Afyon'da önemli su rezervi var

Türkiye'nin en büyük termal turizm kompleksini Afyonkarahisar'a kazandıran SAYEZ A.Ş., Atatürk Caddesi üzerinde Salutaris Termal Turizm Kompleksinin Afyonkarahisar İl Temsilciliğini açtı Atatürk Caddesi üzerinde Salutaris Termal Turizm Kompleksi Afyonkarahisar İl Temsilciliği açıldı. Geniş bir katılımın olduğu açılışta konuşan Sayez A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Salutaris Termal Turizm Kompleksi Genel Koordinatörü Yüksek İç Mimar Ekrem Yüce,'Bu ilde [&hellip]

Afyon’da önemli su rezervi var

Türkiye’nin en büyük termal turizm kompleksini Afyonkarahisar’a kazandıran SAYEZ A.Ş., Atatürk Caddesi üzerinde Salutaris Termal Turizm Kompleksinin Afyonkarahisar İl Temsilciliğini açtı

Atatürk Caddesi üzerinde Salutaris Termal Turizm Kompleksi Afyonkarahisar İl Temsilciliği açıldı. Geniş bir katılımın olduğu açılışta konuşan Sayez A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Salutaris Termal Turizm Kompleksi Genel Koordinatörü Yüksek İç Mimar Ekrem Yüce,“Bu ilde öylesine değerli, öylesine güzel cevher bulunmakta ki bunların bir tanesi termal su kaynaklarıdır. Bahsi geçen diğer rezervler de ise gerek turizmin diğer dallarında gerekse de el ürünlerinde, maden ve şarküteri ile benzeri ürünlerde oldukça kıymetli bir şehrimizdir. Biz ülkemizin insanına öncelikle termalden iyi bir şekilde faydalanmasını düşünüyoruz. Gördüğünüz gibi Afyonkarahisar ilimizi sadece kartpostallarda değil, sadece resimlerde değil, ilimizi her yönü ile tanıma ve görme fırsatı bulun diye burayı açmış bulunuyoruz. Dolayısıyla üyelerimizde bir kısmı Afyonkarahisar iline hiç gelmemiz dahil olsa buraya gelmeyi düşünecek. Bu kadar kültürü ile, bu kadar geleneksel yaşamı ile böylesine değerli bir ilde gelip dinlenme, bir soluk alma dahil vakit geçirmek güzel olmaz mı? Elbette güzel olur. İşte bizde bu ve buna benzer sebeplere dayalı olarak doğru ilin Afyonkarahisar dedik ve buna göre de yatırımını gerçekleştirmiştir. Bünyemizde birçok işletme, inşaat faaliyeti bulunmakla birlikte kar marjı birinci derece de Afyonkarahisar’ı seçmemizin temel sebeplerinden birisi de budur” dedi.
81 İLDEN VATANDAŞ GELECEK
Ömer-Gecek Termal sularının önemine vurgu yapan Yüce, konuşmasına şöyle devam etti:“Bizim yerleşkemizin bulunduğu Ömer-Gecek havzasında ise ayrı bir kıymet bulunmaktadır. Afyonkarahisar’lı hemşerilemiz çok iyi bilirler ki Ömer-Gecek hamamına gitmemiş hemşerimiz yoktur. Allah’ın izni ile biz 81 ildeki insanımızı Afyonkarahisar Ömer-Gecek Termal suyundan faydalanmak üzere getirmeye devam edeceğiz inşallah. Şimdi bu bölgenin bu mana da önemli bir su rezervesi bulunmaktadır. İçerisinde oldukça yüksek minareleri bulunmaktadır. Üniversitede kürsüsü bulunan hocalar ve enstitüler tarafından tespit edilmişlerdir. Bir çok sağlık problemlerine destek amaçlı yüzde yüz faydalı bir değere sahiptir. Buraların açık topraklar ve meralar olması durumunda bu sudan faydalanmak mümkün değildir. Turizm bakanlığımız durumun farkına varmış ve bölgede turizm alanı ilan etmiş. İnşallah bu işin startını bizimle birlikte daha ileriye götürmek ve ilerletmek üzere bir turizm faaliyeti orada başlanmaktadır. Yine o bölgede Oruçoğlu ve Korel Termal tesisleri gibi o bölgenin ve suyun değerini bilerek yatırımlarını gerçekleştirmişlerdir. Yine aynı düşünce ile Sayez Turizm A.Ş nasip olursa programını bu bölgede gerçekleştirmek için inşaat çalışmalarına başlamış ve 2013-2014 yılında Allah nasip ederse bütün ülkemizin insanı ile Afyonkarahisar’lı hemşerilerimize burayı en iyi şekilde kullanmak ve faydalanmak üzere açmış bulunacağız.” (Kocatepe)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme