy istedi. Bu devletin resmi kanalı TRT’de gerçekleşti. Ben 7 yıldır milletin oyuyla seçilmiş bir Afyonkarahisar milletvekili olarak TRT’de çıkıp program yapamıyorum. Ama kırmızı bültenle aranan terörist TRT’ye çıkartılıp AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a oy istedi. Barzani’yi Başbakanlıkta kırmızı halılar sererek karşılayan benim Genel Başkanım değildi. Davulla, zurna ile teröristleri Habur sınır kapısında karşılayıp, çadır mahkemelerinde beraat ettiren CHP değildi. Hendekler kazılırken valilere, kaymakamlara ‘Dokunmayacaksınız’ diye emir veren CHP değildi. Açılım süreci diye Anadolu’ya akil insanları sürüpte sanki PKK’yı terör örgütü değilde masum birşeymiş gibi gösteren CHP değildi. Bir HDP Milletvekili Semra Güzel’in teröristle fotoğrafı çıktı. Bu fotoğraf en iyi ihtimal 2017 yılında çekildi. Çünkü o terörist 2017 yılında ölü olarak ele geçirilmiş. Bu kadın 2018’de milletvekili seçildi HDP’den. O fotoğraf 2017’den beri AKP’nin, birilerinin elindeyse niye 2018 genel seçimlerinde o HDP Milletvekilini vekil seçilmesine engel olmadılar? Dört yıl gazi mecliste o vekilin vekillik yapmasına niye izin verdiler? O zaman kim kiminle yan yana? Kim kiminle kol kola? Andımız tekrar okutulsun diye CHP olarak verdiğimiz önergeye desteği İYİ Parti veriyor. Reddeden AKP, MHP ve HDP’dir. Türkiye Cumhuriyeti tabelaları yeniden yazılsın diye T.C ibaresi için verdiğimiz öngerye desteği İYİ Parti veriyor. Red eden AKP, MHP ve HDP’dir. Kim kiminle ittifak halinde. Yok masanın altında yedinci falan filan. Bunları geçsinler. Millet artık bunları yutmuyor. Ülkede en önemli sorun şu anda ekonomidir. Tencere bunları götürecek. Meclis oylamalarında kimin kimle yan yana olduğu görülüyor.”
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Kentsel Dönüşüm konusunda ve TOKİ hususunda her zaman yoksul vatandaşın hak sahiplerinin yanında olacağını belirten Köksal, “On bin kişinin bulunduğu Mısri Mahallesi’nde madem altın tepside sunulan bir fırsat varda niye o on bin kişi evet demiyor? Tekrar ediyorum. Günlük işlerde çalışan, en iyi ücret alanın asgari ücretli olduğu, emekli, yoksul insanlarımızın barındığıMısri Mahallesinde gerekirse kepçelerin önünde beni bulacaklar. Maden altın tepside sunulan bir fırsat varsa bu kadar insan niye hayır diyor? O gün sundukları metrekare fiyatıyla afedersiniz asri mezarlıkta bir mezar alabilmek mümkün değildi. Bugün 30 bin TL’ye, 40 bin TL’ye, 60 bin TL’ye insanların ellerinden evleri alınacak. Var mı böyle birşey? Afyon’da merkezde öyle bir yerde 40 bine ve kaldıysa biri bana söylesin. Acaba Sayın Belediye Başkanının ya da Sayın TOKİ yetkililerinin oturdukları evleri biz 50 bin TL’ye, 60 bin TL’ye ellerinden alsak üstüne 300 bincik, 400 bincik hani birde öyle söylüyorlar ya. Çok düşük rakamlar gibi. Onları borçlandırarak tekrar evlerini onlara satsak bunu kabul edebilirler mi? Hemşehrilerimiz onun için kabul etmediler. Bizde onların hayır diyerek kabul etmedikleri, onların zararına olan herşeyin karşısındayız.” dedi.
“SIĞINMACILAR ENTEGRE OLMAK YERİNE KÜLTÜRLERİNİ EMPOZE EDİYOR”
Sığınmacıların CHP iktidarında ülkelerine döndürüleceğini dile getiren Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “Net söylüyorum sığınmacılar CHP iktidarında ülkelerine geri döndürülecek. Herkes müsterih olsun onları ülkelerine geri göndereceğiz. Çünkü Türkiye’nin bu mültecileri kaldırabilecek ekonomik gücü yoktur. Manevi olarak sabrı da yoktur. Yerleştiler mesela Afyon’un Mecidiye Mahallesi’nde, Cumhuriyet Mahallesi’nde bir çok mülteci görüyorum. Bizim sosyal yapımızı da kültürümüzü de değiştirmeye çalışıyorlar. Türkiye’ye entegre olma durumları yoktur. Bize kendi kültürlerini empoze etmeye çalışıyorlar. Bir diğer hususta oturdukları yerde bedava para alıyorlar. Benim hemşehrim sabahtan akşama kadar çalışıp alın teri döküyor. Asgari ücretle geçim sıkıntısı çekiyor. Sigortasız çalışma zararları var. Bu ülkenin mültecileri kaldıracak güçleri yoktur. Sessiz değil bağırarak gelen bir istila var. Kayıtlıların yanında kaçak giren mülteci sorunumuzda var. Sınırlarımız kevgire döndü. AKP sınırlarımızdan herşeyden önce mülteci geçişini durdursun. Allah’ın izniyle biz Türkiye’deki mültecileri ülkelerine geri göndereceğiz. Bulgaristan’dan bu ülkeye soydaşlarımız geldi. Tek bir sorun yaşamadık. Geldiler, çabaladılar. Soydaşımız oldukları halde hiçbir ayrımcılık yapılmadı. Naim Süleymanoğlu’nun açıklamasından sonra geldiler. Allah kendisine rahmet eylesin.”
VALİ BEY’İN GÜZEL ÇALIŞMALARI
VAR, BİZ DE DESTEKLİYORUZ
Sorunların TBMM’de dile getirilmesinin Afyonkarahisar’ın imajına zarar verdiği eleştirilerine katılmadığını belirten Milletvekili Burcu Köksal, “Ben sorunları dile getirdikçe çözüme ulaşıyor. İktidar olsak sorunları çözeriz, ama muhalefetteyiz. Önce yetkilileri arıyoruz çözülürse ne ala. Ama çözülmezse, duyarsız davranılırsa çıkıyoruz bunları çözün diyoruz. Bu da bizim görevimiz” dedi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı olması halinde önceliği istihdam politikaları ve şehir içi trafik meselesinin çözümüne vereceklerini belirten CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Yeşil alanların artırılması için çalışacağız. Mesela Kocatepe’nin tanıtımı konusunda Belediye ve diğer kurumlar yetersiz kalıyor. 100’üncü yıl etkinliklerinde Belediye’nin bir varlığını göremiyoruz. Vali Bey bu işi üzerine aldı götürüyor Allah’tan. Ayazini ve Frig Vadisi Vali Bey’in gayretleri ile güzel oldu. Biz de bu çalışmalara destek veriyoruz. Vali Bey 100’üncü yıl etkinliklerini ve Frig Vadisi’ni götürüyor da, biraz bir şeyler yapılmış oluyor” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi