Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da alkol yasağına farklı tepkiler

Afyon’da alkol yasağına farklı tepkiler
Afyon'da alkol yasağına farklı tepkiler

Afyonkarahisar Valiliği, açık alanlarda alkol tüketimini bir karar ile yasakladı. Valiliğin bu kararı, şehirde farklı tepkilerin oluşmasına yol açtı

Afyonkarahisar Valiliği, 2012/3 sayılı karar ile şehirde açıktan alkol kullanımı ve alkol satışını yasakladı. Valiliğin konuyla ilgili açıklamasında il sınırları içinde açık alanlarda ve özel araçlarda kullanılan alkolün, istenmeyen durumlara neden olduğu belirtildi. Açıklamada kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, il ve ilçe sınırları içerisinde veya meskûn mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda ve her çeşit taşıma araçlarının içinde açıkta alkol içilmesi veya satışı yasaklandı. Gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane, terk edilen yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri, içerisinde çeşitli işyerleri olan (24) saat açık iş hanı merdiven boşlukları ve boş alanlarında alkollü içeceklerin içilmesi yasaklandığı kaydedildi.
Afyonkarahisar Valiliği’nin bu kararı, şehirde farklı tepkilerin oluşmasına yol açtı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, “Alkol alıp çevreyi rahatsız edenlerle, çevreyi rahatsız etmeyenler birbirilerine karıştırılmamalı. Güvenlik güçleri, çevreyi rahatsız edenleri karakola götürmeli ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi uygulanmalı. Bununla birlikte, ‘Acaba yeni yasaklar gelecek mi’ endişesi taşıyoruz” dedi.
Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği Başkanı Ümit Yusuf Aydın ise bu kararın olumlu sonuç vereceğini söyledi. Aydın, alkolün sağlığa zararlı bir madde olduğunu, alkol alanların birçok hastalığa yakalanabileceğini hatırlatarak “Ayrıca alkolün, özendirilmesi gibi bir konu da gündeme geliyor. Alkol, özenilerek ve görülerek başlayan bir alışkanlık. Bu kararla özentinin de önüne geçilebilir” diye konuştu.
Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kemal Baykara ise, kararı doğru bulmakla birlikte eksiklerinin de olduğuna dikkat çekti. Baykara “Böyle bir karar alınmaydı. Alkol, bağımlılık oluşturan bir madde. Ancak asıl yapılması gereken, 18 yaşından küçüklere alkol, sigara ve uçucu maddelerin satılmasını engellemektir. Maalesef ilimizde 18 yaşından küçüklere de bu maddeler satılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisarlı vatandaşların bazıları açık alanlarda alkol içilmesinin yasaklanmasını olumlu bulurken, bazıları ise bu kararı “özgürlüklerin kısıtlanması” olarak yorumladı. Alkol satan işletme sahipleri ise yorum yapmaktan kaçındı. (Kocatepe)