Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da Kuş Gözlemi Yapmak İster Misiniz?

Afyonkarahisar, Başmakçı ve Dazkırı ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Acıgöl, Başmakçı ilçesi Akpınar köyünde olup ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktadır.

Afyonkarahisar, Başmakçı ve Dazkırı

Denizden yüksekliği 842 metredir ve 41,5 km2 olan yüzölçümünün yaklaşık 20 km2’si Afyonkarahisar il sınırları içerisinde yer almaktadır. Suyu sodalıdır ve sodyum sülfat türevleri bulunmaktadır. Yaz ve kış aylarında da flamingo sürülerinin yaşam alanı olan özel yerlerden birisidir. Sazlık alanlarında kurbağa ve su kaplumbağası ile küçük balık türleri de yaşamaktadır.

Afyon’da Kuş Gözlemi Yapmak İster Misiniz

Acıgöl, flamingo, martı, karabatak, yaban ördeği, turna, yaban kazı, pelikan, leylek gibi göçmen kuş türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Flamingoların ürediği beş alandan birisi olarak da kabul edilmektedir.  Acıgöl’ün güney doğusunda bulunan dağlarda ise kartal, şahin ve atmaca gibi yırtıcı hayvanlar da yaşamaktadır. Bu bağlamda Acıgöl, kuş popülasyonları bakımından Anadolu’da bugüne kadar korunabilen önemli bölgelerden birisi olarak yer almaktadır. Gölün kenarında kuş gözlem kulesi bulunmakta olup, göl üzerinde dinlenen kuşları rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Afyon’da Kuş Gözlemi Yapmak İster Misiniz