Afyonkarahisar Belediyesi Berat Kandilinde Toplanacak
Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Berat Kandili'nin kutlanacağı 2 Şubat 2026 Pazartesi akşamı toplanacak.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı, 2 Şubat 2026 Pazartesi akşamı saat 18.00’de Belediye Meclisi Toplantı Salonunda başlayacak.
Toplantıda önce meclis üyelerine elektronik ortamdan iletilen Ocak ayı meclis tutanak özeti oylanacak. Belediye Meclis Üyeliği sona eren Mustafa Kadem’in yerine; Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’ne kalan süreyi tamamlamak üzere teklifi ile Afyonkarahisar Kültür Turizm Tanıtma ve Altyapı Hizmet Birliği’ne, kalan süreyi tamamlamak üzere CHP’den bir üye seçimi yapılacak. Afyonkarahisar Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’ne kalan süreyi tamamlamak üzere bir yedek üye seçilecek.
Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısının belirlenen gündeminde şu maddeler bulunuyor:” Belediyemiz tarafından Temmuz ayı içerisinde 8.Uluslararası Gastroafyon Turizm ve Lezzet Festivali düzenlenmesi, UNESCO’ya taahhüt edilen Uluslararası Afyon Aşçılık Kampı ve Afyonkarahisar Uluslararası Gastronomi Çalıştayı’nın eşgüdüm içerisinde planlanması ve yürütülmesini sağlamak amacıyla Mayıs ayı içerisinde düzenlenmesi, Belediye ile AKÜ, AFPAD ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlar arasında protokol yapılması, bu hususta protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Burcu Köksal’a yetki verilmesi hakkında teklif.
Afyonkarahisar ilimiz sınırları içerisinde bulunan tarihi, turistik, kültürel mekan ve değerlerin tanıtılarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla tanıtım gezileri düzenlenmesi, ulusal ve uluslararası yapılacak olan fuar, sergi, sempozyum, çalıştay, kongre, seminer vb. faaliyetlere ilimiz adına katılım sağlanması ve bu kapsamda söz konusu faaliyetlere ilişkin tüm giderlerin Belediyemiz tarafından karşılanması hakkında teklif. Belediyemiz teşkilat yapısında değişiklik yapılması hakkında teklif. Belediyemiz norm kadro yönetmeliğine uygun olarak memur kadrolarımızda iptal ve ihdas hakkında teklif. Belediyemizin yüzde 99,98 oranında hisse ile ortağı olduğu Yüntaş A.Ş. 'nin Sermaye Artırımına rüçhan hakkımızın kullanılıp, kullanılmayacağı hakkında teklif. Afyonkarahisar Belediyesi 2026 yılı bütçesinde öngörülen bazı mevcut ödenekler yetmeyeceğinden, Müdürlükler (Harcama Birimleri) arasında aktarma yapılması hakkında teklif.
Bosna Hersek’in Maglaj Belediyesinin daveti üzerine birlik, beraberlik ve dayanışmanın ayı olan Ramazan Ayında 7 – 11 Mart 2026 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize Belediyemiz tarafından iftar yemeği düzenlenmesi ve belediyemizi temsilen Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, Özel Kalem Müdürü Şehriban Öncel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süleyman Kodal’ın (4 gün süre ile) Yurtdışına (Bosna Hersek) görevli gitmeleri, yol, konaklama ve harcırah giderlerinin belediyemizce karşılanması hakkında teklif.
Osmangazi Mahallesi 2194 ada 12 parsel nolu gayrimenkulün ön kısmındaki, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Afyonkarahisar Merkez Osmangazi Mahallesi 2194 ada 6 parsel nolu 278,12 metrekarelik yol fazlası arsayı (artık parseli) bitişik parsel malikine satışının yapılıp yapılamayacağı hakkında teklif. Fatih Mahallesi 4614 ada 2 parsel nolu taşınmazda bulunan Belediyemize ait 94,64 metrekarelik hissemizin diğer hissedara satışının yapılıp yapılamayacağı hakkında teklif. Fatih Mahallesi 4347 ada 7 parsel nolu taşınmazdaki Belediyemize ait 54,03 metrekarelik hissemizin diğer hissedara satışının yapılıp yapılamayacağı hakkında teklif.
Afyonkarahisar ili Beyazıt Mahallesi 1470 ada içerisindeki enerji nakil hattının deplase edilebilmesi için mülkiyeti Belediyemize ait olan Beyazıt Mahallesi 5400 ada 1 parsel nolu taşınmaza, Milli Savunma Bakanlığı 17'inci Hava ve Füze Savunma Üs Komutanlığı lehine irtifak hakkı kurulması hakkında teklif. Belediye’ye tahsisli Kocatepe Spor Kompleksi’nde kullanılmak üzere 1 adet Çim Biçme Makinası ile 1 adet 3 Tekerlekli? Kabinli Damperli? Elektrikli? Motosiklet alınması hakkında teklif görüşülecek. Belediye İşletme Müdürlüğünün Sosyal Tesisler Servisine bağlı Yemekhane 2026 yılı (İftar yemeği) fiyat tarifesinde düzenleme yapılması hakkında teklif.
Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin “Periyodik Kontrol Ücreti Başlıklı” 10’uncu maddesinde gereğince Bakanlığın belirlediği fiyatlardan taban-tavan fiyatlar aralığında fiyat belirlenmesi; ayrıca belediyemize aktarılacak tutar olan "İlgili İdare Payının" belirlenen periyodik kontrol fiyatının %10 oranında olacak şekilde tespit edilmesi hakkında teklif.
Semt Pazaryerlerini düğün, nişan, nikâh ve sünnet törenleri gibi durumlarda kullanılmak üzere talepte bulunan vatandaşlarımıza tahsis edilmesi için kullanım ücretlerinin tespit edilmesi hakkında teklif.
Şehrin mücavir alan sınırları içerisinde örgün eğitim gören lise son sınıf (12. sınıf) öğrencilerine ulaşım yardımı yapılması, yardım miktarının ve süresinin belirlenmesi hakkında teklif. Şehrin Mücavir Alan sınırları içerisinde ikamet eden en düşük emekli maaşı alan ve hane içerisinde başka bir gelir kaynağı bulunmayan Emekli vatandaşlarımıza Aile Destek Yardımı yapılması ,yardım miktarı ve süresinin belirlenmesi hakkında teklif.
Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkında teklif.
03 M 0042 plakalı minibüsün Osman ERYİĞİT üzerinden Murat ÖZPINAR üzerine devir talebi hakkında teklif. 03 M 0309 plakalı minibüsün Abdullah ÖZKÖSE üzerinden Ali SİVRİ üzerine devir talebi hakkında teklif. 03 M 0187 plakalı minibüsün sahibi olan Şaban ÇELİK’in vefat etmesi nedeni ile varisleri Hafize ÇELİK, Sultan ÇELİK, Furkan ÇELİK, ve Ayşe Serap ÇELİK’e velayeten Annesi Hafize ÇELİK’e ait minibüs hattını varislerden Furkan ÇELİK üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 T 0240 plakalı taksinin Murat ÖZPINAR üzerinden Cengizhan ÖZLÜ üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 M 0211 plakalı aracı ile faaliyet gösteren Fatma Acar’ın plakasını Mehmet Acar üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 M 0195 plakalı aracı ile faaliyet gösteren İsmet BAŞ’ın plakasını Musa Baş üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 M 0128 plakalı aracı ile faaliyet gösteren Süleyman EREN’in plakasını İsmet BAŞ üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 S 0310 ticari plakaların Kanatoğulları Tur. Taş. Tem. Gıda Taah. Otom. San. Tic. Ltd. Şti. üzerinden KNT Group Tur. Taş. Otom. Gıda İnş. Kuy. Dış. Tic. Ltd. Şti. üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 S 0161 ticari plakaların Murat GÖKMEN üzerinden MGT İnsan Kaynakları Yön. ve Dan. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 M 0108 ticari plakanın Mehmet Şahin Öztorun’un vefatı nedeni ile varislerden Mehmet Ali Öztorun üzerine devir etme talebi hakkında teklif. 03 S 0241, 03 S 0347, 03 S 0325, 03 S 0350 ve 03 S 0274 ticari plakaların Şahlan Taş.Tab.Tem.Tir.Sey.Gıda İnş.Med.Özel Güv. Hay. San. ve Tic.Ltd.Şti. üzerinden KNT Group Tur. Taş. Otom. Gıda İnş. Kuy. Dış. Tic. Ltd. Şti. üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
Afyonkarahisar Belediye sınırları içerisinde servis taşımacılığı yapan ayrıca diğer illere veya ilçelere personel ve öğrenci servis taşıyan Belediyemiz uhdesinde tahtidli bulunan 357 adet (S) plakalı araçların, Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen S Türü Yetki Belgesi alabilmeleri ve taşımacılık yapabilmeleri için (S) plakaların topluca bir defada olmak üzere Belediyemizin talebiyle İl Trafik Komisyonunca karar alınması hakkında teklif. Şehir içi toplu taşımada hizmet verilen otobüs güzergâhlarından 13 hat levha numaralı Özdilek – Çarşı – Yeni Cezaevi güzergâhında düzenleme yapılması ve 44 hat levha numaralı Gökçe Toki toplu konutlarında toplu taşıma ihtiyacının karşılanması amacıyla güzergah belirlenmesi hakkında teklif. Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkında Trafik Komisyon Raporu.
Afyonkarahisar’ın emektar ustalarından Afyonkarahisar’ın Ahisi ve Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) eski başkanlarından merhum Hacı İbrahim Kavas’ın isminin uygun bir parka verilmesi hakkında teklif. Afyonkarahisar Erenler Mahallesi 2752. Sokakta bulunan parka merhum "Korgeneral Hasan Kundakçı Parkı" isminin verilmesi hakkında teklif. Afyonkarahisar merkezde bulunan çeşitli bölgelerde verilen TAKS/KAKS Alanların herhangi bir artış olmaksızın Emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması hakkında teklif.
Yeşilyurt (Çetinkaya) Mahallesi 2117 ada 15 parselde imar plan değişikliği yapılması hakkında teklif. Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi Boyalı Köyü 764 parsel ve 2706 parselde Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İlave İmar Planı ve imar planı değişikliği yapılması hakkında teklif. Afyonkarahisar merkezde çeşitli bölgelerde verilen TAKS/KAKS Alanların herhangi bir artış olmaksızın Emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu. Afyonkarahisar Belediyesi’nin son 20i yılda yaptığı taşınmaz satışlarında uygulanması gereken satış prosedürlerinin incelenmesi hakkında Meclise bilgi verilmesi.
Gelecek oturumun gün ve saatinin tespit edilmesi.
Bakmadan Geçme

