Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da Şelale Var Mı?

Türkeye’nin önemli kavşak ili Afyon, resmi adıyla Afyonkarahisar’da doğa tutkunları ve turistler şelale olup olmadığını araştırıyorlar.

Türkeye’nin önemli kavşak ili

Afyonkarahisar merkezde ve bazı ilçelerinde şelaleler bulunuyor.
MERKEZE BAĞLI ERKMEN BELDESİNDE BİR ŞELALE VAR
Afyonkarahisar merkeze bağlı bir belde olan Erkmen’de belde göletini besleyen şelale görülmeye değer tabi güzellikler arasında yerini alıyor.
ÇAY İLÇESİNDE ÇAĞLAYAN ŞELALESİ BULUNMAKTADIR
Afyonkarahisar’ın Çay İlçesinde bulunan Çağlayan Şelalesi su kenarında vakit geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor. Çağlayan Şelalesi, yeşilliği ve huzurlu ortamı ile ziyaretçilerini beklerken, şelale Çay ilçe merkezinin güneyinde kalan Sultan Dağı’nın eteklerinde bulunur.
SANDIKLI İLÇESİNDE TERMAL SU AKAN ŞİFA ŞELALESİ VAR
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 800 metre derinlikten yaklaşık 70 derece sıcaklıkta çıkan termal suların aktığı Şifa Şelalesi turistlerin ilgisini çekiyor.
DİNAR İLÇESİNDE SUÇIKAN ŞELALESİ BULUNUYOR
Suçıkan Şelalesi ise Afyonkarahisar’ın Dinar İlçe merkezinde yer almaktadır. Girişi Suçıkan Park Oteli’nin arkasında bulunan Suçıkan mağarasıdır. Karakuyu Göleti’nde depolanan suyun ihtiyaç fazlası, Karakuyu köyü yakınındaki düden aracılığıyla tahliye edilmekte, tahliye edilen bu sular ise Suçıkan Parkı’ndaki kayaların tabanından tekrar yeryüzüne çıkarak Menderes nehrinin bir kolunu oluşturmaktadır. Bu nedenle mağaranın oldukça büyük olduğu ve içinde gölcüklerin de bulanabileceği düşünülmektedir. Dinar ilçe merkezindedir. Girişi Suçıkan Park Oteli’nin arkasında bulunan suçıkan mağarasıdır. Karakuyu Göleti’nde depolanan suyun ihtiyaç fazlası, Karakuyu köyü yakınındaki Düden aracılığıyla tahliye edilmekte, tahliye edilen bu sular ise Suçıkan Parkı’ndaki kayaların tabanından tekrar yeryüzüne çıkarak Menderes nehrinin bir kolunu oluşturmaktadır. Bu nedenle mağaranın oldukça büyük olduğu ve içinde gölcüklerin de bulanabileceği düşünülmektedir. Dinar İlçesine 1 kilometre uzaklıktaki park Menderes nehrinin kaynağında bulunmaktadır.