Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 124 koruyucu aile var

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Afyonkarahisar’da 124 koruyucu ailenin 154 çocuğu bağrına bastığını söyledi. Yümnü, “Koruyucu aile yanında bulunan çocuklarımızın mutluluklarını ve huzurlu yaşam ortamını gördükçe devletimiz adına mutluluğumuzu ifade ediyoruz.” dedi.
30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında bugün öğlen Devlet Bahçeli Parkı’nda “Koruyucu Aile Şenliği” gerçekleştirildi. Koruyucu ailelerin çocuklarıyla birlikte piknik yaptıkları şenlikte; Müzik, eğlence ve oyunlara yer verildi.
“KORUYUCU AİLELER DEVLETE HİZMET VEREN PAYDAŞLAR”
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü yaptığı açıklamada, bir hizmet modelinin başarılı olabilmesi için yazılı ve görsel basın katkısının çok önemli olduğunu söyledi. “30 Haziran Koruyucu Aile” günü ile koruyucu aileliğe farkındalık oluşturmanın amaçlandığını belirten Yümnü, “Farkındalık oluşturmak için 30 Haziran Koruyucu Aile günü etkinliklerini medyanın işlemesi son derece önemlidir. 30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinlikler yapıldı. İmaret Camii önünden başlayıp Zafer Meydanı’nda tamamladığımız Koruyucu Aile Kortej Yürüyüşümüzü yaptık. Ardından bir parkımızda çocuklarımızı ve koruyucu ailelerimizi kaynaştırmak ve bu vesileyle eğlendirmek için biraraya geldik. Bu etkinlikler her tarafta aynı şekilde devam ediyor. Biz genelde koruyucu ailelerimizi devletimize hizmet veren paydaşlar olarak değerlendirdiğimiz için onları bilgilendirme süreçlerini her zaman devam ettiriyoruz.” dedi.
“KORUYUCU AİLE ETKİNLİĞİ ARTTI”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruyucu aile konusunda çok hassas olduğunu vurgulayan Yümnü, “Yerelde valilerimizin, kaymakamlarımızın, yerel yönetimlerimizin bu konuda hassas olduklarını ifade ediyoruz. İl Müdürlüğü olarak bizlerde mümkün olduğu kadar çocuklarımızın sorumluluk bilincine daha çabuk ulaşabilmeleri açısından ve bir aile özlemi olduğundan dolayı bu hizmet modelini uygulamakta kararlıyız. Bu hizmet modeline devam ediyoruz. Türkiye genelinde 2013 yılından itibaren özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin katkılarıyla ve başlattığı bir kampanya ile koruyucu aile etkinliğinin arttığını görüyoruz. Özellikle Afyon’da şu anda hatırı sayılır koruyucu aile sayısına ulaşılmıştır. Çocuklarımız aile yanında bulunma hazzını yaşamaya devam ediyor. Ben katkısı olan herkese, çalışan arkadaşlarımıza bakanlık mensuplarına, koruyucu aile birimi çalışanlarına ve basın mensuplarına, Sayın Valimiz Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, kaymakamlarımıza ve en önemlisi fedakârlık gösteren ve bu hizmeti paylaşan çok değerli aillerimize teşekkür ediyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamakta ailelerimizin ne kadar fedakâr olduklarını görüyoruz.” diye konuştu.
“124 KORUYUCU AİLEDEN 154 ÇOCUK YARARLANIYOR
Kocatepe Gazetesi muhabirinin Afyonkarahisar’da kaç koruyucu aile ve kaç çocuğun koruyucu aile hizmeti aldığı sorusunu cevaplandıran Yümnü şöyle konuştu: “Şu anda Afyonkarahisar’da 124 ailemiz koruyucu aile olarak 154 çocuğumuza aile olmuştur. Koruyucu aile olabilme şartlarını yerine getirdikten sonra aileler takip edilmektedir. Takip edilen süreçte neler olması gerektiği ve bu gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediği denetlenmektedir. Belirli aralıklarla her ailenin fertleri açısından gerekli sağlık kontrollerini yaptırıyoruz. Bir aile yaşamında olabilecek riskler bizim karşımızdadır. Koruyucu aile yanında bulunan çocuklarımızın mutluluklarını ve huzurlu yaşam ortamını gördükçe devletimiz adına mutluluğumuzu ifade ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi