Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Afyonkarahisar’da ilk defa geleceğin teminatı çocukların da farkındalıkla bu işi öğrenmeleri için ilkokul ve ortaokullarda resim yarışması, liselerde kompozisyon ve şiir yarışması ayrıca kadın ve erkek branşında olmak üzere halk koşusu düzenlendi.

Afyonkarahisar’da ilk defa geleceğin

Afyon'da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı
Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle Jura Termal Otel’de, kamuoyunda farkındalık oluşturmak adına kutlama gecesi düzenledi. Program yoğun katılım ve geniş ilgi gördü.
Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve 56 meslek odası olarak Veteriner Hekimlik mesleğinin ülke menfaatlerine, insan sağlığına, hayvan sağlığına, hayvan refahına, gıda güvenliğine, çevre sağlığına en uygun şekilde icra edilmesini sağlamak, ülkemizin yetişmiş insan kaynaklarının doğru kullanımını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyor.
Bu yıl Afyonkarahisar’da ilk defa geleceğin teminatı çocukların da farkındalıkla bu işi öğrenmeleri için ilkokul ve ortaokullarda resim yarışması, liselerde kompozisyon ve şiir yarışması ayrıca kadın ve erkek branşında olmak üzere halk koşusu düzenlendi.

Afyon'da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Bu organizasyonun teması: ‘İnsan ve Hayvan Sağlığı İçin Veteriner Hekimlik’ teması oldu. Bu tema hakkında şiir resim ve kompozisyon eserlerini oluşturan öğrencilere birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verildi. Bu ödüllerde birincilik ödülü ata lira altın, ikincilik ödülü yarım altın ve üçüncülük ödülü de çeyrek altın oldu. Koşu yarışmasında da benzer şekilde bir farkındalık oluşması adına Afyonkarahisar’da vatandaşların, bürokratların, kamu yöneticilerinin Veteriner Hekimlik hakkında bir farkındalık oluşturmaları amaçlandı.
Afyonkarahisar’da Jura Termal Otel’de düzenlenen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Veteriner Hekimler Odası Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Algan, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Afyon'da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı
“VETERİNER HEKİMLİK İNSAN SAĞLIĞIYLA DOĞRUDAN ETKİLİDİR”
Programda konuşan Veteriner Hekimler Odası Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Algan veteriner hekimlik mesleğinin sadece hayvan sağlığı değil insan sağlığıyla da doğrudan bağlantılı bir meslek olduğunun altını çizdi. Algan, “Dünya Veteriner Hekimler günü kapsamında düzenlenen yarışmalara katılan sevgili öğrencilerimiz sporcularımız ve değerli aileleri değerli misafirlerimiz afyonkarahisar’ veteriner hekimleri tarafından düzenlenen dünya Veteriner Hekimler gününü kutlama gecemize hepiniz hoş geldiniz. Bugün dünyada 2000 yılından itibaren kutlanmaya başlanan ülkemizde de 2002 yılından itibaren resmi olarak kutlanan dünya Veteriner Hekimler günü münasebetiyle buradayız. Sizlere öncelikle Veteriner hekimliği meslek tanımından bahsetmek istiyorum. Malumunuz veteriner hekimlik denildiğinde kamuoyunda ilk kalka gelen şey hayvanları tedavi eden gerektiğinde ameliyat ve koruyucu hekimlik uygulamalarını gerçekleştiren bir meslek grubu akla gelir. Bugün sağlıkla afiyetle masalarımızdaki hayvansal gıdaları Gönül rahatlığıyla tüketebiliyorsak şu çok iyi bilinmelidir ki bu veteriner hekimlerin sayesindedir. Aynı zamanda ülkemizin sınırlarında gümrüklerde Veteriner Hekimler gıda denetimlerin denetimlerini gerçekleştiriyorlar. Ülkemizde önemli meslekler nedir diye sorduğumuzda sağlık güvenlik olarak sıralayabiliriz. Veteriner Hekimler tarih boyunca çalıştılar ve bundan sonra da çalışmaya devam edecekler. Ülkemizde geçirdiğimiz deprem felaketinde de deprem bölgesinde salgın hastalıkların yayılmasında da veteriner hekimlerin çok büyük rolü olmuştur. Sizlerin huzurunda Sayın meslektaşlarıma tekrardan çok teşekkür ediyorum” dedi.

Afyon'da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı
“ŞEHRİMİZDE BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven veteriner hekimlerin önemli hastalıkların önüne geçtiklerini belirterek, Afyon’da başıboş köpek sorununun çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Yurdunuseven, “Nisan ayının son haftasında kutlanan dünya Veteriner Hekimler gününüzü kutluyorum. Gerçekten çok değerli bir hizmet yerine getiriyorsunuz tabii insan sağlığı gibi Hayvan sağlığı da çok önemli. Çok önemli hastalıkların önüne geçiyorsunuz. O da başkanımızın da söylediği gibi masaya gelen yemeği sağlıkla yiyebilmemizi sağlayan sizlersiniz. Çok ciddi ve önemli görevler üstleniyorsunuz. Son dönemlerde şikayetlerin geldiği başıboş köpek sorunu var bu konuda da sizlerin yardımlarına ihtiyacımız oluyor. Tabii ki de bu sorunu ortadan kaldırmak bizim görevimiz ancak biz yaradılanıı severiz yaradandan ötürü. Onlar Allah’ın dilsiz kulları. Tabii ki de bizim çalışmalarımız devam ediyor. Belediyelerimizdeki gerekli birimler gerekli çalışmaları yaparak bu sorunu da ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Afyon'da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı
“GIDA GÜVENLİĞİNDE VETERİNER HEKİMLERİ BÜYÜK ROL ÜSTLENİYOR”
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Harun Reşit Han veteriner hekimlerin mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalıştıklarının altını çizerek, mesleğin gıda güvenliği noktasındaki önemine dikkat çekti. Vali Yardımcısı Han, “İl tarım müdürlüğümüz bana bağlı olarak çalıştığı için veteriner hekimi arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Veteriner hekimleri hayvan sağlığını yanı sıra İnsan sağlığında koruduğu için mesai mefhumu olmadan görev yapan bir meslek grubu. Gece hayvanı rahatsızlanan bir vatandaşımız sizlere ulaştığı zaman siz de ulaşılması zor yollara gece gündüz saat fark etmeksizin fedakarca gidiyorsunuz Allah sizlerden razı olsun. İstiklal marşı’mızın yazarından bir veteriner hekimi olduğunu savaş sırasında ordumuzun ihtiyaçlarını karşılayan hayvanların bakımlarını yapanların bir veteriner hekimi olduğunu bize hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Bu güzel geceyi düzenledikleri için oda başkanımıza teşekkür ediyorum. Malum günümüzde en önemli hususlardan bir tanesi gıda güvenliği. Nesillerimizin güvenli gıdaya ulaşabilmesi çok önemli. Bunda veteriner hekimlerimizin emeği çok büyük. Geçtiğimiz yıllarda bir komik salgını geçirmiştik. Bu salgından da koruyan Türkovac aşısını bulan bir veteriner hekimdi. Buradan hocamıza şükranlarımı sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından ilkokul, ortaokul ve liselerde resim, şiir, ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla erkekler, kadınlar ve özel öğrenciler kategorilerinde düzenlenen halk koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Veteriner Hekimlere mesleki hizmet plaketleri takdim edildi.

Afyon'da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti