Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da oryantiring yarışmaları sona erdi

Afyon’da oryantiring yarışmaları sona erdi
Afyon'da oryantiring yarışmaları sona erdi

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun düzenlediği 3. Kademe Yarışmaları Afyonkarahisar’da Cumartesi günü yapıldı. Yarışmanın ikinci ayağı ise dün Sinanpaşa’da gerçekleşti

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen ‘3’üncü Kademe Yarışı’na 40 ilden 972 sporcu katıldı. Çavuşbaş Mahallesi’nde Kale Arkası mevkiinde başlayan ve tüm ili kapsayan yarışmalar Cumartesi akşam saatlerinde tamamlandı. Yarışmaların ikinci ayağı ise dün Sinanpaşa’da da düzenlendi. Her yaştan sporcunun yarıştığı yarışmalarda ortaya renkli görüntüler ortaya çıktı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin de katıldığı yarışmada Vali Balkanlıoğlu, elindeki harita yardımı ile kısa sürede, bir sonraki noktaya ulaşmaya çalıştı. Noktaya kısa süre varan Balkanlıoğlu, Oryantring sporunun hem zevkli hem de zor bir spor dalı olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından 41 ilden bin sporcuyu ilimizde ağırlıyoruz. Yarında (dün) Sinanpaşa İlçesinde oradan da Akdağ Ormanlara doğru bir gezi olacak” diye konuştu. Oryantiring sporunun önceden eğitim alındıktan sonra zorluğu olmadığını ifade eden Balkanlıoğlu, “Oryantiring sporu zekayı da gerektiren bir daldır. Spor yön bulma olunca elde pusula kuzey-güney, kuzey-batı, kuzey-doğu gibi tüm yönleri bulmak gerekiyor. Ona göre hedefe en hızlı şekilde ulaşmak lazım, haritayı iyi okuyamazsanız vakit kaybedersiniz ve rakipleriniz sizi geçer. Bir defa iyi bir yön bulma duygusu gerekiyor. İyi bir harita okuma bilmek gerekiyor. Hanımların mesela yön bulma duygusunun zayıf olduğu söylenir. Her yarışmada hanımlar birinci, üniversite sınavlarına bakıyoruz tüm birinciler kızlar. Bir şiir yarışması, kompozisyon yarışması olduğunda tüm birinciler hanımlardan, kızlardan çıkıyor. Bakalım burada erkekler mi kazanacak kızlar mı? Rivayete göre kızların yön bulma duygusu zayıf diyorlar” dedi.
“Afyon çok güzel bİr şehİr”
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç ise Afyonkarahisar’ın oryantiring sporu için çok uygun bir şehir olduğunu söyledi. Genç, sporun geliştiğini ve daha da yaygınlaşacağını kaydetti. Federasyon Başkanı Mehmet Genç, Antalya’nın Manavgat İlçesi ve Nevşehir’in Kapadokya bölgesinden sonra 3’üncü ayak yarışını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Gelecek ay Bolu’da yapılacak yarışın ardından milli takıma alınacak sporcuların belirleneceğini vurgulayan Genç, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Afyonkarahisar’da oryantiring yapılır mı denildiğinde sadece anayoldan geçerken şehirlerarası bir ulaşımda Afyonkarahisar’a bakmışız geçmişiz. Görememişiz. Şimdi içeriye girdiğimizde kültürel yapımızda yerel yönetimin desteğiyle bu spor için yerel yönetimin desteği şart. Doğayla iç içe olduğumuz için burada kumanyamız sağlık ekibimiz konaklamamız, çadırımız hep yerel yönetimlerce desteklenmekte ve sağlanmakta. Devletin verdiği olanaklarla biz federasyon olarak bir şeyler yapıyoruz. Bu 4 kademede alınan puanlar sonucu oluşturulacak 16, 18 ve 20 yaş büyükler, 21 yaş üstü milli takımları Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek” dedi. Konuşmaların ardından 40 ilden 972 sporcunun katıldığı yarışa geçildi. Sporcuların, ellerindeki pusulalarla işaretleri bulup parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştığı yarış, yarın sona erecek. Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Mehmet Genç, Oryantiring yarışmasının Afyonkarahisar’da ilk yapıldığını belirterek, Türkiye genelindeki 3’üncü kademe yarışmalarının yapıldığını ifade etti. Genç, yaptığı konuşmada; “Önümüzdeki ay sonu Bolu’da yapılacak olan şampiyonanın ardından Milli Takımlar belirlenecek. Bu 4 kademedeki aldıkları puanlar neticesinde gerek Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonasına 16-18-20 ve büyükler kategorilerinde 21 yaş üstü olarak milli takımlarımız ülkemizi temsil edecekler” dedi. (Kocatepe)

Vali Balkanlıoğlu, oryantiring yarışmasına katıldı

Balkanlıoğlu’ndan İçkİ esprİsİ
Türkiye Oryantiring Federasyonu 3’üncü Kademe Yarışı, Afyonkarahisar’da başladı. 2 gün süren yarışta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da kısa bir etabı tamamladı. Balkanlıoğlu, Türkiye’nin gündemine gelen “alkol yasağı” ile ilgili de bir espri yaptı. Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun ilkini Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaptığı, ikincisini Kapadokya’da düzenlediği Oryantiring Yarışması’nın 3’üncü Kademe Yarışı Afyonkarahisar’da sona erdi. Yarışmacıların ellerindeki haritalara bakarak, daha önceden belirlenen hedeflere ulaşmasının istendiği yarışmada, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da bir etabı tamamladı. Çıkış çizgisinden yaklaşık 100 metre ilerideki etap hedefine eşofmanlarıyla yürüyen Vali Balkanlıoğlu, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç’ten yarışmayla ilgili bilgi alırken “Yarışmacıların yanlarında içki yok değil mi” şeklinde espri yaptı. Balkanlıoğlu’nun bu esprisi gülüşmelere neden oldu.
Yarışma gereği varılan hedefte bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, oryantiringin zor bir spor olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın tanıtımı için bu tür yarışmalara destek olduklarını söyleyen Balkanlıoğlu, yarışmacılara başarılar diledi.
Balkanlıoğlu hedefİ
bulmakta zorlandı
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yarışmada yerini aldı. İlk hedefe kadar federasyon başkanı Mehmet Genç’in de destekleriyle ilerleyen Balkanlıoğlu hedefe vardığında da açıklamada bulundu. Vali Balkanlıoğlu açıklamasında oryantiringin zor bir spor olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın tanıtımı için bu tür yarışmalara destek olduklarını anlatan Balkanlıoğlu, yarışmacılara başarılar diledi.
GÜZERGAH TARİHİ MEKANLARI KAPSADI
Sporcular, Karahisar Kalesi’nin eteklerinde ve Afyonkarahisar’ın tarihi mekânlarında belirlenen hedefleri bulmak için büyük bir mücadele sergiledi. 41 il ve 58 kulüpten toplam 972 sporcunun katıldığı yarışma, renkli görüntüler oluşturdu.
Yarışmacılar şehİrİ turladı
Oryantiring yarışmasında yarışan sporcular şehrin belli bölgelerine konulan hedefleri bulabilmek için yoğun çaba sarfetti. Şehir merkezinde de elindeki haritalar yardımıyla hedef arayan sporcular, aynı zamanda Afyon’u da tanımış oldular. (Kocatepe)