Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da Mektebim farkı hissedilecek – Kocatepe Gazetesi

Mektebim’in Afyonkarahisar’da hizmete girecek
Afyon’da Mektebim farkı hissedilecek

Mektebim’in Afyonkarahisar’da hizmete girecek olan yeni kampüsünün inşaatı devam ediyor. 18 dönümlük arazi üzerine kurulan, 12 bin metrekare kapalı alana sahip ve bin 300 kontenjan ile hizmet vermeye hazırlanan kampüs, Ağustos ayının sonunda tamamlanmış olacak. Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte hizmete girecek olan kampüste kapalı spor salonu, yüzme havuzu, cep sineması, buz pisti, robotik ve 3D sınıfı, branş derslikleri, laboratuvarlar ve kütüphane gibi birçok sosyal alan bulunuyor.
ÖĞRETMENLEN DE
EĞİTİMDEN GEÇİYOR
Çağdaş eğitim ortamlarında en son eğitim teknolojilerinin kullanıldığı alt ve üst yapısıyla faaliyete girecek olan Afyon Mektebim Kampüsü’nde öğretmen alımları tamamlandı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim verecek olan öğretmen ve idareciler Mektebim bünyesinde kurulan Mektebim Akademi ile oryantasyon dönemlerine başladılar. Öğretmen Akademisi ile öğretmenlerin yeni eğitim modellerini ve teknolojiyi yakından takip edebilmelerini hedefleyen Mektebim, yıl içerisinde ortalama 72 saat eğitim verecek. Öğretmen Akademisi’ne çok önem verdiklerini belirten Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, “Biz eğitimden kazandığımızı eğitime yatırarak ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz. İnsan kaynağı bizim için çok önemli 6 bin akademik ve idari personelimiz var” dedi.
İSTİHDAM
SEFERBERLİĞİNE KATKI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “istihdam seferberliği” çağrısına destek olduklarını kaydeden Ümit Kalko, “Cumhurbaşkanımız’ın istihdam seferberliğine destek olduk ve bu yıl 2 bin 500 kişiyi ailemize katıyoruz. Bu sayı hedefimiz olan iki yıl içerisinde açacağımız 60 yeni kampüs ile 15 bine çıkacak. Çocuklarımızın hayatına iz bırakan öğretmenlerimiz bizim için çok önemli. Onların kendini geliştiren ve yenileyen kişiler olmasına çok dikkat ediyor, kurduğumuz Mektebim Akademi ile yıl içerisinde 72 saatlik bir eğitim veriyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENLER
ROL MODELDİR
Türkiye’deki diğer Mektebim Kampüsleri’nde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da öğretmenlerin işinde uzman ve çocuk sevgisiyle donanmış olacaklarına dikkat çeken Ümit Kalko, “Öğretmenlerimiz çocuklarımız için rol modeldir. Bizler de okul yaşantımızı hatırladığımızda sadece iz bırakan öğretmenlerimizi hatırlarız. Eğitimcileri eğitmek zor iştir. Öğretmen Akademisi ile bu eğitimleri öğretmenlerimize veriyor ve onları uzmanlıklarına göre sertifikalandırıyoruz. Afyon’da açacağımız kampüsümüzde de eğitimlerimiz olacak öğretmenlerimizi işinde uzman, içinde çocuk sevgisi olan kişisel ve sosyal yönden gelişmiş insanlardan seçmeye çalışıyoruz. Okul ortamına göre planlanmış çok güzel bir kampüsü Afyon’umuza kazandıracağız” diye konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi

30 BİN ÖĞRENCİ İLE BÜYÜK BİR AİLE

 

2011 yılında Büyükçekmece’de açtığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anaokulu ile eğitim sektörüne adım atan Mektebim, bugün tüm yatırımı kendisine ait olan 52 Kampüs ve 165 okulda anaokulu, ilkokul, ortaokul, Sağlık, Anadolu ve Fen Liseleri’yle eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden ve Eğitim Girişimci Ümit Kalko’nun vizyonuyla kurulan Mektebim, ders içeriklerini ve eğitim modellerini çocukların; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutacak şekilde oluşturarak, yabancı dil eğitimiyle öğrencilerine dünya vatandaşı olma imkânı sağlıyor. 3 yıl içerisinde 150 kampüs hedefiyle ulusal büyümesini sürdüren Mektebim’in İstanbul, Silivri, Büyükçekmece, Beykent, Beylikdüzü, Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bahçeşehir, Fatih, Ümraniye, Ataşehir, Atakent’de, Ankara, İncek, Oran, Etimesgut, Batıkent’te, Adana Çukurova ve 100.Yıl’da, İzmir Çiğli, Yalova, Yozgat, Diyarbakır, Balıkesir Edremit’te kampüsleri bulunuyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Şırnak Cizre, Kırklareli Lüleburgaz, Tekirdağ Çorlu, Samsun Atakum, Trabzon Ortahisar, Antalya Muratpaşa, Afyon, Ankara Eryaman, Mamak, Yaşamkent, İstanbul Kurtköy, Kartal, Silivri, İzmir Bornova Folkart, Güzelbahçe, Konya Selçuklu ve Bursa Özlüce’de yeni kampüsleri faaliyete girecek olan Mektebim’in Türkiye genelinde 30 bine yakın öğrencisi bulunuyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti