Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 “Afyon’da mermer sektörü güçlü”

“Create In İzmir” projesinin Koordinatörü Dr. Sevay İpek Aydın, Afyonkarahisar OSB’de yaptığı sunumda kentte mermer sektörünün güçlü olduğunu belirtti. Aydın, “İnsan ve doğa dostu bir gelecek için creatif endüstrilerle diğer sektörlerin birlikte çalışması çok önemli. Bu çalışmaları Afyonkarahisar için hep birlikte yapacağız” dedi.

“Create In İzmir” projesinin

 

 

 

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Vakfı ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) iş birliğiyle hayata geçirilen “Create In İzmir” projesi, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Teknopark yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerine anlatıldı.

“PROJE OLUŞTURUCU ENDÜSTRİLERE ODAKLANDI”

“Create In İzmir” projesinin Koordinatörü Dr. Sevay İpek Aydın’ın konuşmacı olduğu etkinlik iş dünyası tarafından büyük ilgi gördü. Dr. Sevay İpek Aydın yaptığı konuşmada, projelerinin Sanayi ve Teknoloji tarafından fonlanan IPA projesi olduğunu söyledi. Dr. Sevay İpek Aydın, İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İEÜKREA) tarafından yürütülmekte olan projenin EGİAD, İzmir Vakfı ve İZKA ortaklığıyla oluşturucu endüstrilerin rekabetçi üstünlüğünü bölgede sağlarken, imalat ve turizm sektörü şirketlerini güçlendirmeyi hedeflediği belirtti. Aydın, “İzmir, Aydın, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa, Kütahya ve Muğla dâhil olmak üzere tüm Ege Bölgesi’nde başta Dijital Oyun ve Dijital Sanatları destekleyen Bilişim/Yazılım, Tasarım, Sinema/Televizyon ve diğer oluşturucu endüstrilere proje odaklanmıştır. Ülkemizde oluşturucu endüstrilerin ve üretim sektörünün uluslararası gücünü artırmaya katkı sunmayı, üretim veya turizm sektöründe faaliyet gösteren paydaşların, projenin hizmetlerinden faydalanarak pazarlama iletişimi, marka geliştirme, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda/tekstil tasarımı gibi tasarımın farklı kulvarlarında işletmelerini geliştirme imkânı sağlamaktadır. Create in İzmir Dijital Hub ortamının sunacağı imkânlarla şirketlerin görünürlüklerini artıracağı ve hizmetlerini farklı sektörlerde ulusal ve uluslararası alanda geliştirme imkânı bulabilecekler.” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’DA MERMER SEKTÖRÜ GÜÇLÜ”

Kente hizmetine devam eden imalat sektörlerini değerlendirip şehir için daha fazla nasıl hizmet sunar bu anlamda çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aydın konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bu sektörleri creatif endüstrilerle birleştireceğiz. Afyonkarahisar için güzel bir formülü birlikle geliştireceğiz. Afyonkarahisar’da mermer sektörü güçlü. O muhteşem mermeri doğadan alıp satmak arasındaki korkunç kazancın aslında şehre inmediğini gördük. İnsan ve doğa dostu bir gelecek için creatif endüstrilerle diğer sektörlerin birlikte çalışması çok önemli. Bu çalışmaları Afyonkarahisar için hep birlikte yapacağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti