Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” başlıyor

Afyonkarahisar’da “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” İl Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.

Afyonkarahisar'da "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez ve Şube Müdürü Hayati Duman başkanlığında Ar-Ge Birimi koordinatörlüğünde il Yürütme Komisyonu Üyeleri ile birlikte projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez toplantıda yaptığı konuşmada, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi ‘Sözlük Özgürlüktür’ sloganıyla okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmalarıyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.” dedi.

Projenin tanıtım toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kılavuz ve eylem planlarına göre yapılacak çalışmalar komisyon üyelerine duyurulurken, yarışma şartnameleri hazırlıklarına başlanıldı. Toplantı, Afyonkarahisar genelinde her tür ve kademedeki okullarda proje faaliyetlerinin titizlikle yürütülmesi hususuna değinilerek tamamlandı.